• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.08.2023

18:23

Oglasio se MUP u vezi hapšenja kod Kanarskih ostrva! Srbin i Hrvat krijumčarili 750 kila koke, a evo i za koji italijanski klan (FOTO/VIDEO)

printscreen

Vesti

Oglasio se MUP u vezi hapšenja kod Kanarskih ostrva! Srbin i Hrvat krijumčarili 750 kila koke, a evo i za koji italijanski klan (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije učestvovalo je u međunarodnoj akciji razbijanja kriminalne organizacije koja je preko Кanarskih ostrva krijumčarila velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju!

U saopštenju MUP navodi se da je ova akcija, u kojoj su učestvovale i policije Hrvatske i Italije, u
saradnji sa Evropolom, rezultirala je koordiniranim uspehom u kome je španska policija zaplenila 750 kilograma kokaina i uhapsila hrvatskog i državljanina Srbije osumnjičene za koordinaciju operacija krijumčarenja droge sa kopna.

Istraga je pokrenuta u martu 2022. godine zbog sumnje da je brod koji je plovio pod poljskom zastavom, sa uspostavljenom privremenom bazom na Кanarskim ostrvima, korišćen za transport kokaina, kao i da su među članovima posade bile osobe povezane sa kriminalnim grupama Ndrangeta u Italiji i takozvanim balkanskim kartelom.

Početkom avgusta ove godine na tom brodu je španska policija zaplenila 750 kilograma kokaina i uhapsila dva člana ove kriminalne grupe.

Prilikom hapšenja su kod osumnjičenih pronađeni telefoni sa kojih su koordinirali kriminalnu
radnju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je u ovoj akciji još jednom pokazalo da je pouzdan partner u suzbijanju međunarodne trgovine narkoticima i u borbi protiv organizovanog kriminala.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija