• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Istraga.ba

12.08.2023

18:17

Ispovest čoveka koji je prevario ubicu:  Upao mi je u radnju sa pištoljem i tražio municiju, a ja sam mu dao ćorke!

wikipedia

Vesti

Ispovest čoveka koji je prevario ubicu: Upao mi je u radnju sa pištoljem i tražio municiju, a ja sam mu dao ćorke!

Podeli vest

Hasanu Jašareviću (77) celi dan ne prestaje da zvoni telefon. Za njegov herojski podvig tokom jučerašnjeg stravičnog zločina u Gradačcu mnogi su čuli. Zovu ga, kako kaže, sa svih strana i znani i neznani da čuju direktno od njega kako je masovnog ubicu Nermina Sulejmanovića uspeo da spreči u nameri da nastavi svoj krvavi pohod.

Hrabri Jašarević je menjao svog sina Dinu u njihovoj radnji "Ribo-Lovac" u Gradačcu, kada je ušao Sulejmanović.

- Čujem škripu guma i vidim automobil kako se zaustavlja pred prodavnicom. Mislio sam ide mušterija, kad pojavi se čovek preda mnom sav krvav, u bermudama i patikama, u krvavim rukama drži pištolj i dođe do mene. Kaže: 'Daj mi svu tu municiju od devet milimetara'. A ja gledam je li pištolj pravi, jer mi prodajemo i takozvane startne pištolje. Pitam ga koliko i u sekundi skontam - daću mu startnu municiju koja je ispred mene. On reče da mu dam sve što imam. Izvadio sam šest kutija, koje je odmah zgrabio i okrenuo se. Koliko je žurio, jedna kutija mu je ispala kraj vrata - opisuje Jašarević susret sa ubicom.

Dok je Sulejmanović izlazio, kraj vrata radnje je stajala Hasanova starija unuka koja je preko društvenih mreža videla šta se desilo.

- U tom trenutku je nju uhvatila panika, a onda sam se i ja prestrašio njegove reakcije, zbog svojih ukućana, ako skonta da sam mu podvalio 'ćorke'. Ušli smo u kuću iznad radnje, koju sam zaključao. Kontam, ako se vrati uzeću pušku iz sefa i pucaću mu u ruke. Ne bih ga ubio, ne daj Bože, a pozvali smo i nadležne organe - priča Hasan.

Dok mu unuka nije rekla šta se dogodilo, Jašarević nije znao da je Sulejmanović već počinio tri ubistva. Čuo je policijske sirene i Hitne pomoći, ali kada mu je upao krvav u radnju s prištoljem, nije trebalo puno razmišljati.

- Znao sam da mogu imati veće posledice, ali sam rizikovao - dodaje ovaj hrabri čovek.

Ubio se poslednjim pravim metkom

Sulejmanović nije uspeo da se vrati. Sa kutijama "ćoraka" nije imao kuda, jer je nedugo posle lociran, a potom i opkoljen, nakon čega se ubio poslednjim pravim metkom.

Jašarević nije poznavao ubicu, dok njegov sin Dino kaže kako ga je "znao iz viđenja po čaršiji":

- Moj otac je stvarno odigrao herojsku ulogu. U tom trenutku i u takvim okolnostima, kada vam neko krvav i sa pištoljem uperenim u vas dođe i traži municiju, on se snašao i dosetio da mu da "ćorke". Ja to ne bih znao. Rekao bih nemam i verovatno bi me upucao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(FOTO) Hasan prekinuo Sulejmanovićev krvavi pir? Pomahnitali ubica mu došao go do pasa u radnju i tražio municiju: Jašarevićev potez sprečio još goru tragediju!
NEZAPAMĆENI ZLOČIN

(FOTO) Hasan prekinuo Sulejmanovićev krvavi pir? Pomahnitali ubica mu došao go do pasa u radnju i tražio municiju: Jašarevićev potez sprečio još goru tragediju!

- Sedim ja na fotelji i kontam gde ću u lov za vikend. Kad čujem neku škripu točkova ispred radnje. Crni BMW. I on pravo iz auta u moju radnju. Go do pasa. Krvav. S pištoljem u ruci. Veli mi – svu municiju 9 milimetara mi daj. Sekunde su to. Razmišljam šta ću i skontam – daću mu startnu municiju. Šest kutija sam mu dao. On to zgrabi i napolje. Jedna kutija mu ispade na izlazu. Krvava ostala - ovako je, ukratko, svoj susret sa ubicom Nerminom Sulejmanovićem opisao Hasan Jašarević iz Gradačca.

12.08.2023

17:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija