• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

13.08.2023

13:24

Tražio neku Sofiju, pa ukrao 10.000 evra! Opljačkano dvoje staraca u Nišu!

printscreen

Vesti

Tražio neku Sofiju, pa ukrao 10.000 evra! Opljačkano dvoje staraca u Nišu!

Podeli vest

N.P.(33) iz okoline Merošine koji je uhapšen u petak neposredno nakon što je iz stana starijeg bračnog para u niškom naselju Pantelej ukrao 10.000 evra, dobro je poznat policiji jer je i ranije hapšen zbog imovinskih krivičnih dela.

Baš to je olakšalo policiji da ga identifikuje i uhapsi jer su ga nadzorne kamere sa kuća meštana iz ulice u kojoj je počinio krađu, snimile dok je bežao. Međutim, iako je od krađe do hapšenja prošlo relativno kratko vreme, kod lopova je pronađen samo deo ukradenog novca pa policija sada intenzivno radi kako bi se ustanovilo na šta je N.P. pare potrošio ili što je još verovatnije, da li je imao saučesnike sa kojima je podelio plen.

Kako saznajemo, sve ukazuje da je kuća bračnog para "tipovana", odnosno da je N.P. neko ne samo dao njihovu adresu, nego i  preciznu informaciju o tome gde čuvaju ušteđevinu.

Foto: D. K.

Naselje iz kojeg je lopov odneo 10.000 evra

-  Dosadašnja saznanja ukazuju na veliku verovatnoću da je N.P. imao "tipera", jer je on iz okoline Merošine a došao je na tačnu adresu ljudi koje je pokrao. U toj ulici je gomila kuća u nizu, a kao što se vidi na nadzornim kamerama, razbojnik je ušao baš u njihovu. Ono što dalje navodi na taj zaključak je što je krađa izvedena za nekoliko minuta, on je ušao kroz nezaključana vrata i to dok je osamdesetogodišnja žena bila u stanu, uzeo novac i krenuo ka izlazu. Ona je čula vrata, isprva je pomislila da se njen muž vratio sa pijace, ali je ugledala nepoznatog čoveka. Nije ni znala da je pokradena, jer je on novac stavio u džep. Upitala ga je šta radi u njenom stanu da bi joj on kazao da navodno traži neku Sofiju. Žena je posumnjala da je došao sa nečasnim namerama, pokušala je da ga zaustavi ali je on silovito odgurnuo, pala je na pod, udarila glavom i onesvestila se. Kada je došla svesti pozvala je policiju - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kako dalje saznajemo, ključno za potpuno rasvetljavanje ovog događaje je saznanje o osobi ili osobama koji su posećivali žrtve razbojničke krađe.

-  Sve ukazuje da je neko bio prisutan u situaciji kada su oni možda i slučajno otkrili mesto gde su čuvali životnu ušteđevinu. Mada oni tvrde da su im gosti bili retki, te da ne mogu ni da se sete kada su zadnji put imali posetu nekog van kruga najbliže porodice, sve navodi na zaključak da ih je neko "tipovao" te da je zbog toga razbojniku bilo lako da ih opljačka -  objašnjava naš izvor.

Niška policija je saopštila da se N.P. sumnjiči za razbojničku krađu te da je uhapšen istog dana kada je izvršio krivično delo.

-  Policija je brzom akcijom počinioca pronašla istog dana i pretresom stana koji koristi našla i deo ukradenog novca. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužiocu . navela je Policijska uprava u Nišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija