• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

12.09.2023

16:14

Iskasapio mladića bivše devojke! Ubica tvrdi da je bio pijan i da se kaje!

Informer DN

Vesti

Iskasapio mladića bivše devojke! Ubica tvrdi da je bio pijan i da se kaje!

Podeli vest

Damjan Gvozdenović (21) priznao je danas pred Višim sudom u Beogradu da je 23. februara prošle godine ubio Aleksandra Tatalovića (21) u naselju Rakovica, u Ulici Jedanaeste krajiške divizije, ali da je tada bio pijan i da se zbog toga ne seća detalja

U dva navrata je izjavio saučešće porodici žrtve i kajanje, navodeći da to govori iskreno, a ne da bi uticao na sud pred kojim odgovara za svirepo ubistvo.

- Želim da oštećenoj porodici kažem da mi je mnogo krivo i da izražavam duboko saučešće i žaljenje, jer mi nije bila namera da nekoga ubijem. Znam kroz šta prolaze i, da mogu, zamenio bih mesto sa ubijenim. Uradio bih sve da mogu da vratim vreme i njima sina - rekao je Gvozdenović pognute glave. 

Pre nego se našao sa pokojnim, Gvozdenović tvrdi da je od podneva pio sa drugovima, a onda je priznao da je do krvavog epiloga došlo zbog devojke. 

Tvrdi da je "bio pod adrenalinom" 

- Te večeri sam pozvao Andreu, moju bivšu devojku sa kojom sam dugo bio u vezi, a raskidali smo više puta. Zvao sam je telefonom i ćutao. To sam radio i ranije u našim prekidima iz navike, a ne sa nekom namerom, samo da je čujem. Nekoliko puta sam je zvao i ćutao i na jedan poziv mi se javio muški glas koji mi je pretio: 'Polomiću ti glavu ako pozoveš još jednom' - rekao je optuženi, naglasivši da mu nije bilo poznato da je ona našla dečka. 

Potom je objasnio da se sa tim muškarcem dogovorio da se nađu u parku kod svoje kuće i da ga je uhvatila panika, jer nije znao sa kim će on doći pošto je govorio u množini kad su se opet čuli preko Andreinog broja. 

- Javio mi se isti muški glas i rekao mi da su u blizini i da će doći. Uznemirio sam se, bio sam pod adrenalinom, jer je govorio u množini. Otišao sam do kuće, mislio sam da mi je brat gore. Kada sam ušao u kuhinju da nakvasim usta vodom, video sam nož. Zgrabio sam ga, stavio u džep i otišao do parkića. Ubrzo se pojavila Andrea sa dva momka. Najednom je dečko stao ispred mene i udario me pesnicom u glavu, u levu slepočnicu - govorio je u jednom dahu Damjan.

On je potom nastavio da opisuje situaciju kako se odvijala do tragičnog epiloga:

- Izvadio sam nož i mi smo u tom trenutku bili na podu. Sve mi se mutilo, imao sam prekid... Kad sam u narednom trenutku ustao, nisam video Andreu niti bilo kog drugog, samo sam otrčao. Nisam se vraćao više.

Foto: Informer

Mesto zločina, parkić u Rakovici

 

Sve vreme dok je govorio o ubistvu, njegovi roditelji su plakali, brat je stiskao usne. S druge strane, majka pokojnog mladića Tatjana Tatalović je dostojanstveno pratila suđenje, ali je netremice gledala ubicu svog sina, povremeno i njegovu porodicu i prijatelje.

I drugi sin im poginuo kao dečak!

Ožalošćenu majku je u dva navrata skroz slomila tuga i suze su joj krenule. Ona je naknadno, na kraju današnjeg ročišta, istakla da se porodica pridružuje gonjenju okrivljenog i istakla imovinsko-pravni zahtev

Porodica Tatalović se sa smrću Aleksandra nepovratno slomila, jer je time izgubila i drugo dete. Naime, Aleksandrov rođeni brat Stevica je poginuo kao mali dečak kada se našao pod točkovima automobila, istrgnuvši se dedi iz ruku.  

Napadači nosili maske Gavrila Principa!

Prema navodima svedoka tokom istrage, Tatalovića su napali Gvozdenović i još četvorica huligana koji su na licima imali maske Gavrila Principa kakve nose i pripadnici Partizanove navijačke grupe "Iz principa" Veljka Belivuka! Oborili su ga na zemlju i počeli da šutiraju. On je nekako uspeo da ustane i u tom trenutku ga je jedan od njih ubo nožem, posle čega su pobegli. Teško ranjeni mladić je prevezen u Urgentni centar, gde je ubrzo preminuo. Gvozdenović je, inače, bio u bekstvu do septembra prošle godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija