• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.08.2023

11:17

Samo je Nizama odbijena! Od svih prijava sud u Gradačcu odbacio samo onu protiv Nermina!

Klix.ba/printscreen

Vesti

Samo je Nizama odbijena! Od svih prijava sud u Gradačcu odbacio samo onu protiv Nermina!

Podeli vest

Od januara do 31. jula ove godine, Opštinski sud u Gradačcu prihvatio je zahteve za izricanje 16 zaštitnih mera za sprečavanje nasilja u porodici. Samo jedna je odbijena - ona koja je podneta u ime Nizame Hećimović koju će kasnije brutalno ubiti nevenčani suprug Nermin Sulejmanović, protiv kojeg je i tražena mera zabrane prilaska!

Ovo je zaključak iz saopštenja Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, koja je posle trostrukog ubistva u Gradačcu, besa javnosti zbog neizricanja zabrane prilaska Nerminu Sulejmanoviću i ping-pong prebacivanja krivice sa suda na policiju i nazad, objasnila koliko je zahteva za izricanje mera zaštite od nasilja u porodici policija podnela ove godine i koje je dokaze priložila sudu uz to.

Kako se navodi, sud u Gradačcu je od početka godine prihvatio 16 zaštitnih mera prema devet osoba za nasilje u porodici, a odbio samo jednu.

- PU Gradačac je od 1. januara 2023. godine do 31. jula 2023. godine, postupajući po prijavama nasilja u porodici, Opštinskom sudu u Gradačcu podnela zahteve za izricanje 16 zaštitnih mera prema devet lica, koji su od strane Suda prihvaćeni i sve predložene zaštitne mere su izrečene - piše u saopštenju.

Foto: Društvene mreže

Ubijena Nizama Hećimović

Kako se dalje navodi, analizom navedenih zahteva utvrđeno je da su sve zaštitne mere izricane na osnovu istog obima dokaza, što znači da su sudu dostavljene službene beleške policijskih službenika i izjave žrtava nasilja, bez medicinske dokumentacije, izvoda iz kaznenih evidencija, svedoka ili drugih dokaza.

Slobodanka Kojić, predsednica Opštinskog suda u Gradačcu, juče je održala konferenciju za medije tokom koje je okrivila policiju.

- Tačno je da je policija podnela zahtev. U zahtevu stoje određene činjenice. Kod svakog zahteva, sve činjenice koje stoje u tom pravnom aktu moraju se dokazati. Ovde nije bilo dokaza. Ja sam već rekla da je ovde bila službena beleška i da je bila izjava oštećene Nizame Hećimović gde je koristila blagodet svedočenja, znači odbila je da da izjavu. Kad koristiite tu blagodet svaka odluka suda bi bila nezakonita. Ja sam rekla u saopštenju, dokaze za sud prikuplja policija i tužilaštvo. Sud ne prikuplja dokaze. Mogli su se saslušati policajci, to je trebalo policija da uradi. Sudija ne saslušava ni nasilnika ni žrtvu, već donosi odluku po tome šta je policijska stanica dostavila. Sudu se dokazi dostavljaju - rekla je Kojić.

Foto: Društvene mreže

Ubijena Nizama Hećimović

Kojić je izjavila da Nizama "nije bila svedok kod sudije".

- Kako će policija saznati ako žrtva ne ispriča kako se to desilo? Je l možete da, kada uporedite zahtev policije, je l vi vidite tu šta? Uopšte ne razumem kako je policija napravila zahtev. Verovatno je ona njima to ispričala, ali ja to ne znam. Ne znam kako su napravili ovakav zahtev. Oni su apsolutno trebali da budu precizniji - rekla je Slobodanka Kojić.

Advokatica: Sudija Kojić priča gluposti

Posle obraćanja predsednice suda Slobodanke Kojić oglasila se i advokatica Elmedina Bojičić koja je rekla da je sve što je sudija rekla - potpuna glupost!

- Sramota me je! Sramota me je što sam tu, nemo svedočim ovom gnusnom činu od kojeg mi danima nije dobro! Beba je plakala! Nizama je ubijena na oči svih nas! Niko nije došao! Predsednica suda priča gluposti! Tako je! Gluposti! Mera zabrane se izriče zbog osnova sumnje! Nisu trebali nikakvi dokazi! Sudija se bojala da donese meru. Bojala se i policija da ga privede, jer on je glavni baja u selu. Ovo je jedina istina. Nizama Hećimović mogu biti ja, može biti vaša kćerka, vaša sestra - navela je advokatica Bojičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija