• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

25.08.2023

07:45

Ubica Gorana Vlaovića ćuti o nalogodavcu! Godina dana od ubistva jednog od vodećih igrača "škaljarskog klana"!

prinscreen facebook

Vesti

Ubica Gorana Vlaovića ćuti o nalogodavcu! Godina dana od ubistva jednog od vodećih igrača "škaljarskog klana"!

Podeli vest

Crnogorac Goran Vlaović Gora (39), iz Herceg Novog, koji je navodno bio visokopozicionirani "škaljarskog klana", ubijen je 25. avgusta prošle godine ispred noćnog kluba "Noa" na popularnoj plaži Zrće na ostvu ostrvu Pagu, u Hrvatskoj, dok se vraćao iz noćnog provoda.

Ubica je žrtvi ubici ispalio hitac u potiljak iz pištolja "glok 77". Vlaović je umro na putu do zadarske Opšte bolnice.

Vlaović je na Pagu bio na odmoru sa devojkom, sa misicom, poznatom manekenkom Draganom Banić.

Za ubistvo Vlaovića optužen je Duško Tanasković (29) iz Kragujevca.

Foto: printscreen

Momenat kada ubica puca u Vlaovića

Hrvatski mediji spekulišu da je motiv za ubistvo Vlaovića bio obračun "kavačkog" i "škaljarskog" klana. Tanaskoviću se sudi u Zadru, ali je Crna Gora od Hrvatske zatražila njegovo izručenje, jer ga naše tužilaštvo tereti za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića u Budvi sredinom juna 2022. godine.

- Kažu da je Goran živeo moćno, da je imao mnogo para i da je bio moćniji igrač nego što se mislilo. Više vremena je provodio u Italiji i na Ibici, gde je imao kuću. Vozio je ferari, bio u vezama sa starletama. Priča se da je bio mnogo jak - naveo je posle njegove likvidacije Duško Kovačević, analitičar iz Crne Gore.

Foto: Beta

Ubica Duško Tanasković u pritovru u Zadru

Prema hrvatskoj optužnici, Tanasković je pucao u Vlaovića na Pagu krajem avgusta 2022. godine, ali je po navodima crnogorskog tužilaštva, nekoliko meseci pre toga ovaj Kragujevčanin učestvovao u ubistvu Milića-Minje Šakovića u Budvi.

Srpski ubica Duško Tanasković (28) iz Kragujevca napravio je četiri fatalne greške prilikom likvidacije "škaljarca" Gorana Vlaovića (38) i na osnovu toga istražni organi sumnjaju da je bio ucenjen da baš tog 25. avgusta smakne Vlaovića. I nije greške počinio samo on, nego i njegovi pomagači i tiper koji je bio na licu mesta, kojeg su kamere takođe snimile.

Foto: Instagram

Verenica ubijenog Gorana Vlaovića

Ubistvo je, prema oceni stručne, ali i šire javnosti, počinjeno potpuno amaterski jer ubica sebi nije obezbedio ni minimalnu pozadinu, odnosno šansu da zločin ostane nerazrešen. Policija i tužilaštvo vrše pritisak da Tanasković otkrije nalogodavce i razlog ubistva i na čijem je nišanu mogao da bude dok je pucao u zloglasnog Novljanina.

Crna Gora je od Hrvatske prošle godine zvanično zatražila izručenje Tanaskovića zbog učešća u ubistvu Šakovića. Crna Gora je uz to raspisala i međunarodnu poternicu za Lukom Pilčevićem iz Beograda, takođe osumnjičenim za učešće u pomenutoj likvidaciji. Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Pilčević osumnjičen za ubistvo Šakovića, a Tanasković da mu je u tome pomogao.

Da li je Pilčević lociran u međuvremenu - zasad nema pouzdanih podataka. Protiv Tanaskovića se, međutim, vodi odvojen proces u Hrvatskoj zbog ubistva Gorana Vlaovića iz Herceg Novog.
Tužilac Ivica Škara rekao je ranije u Županijskom sudu u Zadru da imaju nove dokaze protiv Tanaskovića, a to je, kaže, obilan dokazni materijal.

- Tanaskovićeva ćelija bila je ozvučena. Iz materijala koji imamo, audio snimaka i transkripta jasno je da je optuženi trebalo da dobije novčanu nagradu za likvidaciju Vlaovića. Jasno je i da je u planiranje ubistva bilo uključeno više učesnika i pomagača -rekao je Škara.

Škara je zbog novih dokaza tražio da se optužnica kojom su Tanaskovića dosad teretili za ubistvo prekvalifikuje u teško ubistvo iz koristoljublja za što je predviđena kazna i više od 20 godina zatvora.

Foto: Instagram/printscreen

Dragana Banić je prošle godine objavila emotivni status

- Osim što je ranije rekao da nije kriv, Tanasković dosad nije otkrio motiv zbog kojeg je ubio Vlaovića, a u kuloarima se likvidacija dovodila u vezu sa sukobima između dva najpoznatija narko-klana na Balkanu "kavačkog" i "škaljarskog", u kojima je dosad u regionu i u inostranstvu ubijeno više desetina osoba, objavio je "zadarski.hr".

- Nije utvrđen identitet učesnika ali je utvrđena činjenica da je optuženi trebalo da dobije novčani iznos. Zbog te činjenice moramo intervenisati po pitanju činjeničnog opisa optužnice - kazao je tužilac Škara.

Vlaović je sahranjen na Novom bežanijskom groblju. Poslednjem ispraćaju Crnogorca u Hrvatskoj prisustvovali su samo članovi porodice i najbliži prijatelji, a sahrana je čak pomerena za za tri dana iz bezbednosnih razloga.

Njegovo telo nije bilo u kapeli, niti je bilo opela, veće je prevezeno iz mrtvačnice do grobnog mesta.

Foto: D. Ćuruvija

Grob Gorana Vlaovića

Porodica je plakala neutešno, dok je jedan od prisutnih držao govor, da bi pred kraj prisutni na telefonu pustili pesmu "Jesen u meni" grupe Parni valjak preko blutut zvučnika, čime je završen pokop.

Dragana Banić, je potvrdila tada da joj je dečko ubijen i da su bili zajedno na odmoru.

- Došli smo na odmor na ostrvo Pag. Ne znam šta se tačno dogodilo. Nisam videla taj trenutak ali sam bila sa njim u hitnoj. Užasno mi je. Mnogo se loše osećam - rekla je Banićeva koja je sa ubijenim Goranom bila u vezi dve i po godine.

Dragana je inače dovođena u vezu sa mnogim fudbalerima, među kojima su i bili i pojedini aktuelni reprezentativci Srbije. Bila je navodno sa poznatim pevačima, muvao je i Džoni Dep, koji je i zvao da snime film... Takođe je snimila i spot za pesmu Veto u CG sa Tropiko bendom.

Često je ostavljala emotivne statuse na Instagram profilu vezane za Vlaovića. Ubrzo nakon njegovog ubistva, vratila se svom poslu modela.

Njen verenik počiva u grobnici plaćenoj skoro milion dinara, ali na njoj, iz nepoznatih razloga do sada nije bila slike.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija