• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.07.2023

20:00

Poznati beogradski advokat likvidiran pre pet godina: I dalje nepoznanica ko je izrešetao Mišu Ognjanovića!

Informer

Vesti

Poznati beogradski advokat likvidiran pre pet godina: I dalje nepoznanica ko je izrešetao Mišu Ognjanovića!

Podeli vest

Istraga ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57), koji je izrešetan 28. jula 2018. godine u Novom Beogradu, i dalje nije okončana i zvanično je još nepoznanica ko je njegov ubica i ko je naručilac!

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) je preuzelo ovaj slučaj, ali se do sada nije oglašavalo o eventualnim novim saznanjima, s obzirom da se istraga vodi pod oznakom službene tajne.

Kao navodni egzekutori Ognjanovića pominjali su se sada pokojni Strahinja Stojanović, kriminalac iz Sarajeva Darko Elez koji služi kaznu zatvora u Srbiji zbog drugih krivičnih dela, kao i Dario Đorđević Dekster, najbliži saradnik Džonija sa Vračara. Dekster je uhapšen u novembru prošle godine u Beču zbog krađe 13 kilograma kokaina i 106.000 evra od druge narko bande. 

Razne teorije o pozadini i motivima

Kao motiv ubistva Ognjanovića pominjala se njegova bliskost sa kontroverznim Lukom Bojovićem, odnosno činjenica da je taj odnos davno prestao da bude odnos advokata i klijenta, sukob između crnogorskih klanova, nezadovoljni klijent, ali i erotske fotografije bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović!

Te kobne subote predveče, Miša je sa sinom Petrom bio u restoranu "Madera" u centru Beograda. Ubica ili njegov saučesnik, kako su verovali istražitelji, pratio ga je na motoru svih desetak kilometara, kolika je udaljenost između restorana i Mišinog stana u koji su se Ognjanovići doselili dva meseca ranije.

Advokat je ubijen iz oružja sa prigušivačem u mračnom prolazu zgrada, gde nisu postojale čak ni sigurnosne kamere, pred sinom koji je tada ranjen u ruku. Ubica sa kačketom na glavi se posle likvidacije udaljio ukradenim "golfom" tamne boje, a u zločinu su korišćena još jedna kola.

Posebno je interesantno da je advokat mesecima pre ubistva sumnjao da ga prate Stojanović i još jedna osoba, što je prijavio policiji zbog čega je, navodno, stavljen na "posebne mere" praćenja i prisluškivanja.

Foto: Informer

Strahinja Stojanović raznet u eksploziji bombe

Zato je istraga bila upućena na Stojanovića, koji se samo dve nedelje posle Mišinog ubistva i sam našao na meti profesionalnih ubica u eksploziji podmetnute bombe, ali je preživeo taj napad. Međutim, te sreće nije bio dve godine kasnije.

Ubijen je krajem septembra 2020. na isti način. Nepoznati egzekutor je putem daljinskog aktivirao bombu koja je bila ispod njegovog džipa BMW X5 na Novom Beogradu.

- Postoje ozbiljne indicije da je prilikom Ognjanovićevog ubistva motor vozio Stojanovićev drug, inače rođeni brat ubijenog vođe navijača Crvene zvezde. Obavljena su brojna veštačenja koja su to potvrdila, a samim tim smo na tragu organizatoru i naručiocu. Međutim, nije isključeno ni da su pomenuta dvojica bili logistička podrška plaćenom ubici, koji je došao 'sa strane' zbog čega u istrazi sarađuju policije više zemalja - objasnio je svojevremeno izvor Informera upućen u slučaj.

Ime Stojanovića i brata navijača u tom kontekstu pomenuo je na jednom od ročišta pred Specijalnim sudom i svedok okrivljeni Srđan Lalić, u postupku protiv zloglasnog klana Veljka Belivuka kojem se sudi za sedam svirepih ubistava i druga teška dela.

Nasmejani koljač se, ipak, ogradio rečima da za to nije bilo zvaničnih potvrda. S druge strane, spekulisalo se da su dvojica plaćenih egzekutora, "sitnijih kriminalaca", pobegla u Crnu Goru. 

Nalogodavac visoki čelnik MUP-a?

Takođe, da je ubistvo naložio bivši visokopozicionirani pripadnik MUP-a, a da je organizator bio Elez!

- Pitanje je zašto ni posle pet godina niko od nadležnih neće ni da se oglasi povodom ubistva Ognjanovića i otkrije informacije iz istrage do kojih se došlo. Takođe, nejasno je i zašto oni koji su morali da ga zaštite, kada se zbog mera na koje je stavljen znalo da je ugrožen, nisu to učinili - pita se naš sagovornik.

 U svojoj karijeri dugoj 30 godina, Ognjanović je za klijente imao i Slobodana Miloševića, Mirjanu Marković, bio je angažovan i u slučaju ubistva Brisa Tatona, gde je branio Đorda Prelića, vođu navijača Partizana koji je osuđen za taj zločin...

Iza sebe je ostavio troje dece iz tri braka. U prvom braku sa Ninoslavom dobio je sina Petra. Potom je bio u braku misicom Natalijom Mihić od 2007. do 2014. godine, sa kojom je dobio sina Mihajla, a 2017. oženio je bivšu misicu Sanju Papić i sa njom dobio ćerku Laru. 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile/printscreen

Dragoslav Miloradović likvidiran u autoperionici

Zid ćutanja od nadležnih 

Zbog zida ćutanja od strane nadležnih institucija o ovom zločinu, ostavljeno je mnogo prostora za spekulacije. A, njih je mnogo. Kao motiv za Ognjanovićevo ubistvo, najpre se navodilo njegovo profesionalno angažovanje.
Potom se govorilo da je ubijen, jer je tokom prisluškivanih razgovora pričao da se Dijana Hrkalović viđa sa jednim od najvećih balkanskih kriminalaca Darkom Elezom. Razgovor, u kojem je spomenuo Hrkalovićevu, Ognjanović je vodio u "Pica baru" sa pokojnim Dragoslavom Miloradovićem, Bojovićevim kumom. Tokom tih razgovora, Miloradoviću je pričao i o detaljima iz njenog ljubavnog života, da ima "psihoze"...
Pominjao je, navodno, i izvesnog Velju (Veljka Belivuka), koji je malo pre toga osloboden optužbi da je učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića, u javnosti poznatom kao "ubistvo na šinama". Ovaj razgovor pominje se i u optužnici protiv Hrkalovićeve i dvojice njenih kolega, Dejana Milenkovića Bagzija i Milorada Šušnjića, kojima se sudi za zloupotrebu položaja. Tužilaštvo navodi da je Hrkalovićeva tražila da se deo te komunikacije izbriše.
Dve nedelja posle razgovora koji su Miloradović i Ognjanović vodili, nedaleko od zgrade u kojoj su se u to vreme nalazili gotovo svi sudski organi, Miloradović je ubijen. Oko dva meseca kasnije, istu sudbinu doživeo je i advokat. Oba ubistva do sada nisu rešena.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BRANILAC BIVŠE DRŽAVNE SEKRETARKE PREDLAŽE NOVOG SVEDOKA: Elez može da potvrdi da nikad nije upoznao Dijanu Hrkalović!
Hronika

BRANILAC BIVŠE DRŽAVNE SEKRETARKE PREDLAŽE NOVOG SVEDOKA: Elez može da potvrdi da nikad nije upoznao Dijanu Hrkalović!

Advokat Vladimir Đukanović, branilac bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović kojoj se sudi da je iskorišćavanjem svog položaja kočila istrage i procesuiranje ljudi iz kriminogene sredine, predao je danas veću Specijalnog suda službenu belešku o saslušanju sarajevskog kriminalca Darka Eleza i predložio da on bude pozvan kao svedok u ovom postupku.

16.05.2023

13:33

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija