• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.08.2023

16:17

Istraga požara kod Dubone: Kuća masovnog ubice zapaljena iz osvete?!

N.M.

Vesti

Istraga požara kod Dubone: Kuća masovnog ubice zapaljena iz osvete?!

Podeli vest

Vikendica, u kojoj je živeo masovni ubica Uroš B. (21) na brdu Varovnice kod Donje Dubone, u potpunosti je spaljena tokom noći i istražitelji intenzivno tragaju za nepoznatim počiniocima.

Ispituje se takođe da li je pozadina ovog slučaja osveta porodica njegovih žrtava, što je bila potencijalna opasnost o kojoj se mesecima spekulisalo.

Do sada je izvesno da je požar podmetnut. Prema prvim saznanjima, od kuće su ostale samo zidine. Policija se ubrzo pojavila na brdu Varovnice i obezbedila objekat, ali zvaničnog saopštenja o drugim okolnostima ovog incidenta još nema.

Osumnjičeni za višestruko ubistvo u selima kod Mladenovca i Smedereva Uroš B., kako saznajemo, živeo je sam u toj kući na brdu Varovnice na putu za Šepšin, dok se porodična kuća nalazi u selu Donja Dubona.

Za sada nije poznato da li se kuća zvanično vodi na njega ili bliskog rođaka, kako su objavili pojedini mediji, ali je on tu pre hapšenja provodio najviše vremena kada je odlučio da se osamostali. Pre nešto više od dva meseca na istoj kući su razbijeni prozori. ​Tada je ona zapečaćena, a u vremenu od počinjenog masakra pretresan je više puta.

Sticajem okolnosti baš danas je 40-dnevni pomen Petru Mitroviću (26) iz Malog Orašja, devetoj žrtvi masovnog ubice koji je 4. maja, naoružan "kalašnjikovom" i pištoljem, sejao smrt u Malom Orašju i Duboni. 

Pripadnici MUP-a se, inače, od masakra redovno nalaze u tim selima. Patrole sa po nekoliko policajaca čuvaju i porodičnu kuću osumnjičenog Uroša B. u kojoj su ostali njegova majka Biljana i deda.

Otac ubice Radiša B., bivši pripadnik Vojske Srbije, takođe se nalazi u pritvoru od 10. maja nakon što je u njegovoj kući pronađen arsenal oružja i municija. Pritvor je određen i Goranu G. (49) iz Kragujevca, Uroševom ujaku, koji je u prostorijama svog domaćinstva držao veću količinu naoružanja i kod koga se ubica sklonio posle masakra.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija