• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti.rs

27.08.2023

12:32

"Prljavi" policjac javio Šariću ko stoji iza ubistva člana "zagoričke" bande: "Sve je to organizovao Alen Kožar"!

ATA Images

Vesti

"Prljavi" policjac javio Šariću ko stoji iza ubistva člana "zagoričke" bande: "Sve je to organizovao Alen Kožar"!

Podeli vest

Uhapšeni tajni agent Petar Lazović tvrdio je da je ubistvo Podgoričanina Saše Klikovca (38) organizovao Alen Kožar preko pritvorenika Janka Vukadinovića.

Nekadašnji pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije o tome je, desetak dana nakon ubistva Klikovca, na Skaj aplikaciji izvestio uhapšenog narko - bosa iz Pljevalja Darka Šarića.

"Pulen Boretin novi. Sa njim u sobi. Ovaj je ovo u Zetu organizovao", šalje Lazović.

On Šariću odgovara i da pripadnici te kriminalne ekipe neće nešto uraditi, jer se "boje te gliste".

"Ali sad će popustiti kad nema AK", piše Lazović šest dana nakon što je u Grčkoj ubijen vođa "barskog" klana Alan Kožar.

Foto: Arhiva

Alen Kožar je ubijen na Krfu

Član "škaljarskog" kriminalnog klana Janko Vukadinović, međutim, nije na listi optuženih za ubistvo Klikovca, a među optuženima je njegov brat Predrag Vukadinović (25).

U prepiskama sa pripadnicima organizovane kriminalne grupe "kavački" klan, Lazović više puta pominje Vukadinoviće.

Tokom jednog od razgovora koje u grupnom čatu vodi sa šefom "kavačkog" klana Radojem Zvicerom i odbeglim kolegom Ljubom Milovićem, on tvrdi i da je ubistvo Klikovca organizovao Kožar: "Preko Janka Vukadinovića".

Njih i izveštava što se, nakon hapšenja osumnjičenih za ubistvo, tužilac dogovarao sa njima.

Osim Predraga Vukadinovića, za ubistvo Klikovca, 18. jula 2020. godine u Podgorici, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti i Marka Šukovića (31), Miloša Markovića (34), Ivana Milačića (30).

Lazović neposredno nakon hapšenja Markovića šalje njegovu fotografiju Zviceru i Miloviću, a potom im i prepričava kako prolazi "ispitivanje".

Foto: Arhiva

Saša Klikovac je bio blizak "kavačkom" klanu

U jednoj od prepiski Zvicer konstatuje da je "(Miloš) Marković zaćutao", a potom od Lazovića dobija objašnjenje: "Džaba mu kad su beton".

Nakon toga šef "kavačkog" klana obaveštava policajca da Janko Vukadinović, koji je u pritvoru, i dalje koristi telefon.

"Znam, neka ga dok tužilac ne uveže sve. Napiše krivične i onda ih deremo", odgovara mu Lazović.

Zvicer dodaje da je mislio da će Marković ponoviti pred tužiocem sve što je rekao tokom "obrade" u izvedbi Lazovićevog tima, a onda od policajca dobija podroban izveštaj:

"Tužilac kaže lakše bi bilo da jest, ali i ovako će ih sve uvezati. A nije, jer mu nismo dali da bude svedok zaštićeni. To je tražio. Ne može jer je ubica. Šefu krim grupe i izvršiocu - ubici, ne može. Kata mu rekao daće mu 25 god. ako neće da ponovi onda 35. A svi će dobiti od 15 pa gore".

Foto: Informer

Radoje Zvicer je diktirao Lazoviću šta da radi škaljarcima 
 

Iz komunikacije koju u kontinuitetu vode, proizilazi je da je Kata bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, kojeg Petar Lazović takođe više puta pominje, pa čak i kada šefu klana organizovane kriminalne grupe "kavački" klan priča o navodno dogovorenim kaznama za pojedine kriminalce.

Ubijeni Saša Klikovac u policijskim dokumentima zaveden je kao član tzv "zagoričke bande", koja se tokom kriminalnog uspona, u poslednje dve godine tokom robijaških dana u Spužu povezala sa moćnim klanom iz Kotora.

Ubijen je 18. jula 2020. , ispred restorana u mestu Cijevna, u opštini Tuzi, u Crnoj Gori. Napadač je prišao automobilu u koji je Klikovac ušao i u njega ispalio više hitaca. 

"Zagorička banda" na čijem su čelu prema policijskim evidencijama braća od strica Vidoje i Radosav Stanišić su za manje od decenije prešli put od sitnih prestupnika i gradskih nasilnika do visokopozicioniranih članova "kavačkog klana", na čijem čelu su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Veruje se da Zagoričani, za vreme kriminalnog uspona, imali zaštitu ljudi iz bezbednosnog sektora, koji su ili traljavo vodili istrage ili "čistili" nepočinstva članova prigradske bande...

Bio član hakerske grupe,, hapšen sa Sorajom

Ime Saše Klikovca prvi put se u javnosti pominje u leto 2012. godine, kada je u akciji "Fokus", uhapšena destočlana hakerska grupa, okrivljena da su sa inostranih računa na prevaru skinuli preko milion evra.

Tog leta članovi bande su se šepurili novim "hamerima", koje je policija kasnije u nekoliko navrata oduzimala i nakon provera vraćala Zagoričanima.

Tokom sudskog postupka utvrđeno je da je grupa uspela da sa računa banaka podigne 280.000 evra, zbog čega su ukupno dobili preko 20 godina robije.

Saša Klikovac je odležao robiju od dve godine i četiri meseca, dok su "mozak operacije" - srpski haker Miloš Čujović i Nikola Marković, kao organizatori, u Spužu služili kaznu od četiri i po godine zatvora.

Foto: Instagram printscreen/sorajavucelic

Sa Sorajom Vučelić završio u policiji

Saši Klikovcu je zajedno sa Vidojem Stanišićem i Željkom Bulatovićem suđeno u podgoričkom Osnovnom sudu da su 2014. godine pokušali da uzmu reket od 5.000 evra od vlasnika restorana "Garden".

U prvostepenoj presudi su Klikovac i Stanišić dobili godinu zatvora, dok je pola godine više osuđen Bulatović, koji je ranije robijao zbog ubistva karatiste Samira Usenagića. Ta presuda je potvrđena i u drugostepenom postupku, iako je vlasnik restorana promenio iskaz.

Na izmaku 2015. godine u noćnom klubu "Velvet" došlo je do tuče između Zagoričana i pripadnika Interventne jedinice policije, koji su došli u raciju lokala.

Deblji kraj tada su izvukli Vidoje i Radisav Stanišić, Saša Klikovac, Nikola Marković, Željko Popović i Branko Vukanović, a te noći je policija u "Velvetu" upotrebila i sprej da savlada pripadnike bande.

Zagoričani su kasnije osuđeni na četiri godine i četiri meseca zatvora, jer su u lokalu "Velvet" napali policajce. Vidoje Stanišić je dobio 10 mjeseci zatvora. Oni su tada podneli prijavu protiv policajaca, ali postupak nije pokrenut.

U leto 2017. godine ime ubijenog Klikovca se našlo u medijima jer je nakon incidenta na bazenu u Portomontenegru privođen u tivatsku policiju sajedno sa starletom Sorajom Vučelić i Vidojem Stanišićem.

Tog leta je sa Stanišićem hapšen i u Sutomoru jer je policija tokom kontrole pronašla oružje u njihovom automobilu...

Početkom 2019. Klikovac je uhapšen nakon što je u Forenzičkom centru tokom DNK analize utvrđeno da je njegov pištolj, koji je mesec ranije pronađen pretresom kuće u kojoj živio u Zeti.

Ubijeni Saša Klikovac je početkom aprila 2020. godine hapšen jer je prekršio meru zabrane prisustva i zadržavanja na javnim površinama više od jednog lica i tako izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Hteli da ubiju Belivuku i Miljkovića

Petar Lazović uhapšen je pre godinu, iako je Specijalno državno tužilaštvo još u julu 2021. godine dobilo transkripte koji teško optužuju njega i Milovića, ali je tadašnji specijalni tužilac Saša Čađenović u januaru prošle godine arhivirao predmet i oslobodio ih odgovornosti.

Istraga je pokrenuta četiri meseca nakon odluke Čađenovića, i to tek kada je portal Libertass objavio prepiske policajaca s pripadnicima organizovane kriminalne grupe "kavački" klan i njihovim beogradskim saradnicima Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

U međuvremenu, uhapšen je i Čađenović, kojeg terete da je kao specijalni tužilac igrao za Zvicerovu ekipu.

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Nekadašnjeg tajnog agenta SDT sada tereti da je, kao službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, privremeno raspoređen u policijski SBPOKK, radio za mafiju, umesto protiv nje.

Oni su početkom januara podigli optužnicu protiv njega, Milovića, Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Prema navodima optužnice, ta kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Lazović je obuhvaćen i u još nekoliko predmeta SDT-a, a svi se odnose na organizovanu kriminalnu grupu "kavčani".

Tokom iznošenja odbrane negirao je izvršenje krivičnih dela, tvrdeći da je članove tog klana hapsio, a ne s njima drugovao. Iz Lazovićevog pravnog tima ranije su saopštili da izloženost njihovog branjenika javnom mnjenju i osudi traje kontinuirano više od godinu.

Konstatovali su da protiv njega ne postoji nijedan dokaz, osim poruka sa Skaj ECC aplikacije. Vukadinović je optužen da je deo grupe odgovorne za dvostruko ubistvo u centru Podgorice - Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, u martu 2018. godine.

Šaković je slovio za osobu blisku "kavačkom" klanu, a Jovanović je slučajna žrtva kokainskog rata.

SDT ga, takođe, tereti da je organizovao grupu koja je planirala likvidaciju Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Njihovo ubistvo, prema tim navodima, trebalo je da organizuju na tivatskom aerodromu.
Predraga Vukadinovića, Markovića, Šukovića i Milačića SDT tereti da su stvorili kriminalnu organizaciju koja je odgovorna za ubistvo Klikovca.

Likvidacija plaćena 20.000 evra

Kao egzekutor tog Podgoričanina označen je Marković.

Prema tvrdnjama SDT-a on je, po nalogu sada pokojnog Kožara, ukradenim vozilom kojim je upravljao Šuković, došao ispred ugostiteljskog objekta "Kod Crnogorca":

"Gde su na podmukao način i uz prethodno obećanu nagradu u iznosu od 20 hiljada evra počinili zločin".

Marković je u Klikovca, prema dokazima, pucao sa zadnjeg sedišta prethodno ukradenog "golfa 3" i to u trenutku kada se žrtva nalazila u svom automobilu "citroen C3".

Milačić je bio zadužen za praćenje žrtve i nabavku opreme, maski i oružja, koje je nakon zločina zakopao zajedno sa Šukovićem u zaseoku Poljice.

Tokom pretrage tog zaseoka istražitelji su pronašli veću količinu oružja koje je bilo zakopano u zemlji. Tada su iskopali karabin s optičkim nišanom i četiri metka, automatsku pušku M-70, sa dva okvira, pištolj marke "para" i veću količinu municije.

Vukadinović se sumnjiči da je kao pripadnik kriminalne organizacije prihvatio ulogu da pruža logističku podršku izvršiocima krivičnog dela, obezbeđuje "štek stanove" i novac za rentiranje istih.

Ubijeni Klikovac u policijskim evidencijama registrovan je kao počinilac više krivičnih djela i vodio se kao bezbednosno interesantno lice i osoba bliska kavačkom kriminalnom klanu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija