• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/kurir.rs

10.08.2023

21:17

"Na kraj pameti nam nije bilo da on smišlja zlo"! Komšije Koste K. u šoku, donele drastičnu odluku!

Zoran Sinko

Vesti

"Na kraj pameti nam nije bilo da on smišlja zlo"! Komšije Koste K. u šoku, donele drastičnu odluku!

Podeli vest

Komšije iz zgrade u centru Beograda u kojoj je do 3. maja živeo Kosta K. (14) koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru počinio masakr ubivši devetoro dece i čuvara odlučili su da zabrane snimanje i fotografisanje svoje višespratnice!

Obaveštenje o ovoj zabrani okačili su na sam ulaz u soliter, a poruka je otkucana crvenim i podebljanim slovima.

- Obaveštavamo vas da je stambena zajednica donela odluku o zabrani snimanja unutrašnjosti zgrade u skladu s važećim propisima o zaštiti privatnosti i pravima stanara. Snimanje unutrašnjosti zgrade, uključujući hodnike, ulazna vrata bilo kog stana, stepenište, dvorište i zajedničke prostorije nije dozvoljeno. Ova zabrana se odnosi na sve vrste snimaka, uključujući fotografije, video-snimke i audio-snimke - piše na papiru zalepljenom na ulaznim vratima.

Foto: Public/Informer

Na vratima stana Koste K. ispisane su preteće poruke

Kurir od stanara zgrade saznaje da su ovakvu odluku doneli jer njihov dom svakodnevno opsedaju nepoznate osobe.

- Dolaze ovde, snimaju se i slikaju vrata stana u kojem je živeo dečak ubica. Viču, zvone na interfon, lupaju, prave kojekakve rekonstrukcije i "putanje smrti". Pre tri meseca su bili oštetili ulazna vrata stana dečakove porodice i napisali pogrdnu poruku. Snimaju sve to, slikaju i onda kače na Tiktok, Instagram i Jutjub. Nama je sve to van pameti, ne možemo više da trpimo taj teror. Dozlogrdilo nam je više! - ispričala nam je jedna stanarka, dok je druga dodala da je njima dovoljno jezivo to što je "masovni ubica do juče živeo pod istim krovom s njima i što je baš odatle kobnog jutra izneo smrtonosno oružje kojim je pobio svoje drugare u školi".

Dolaze opskurni likovi

- Verujte, meni nije dobro ni od same pomisli da je on među ovim zidovima pravio plan za ubistvo i listu za odstrel. Mi smo viđali to dete, ali nama ni na kraj pameti nije bilo da on smišlja takvo zlo, a kamoli da može da to sprovede u delo. Posle svega toga, ovde su počeli da dolaze opskurni likovi, obilaze nam zgradu, slikaju se, snimaju. Zato smo morali da reagujemo, zbog tih fanatika i bolesnika - kaže sagovornica.

Inače, na društvenim mrežama gotovo svakodnevno se pojavljuju klipovi i slike kojima se veliča Kosta K. Stručnjaci objašnjavaju da je ovakav vid podrške zločincu nedopustiv, ali i zabrinjavajući trend.

- Oni to rade iz raznih razloga, ali službe koje se time bave moraju blagovremeno da reaguju. Da se vidi koje su to osobe i da se s njima obavi razgovor. Treba pratiti sve objave i sankcionisati - rekla je za Kurir televiziju psihoterapeut Dragana Ivanović i dodala:

- Oni koji na takav način pričaju o počiniocima ubistva i sami su potencijalni izvršioci takvih krivičnih dela. Zato je važno baviti se prevencijom.

Imamo lavinu patologije

Psihijatar dr Tatjana Vlašković ranije je za Kurir objasnila "da sada imamo lavinu patologije, deca su puna ideja, i to negativnih".

- Veoma je važno da sada svi budu pripravni, deca moraju da se prate, na sve mora da se reaguje. Ono što je definitivno jeste da imamo nedostatak kolektivne empatije. Deca se utrkuju ko će da bude popularniji, po cenu toga da budu toliko ekstremni i brutalni. Sve samo zarad više lajkova - rekla je ona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija