• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.08.2023

06:45

Žestok udarac Titu i "balkanskom kartelu"! Detalji spektakularne akcije na Atlantiku: Ovako je otkriven milionski tovar! (FOTO/VIDEO)

printscreen

Vesti

Žestok udarac Titu i "balkanskom kartelu"! Detalji spektakularne akcije na Atlantiku: Ovako je otkriven milionski tovar! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Španska policija je u saradnji sa Evropolom uhapsila Srbina i Hrvata zbog sumnje da su učestvovali u švercu 750 kila kokaina!

Ogroman tovar droge pronađen je na brodu koji je plovio pod poljskom zastavom, a privukao je pažnju istražiteljima zbog sumnjivog kretanja po zabačenim ostrvima na Atlantskom okeanu! Osumnjičeni Srbin i Hrvat su, kako je saopštila policija, organizovalli transport ove droge s kopna.

Sumnjiva aktivnost

Prema nezvaničnim saznanjima, istraga je pokrenuta još u martu 2022. godine i bila je fokusirana na brod pod poljskom zastavom sa privremenom bazom na Kanarskim ostrvima, za koju se sumnjalo da se koristi za transport narkotika.

- Istražitelji su od tada pratili aktivnosti posade, a utvrđeno je da je među njima i jedan italijanski državljanin koji je povezan sa poznatom mafijaškom grupom "Ndrangeta" u Italiji. Sa Italijanom je tada plovio i jedan Hrvat, za koga se sumnjalo da je povezan sa takozvanim "Balkanskim kartelom", kojim iz Dubaija komanduje kontroverzni državljanin BiH Edin Gačanin, zvani Tito - kazao je naš izvor, i dodao:

Titovi "vojnici" preplavili Evropu kokainom

Zloglasni "balkanski kartel" je, prema procenama južnoameričkih i bezbednosnih službi SAD jedan od najjačih narko-kartela na svetu i bukvalno je preplavio kokainom evropsko narko-tržište. Na čelu ovog kartela je, kako su saopštili tužioci iz Perua i Brazila, Edin Gačanin rodom iz BiH, zvani Tito, koji se trenutno krije u Dubaiju.

- Alarm za uzbunu oglasio se jula 2023. godine, kada je španska policija primetila neuobičajenu plovidbu ovog broda, koji se kretao ka izolovanim ostrvima u Atlanskom okeanu. Početkom avgusta španska policija je presrela brod i otkriveno je 750 kilograma kokaina na njemu! Usledila je opsežna istraga, kojom je utvrđeno da su transportom kokaina preko Atlantika komandovali jedan Srbin i jedan Hrvat, koji su uhapšeni.

Zaplenjeni telefoni

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije učestvovalo je u ovoj velikoj i važnoj međunarodnoj akciji razbijanja kriminalne organizacije, koja je preko Kanarskih ostrva u poslednjih nekoliko godina prokrijumčarila velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju.

- Ova akcija, u kojoj su pored Srbije, učestvovale i policije Hrvatske i Italije, u saradnji sa Evropolom, rezultirala je koordiniranim uspehom u kome je španska policija zaplenila 750 kilograma kokaina i uhapsila hrvatskog i srpskog državljanina, osumnjičene za koordinaciju transporta droge sa kopna. Prilikom hapšenja kod osumnjičenih su pronađeni telefoni preko kojih su rukovodili ovim poslom. MUP je u ovoj akciji još jednom pokazao da je pouzdan partner u suzbijanju međunarodne trgovine narkoticima i u borbi protiv organizovanog kriminala - kažu u policiji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija