• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.08.2023

13:26

Razrešen incidentni tužilac! Fizički nasrtao na suprugu, komšije, vređao policajce!

Public

Vesti

Razrešen incidentni tužilac! Fizički nasrtao na suprugu, komšije, vređao policajce!

Podeli vest

Goran Svilar, bivši zamenik tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, razrešen je na sednici Visokog saveta tužilaštva posle više prijava protiv njega zbog porodičnog nasilja, napada na komšije i uništenja njihove imovine, kao i ometanja policajaca na dužnosti.

"Visoki savet tužilaštva je na sednici, održanoj 26. jula, jednoglasno doneo odluku o prestanku javnotužilačke funkcije kojom se Goran Svilar, javni tužilac u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, razrešava sa javnotužilačke funkcije. Shodno odredbi člana 107, stav 6, Zakona o javnom tužilaštvu, obrazložena odluka o prestanku javnotužilačke funkcije objavljena je u Službenom glasniku, broj 65/23, i na internet stranici Visokog saveta tužilaštva", navodi se u saopštenju VST.

Podsetimo, Svilar je 2021. fizički napao bivšu suprugu koja je taj čin uspela da snimi mobilnim telefonom i postavi na društvene mreže. Takođe se fizički sukobio sa komšijom, vređao ga i uništio mu kameru za video-nazdor.

Kada su ga priveli policajci iz  stanice Novi Beograd, izvređao je i njih i odbio testiranje na narkotike!

Sudski postupak protiv Svilara je trebalo da se vodi u Trećem osnovnom sudu, u kome se on pojavljivao kao zamenik tužioca, pa je postupak izmešten. Uporno je izbegavao suđenja i odbijao da primi sudske pozive dok se, na kraju, njegovim postupcima nije pozabavio i Visoki savet tužilaštva koji ga je razrešio.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija