• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/republika

11.08.2023

08:08

Poslednje čega se seća bio je pogled ubijene devojčice! Nastavnica iz Ribnikara teško se oporavlja nakon jezivog masakra

Zoran Sinko

Vesti

Poslednje čega se seća bio je pogled ubijene devojčice! Nastavnica iz Ribnikara teško se oporavlja nakon jezivog masakra

Podeli vest

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović (52) koja je teško ranjena u krvavom pohodu Koste K. (14) kada je on ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ" Vladislav Ribnikar" na Vračaru oporavlja se na Klinici za rehabilitaciju u Sokobanjskoj ulici.

Nastavnicu su pogodila tri metka i više puta je operisana u Kliničkom centru Srbije i njeno zdravstveno stanje se stabilizovalo, ali su ostale strašne posledice. Tatjana Stevanović je u invalidskim kolicima i dalje ne može da hoda, a levu ruku ne oseća, a psihički je jako loše.

Sa njom su u jednom trenutku razgovarali i inspektori koji istražuju ovaj jezivi zločin i ona ima je rekla da se ne seća šta se dogodilo, a to su potvrdili i pojedini roditelji učenika škole.

- Nesrećna žena se samog događaja ne seća, te ne zna u kom momentu je upucana. Ono čega se poslednje seća je pogled Mare A. (ubijena u masakru, prim. aut.) uvek nasmejane i druželjubive devojčice. Nastavnica ne zna ni da li je Mara gledala tražeći spas ili kada je upucana - ispričala je majka jednog od preživelih đaka iz "učionice smrti" za medije.

Inače teško povređenu nastavnicu čiji će oporavak biti jako dug i mukotrpan, a svi se nadaju da će se u potpunosti opraviti, a do tada nju kako saznajemo često u bolnici obilaze njeni đaci, ali i roditelji, a mnogi se i interesuju za njeno stanje.  

Podsetimo Kosta je tog 3.maja došao u školu naoružan sa dva očeva pištolja i četiri "molotovljeva koktela" u rancu i pucao u svakoga ko mu se našao na putu. On je prvo ubio radnika obezbeđenja u hodniku škole, a onda i tri učenice koje su se tu zatekle, koje nije ni poznavao, a onda je ušao u kabinet istorije u kome je bilo njegovo odeljenje i počeo da puca. Prvo je prema izjavi đaka pucao u nastavnicu Tatjanu Stevanović, a onda je počeo da rešeta svoje drugove iz razreda. 

Dete monustrum je ubilo devet učenika i radnika obezbeđenja, aranio još pet đaka i nastavnicu istorije, i nakon toga je izašao u dvorište škole spustio pištolje i pozvao policiju i prijavio šta je uradio.

Kada je uhapšen samo je rekao:" Ja sam psihopata!" Kosta je uhapšen, a kako je u tom trenutku imao samo 13 godina po zakonu nije krivično odgovoran nije mogao da bude odveden u zatvor, ali je zatvoren u Kliniku za neurologiju i neuropsihijatriju za decu i omladinu gde ga veštače stručnjaci koji pokušavaju da utvrde zašto je to uradio i koji je njegov motiv da počini ovakav zločin.

Foto: Informer

Hapšenje dečaka ubice

 

Od trenutka kada se dogodio masakr na Vračaru javnost je zainteresovana šta će biti sa Kostom, ali i sa njegovim roditeljima, jer ako on ne može da odgovara da li će oni odgovarati za nešto što je učinio njihov sin. 

Kostin otac Vladimir  je odmah uhapšen i od 3.maja je u pritvoru, a protiv njega je pokrenut proces jer nije dobro obezbedio pištolje koje je posedovao sa dozvolom, a kojim je dečak izvršio zločin. I protiv majke Miljane je pokrenut proces zbog sumnje da je zanemarivala i zlostavljala sina. I ocu i majci sud je zabranio da raspolažu svojom imovinom jer je podneta tužba u kojoj 27 roditelja, braće, sestara, baka i deka, ubijenih učenika traže odštetu.

 

Foto: printscreen

Protiv Kostinih roditelja pokrenuti procesi

 

Inače od masakra pojavio se neshvatljiv trend da mnogi podržavaju Kostu i slave ga kao heroja iako je njegovo veličanje kažnjivo zakonom to nije sprečilo mnoge da po društvenim mrežama pišu hvalospeve o najmlađem masovnom ubici na svetu.   

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija