• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji. hr

20.08.2023

14:17

Policija nije mogla Nerminu ništa! Nizama očajnički molila za pomoć - Zbog ovoga su je odbili

Društvene mreže

Vesti

Policija nije mogla Nerminu ništa! Nizama očajnički molila za pomoć - Zbog ovoga su je odbili

Podeli vest

Zijada Vuković Pamuković u četvrtak je, kao i svakog dana zadnjih nekoliko godina, prvo ujutro pogledala telefon da vidi da li joj Nizama poslala poruku.

Bio je to njihov ritual koji nisu propuštale. Čim bi se probudila, Nizama bi tetki napisala što joj je na duši. U zadnje vreme nije pisala, slala joj je sliku devojčice koju su obe obožavale. Svaki novi pokret, glas, mimiku svoje devetomesečne kćeri Nizama je želela da podeli sa tetkom. Njih dve su bile jako bliske.

Zijada i Samir kažu da im je teško shvatiti šta se dogodilo. 

- Bila je i moje dete. Ja sam joj bila druga majka, a ona meni ćerka koju nemam - kaže Zijada, pa opet gleda telefon.

Foto: facebook

Ubijena Nizama je ugađala suprugu Nerminu

Sve bi dala da iz života može da izbriše zadnje dve nedelje i da vrati vreme i Nizamu, koju je prošlog petka brutalno ubio nevenčani suprug Nermin Sulejmanović i taj krvavi čin snimao uživo za društvene mreže. Pritom je ubio još dvoje ljudi, oca i sina, ranio njihovu suprugu, odnosno majku, i s dva metka u nogu upucao Zijadinog i Samirovog sina Nedima.

Vest o monstrumu koji je oteo ženu, prebio je do neprepoznatljivosti i likvidirao metkom u čelo dok je njihovo dete ležalo na podu u majčinoj krvi te pritom sve snimao i emitovao uživo na Instagramu prenele su sve najveće medijske kuće na svetu. Zijada je dosad dala dvije kraće izjave za medije koje je prenela cela regija, ali nije imala snage da dublje govori o Nizami. Za hrvatski "Jutarnji list" je prvi put sasvim otvorila dušu.

Sa Zijadom Vuković Pamuković i suprugom Samirom novinari "Jutarnjeg lista" su se našli u četvrtak u Gradačcu. Iako su se dogovorili za susret kod njih kući, našli su se na gradačačkom jezeru, mirnoj lokaciji gotovo u središtu grada, a kao da je kilometrima daleko od gradske vreve. Kod njih je gužva, ljudi još uvek dolaze da izjave saučešće. Žena koja nije skidala crne naočare s očiju odiše patnjom. Izgleda znatno starije nego na fotografiji s Fejsbuka koju su objavljivali mediji. U nedelju dana ostarila je deset godina. Živa je, no oseća se mrtvom. Gleda u jezero, ispod naočara niz lice klize suze.

Foto: facebook

Ubijena nizama je bila jako vezana za tetku

- Nedavno mi je Nizama poslala poruku: "Ja ću, tetka, doći posle jedan i idemo na jezero". Tu smo šetale. Sve čekam tu poruku opet. Uvek mi je bila kao ćerka, kad je ostala trudna, posebno smo se povezale. Imala je tešku trudnoću, nije joj bilo lako. Sve sam to prošla s njom. I sa sestrom je posebno bila bliska, ali ona živi u Srebreniku, pa je meni bilo bliže biti joj pri ruci - govori Zijada za Jutarnji.hr.

Premrla je od straha

Na spomen Srebrenika zastane. Misli joj lete, emocije se smenjuju. Čas se seti nekog lepog trenutka, a onda je nešto iz tog lepog podseti na najgore trenutke u životu.

Foto: Instragram

Hteo da ubije svoje rođeno dete

- Da, Srebrenik. Kad je Nermin pre dve nedelje istukao Nizamu jer mu se nije svidelo što je servirala za jelo, pobegla je u očev stan u Srebrenik. Nakon što ju je istukao, Nermin je uzeo bebu koja je jako plakala i podigao je s namerom da je baci. Nizama ga je preklinjala da njoj da dete, da će je nahraniti i odneti, a on neka onda s njom radi što hoće. Međutim, zazvonio mu je telefon i otišao je. Ona je uzela bebu, sela u automobil i pobegla u Srebrenik. Bila je tamo sa sestrom, drugi dan smo došli po nju. Kad smo čuli da je traži i da joj preti, pozvala je policiju. Sve im je ispričala i rekla da se boji da će doći u stan gde su ona i dete, ali rekli su joj da, ukoliko želi da to prijavi, mora da dođe u stanicu. Izašli smo nekako iza zgrade, bilo nas je strah da će naići Nermin, i otišli smo u policiju. Zijada je s detetom ostala u stanu, premrla je od straha. Nizami su u policiji rekli da oni tu ne mogu ništa jer ne pripada njihovoj opštini - ispričao je Samir ono što mu nikako ne ide u glavu - da žena prijavi kriminalca s debelim dosijeom koji joj preti ubistvom, ali policija ne može da pomogne jer nije iz njihove opštine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija