• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

15.09.2023

17:41

Moj sin sada nema nogu zbog pijanog vozača! Potresna ispovest oca dečaka koji je posle udesa ostao invalid (FOTO)

Privatna arhiva/V.J

Vesti

Moj sin sada nema nogu zbog pijanog vozača! Potresna ispovest oca dečaka koji je posle udesa ostao invalid (FOTO)

Podeli vest

Mom Mladenu (12) otkinuta je leva noga iznad kolena kad ga je vozač "golfa" pokosio sa skoro dva promila alkohola i pobegao. Sin mi je sad u bolnici, brinem se kako će se izboriti s tim što je ostao invalid, jada se Nino D. iz Glogovice kod Zaječara.

Moj sin (12) ostao je invalid zbog pijanog vozača. Pokosio ga je autom vozeći sa skoro dva promila alkohola i otkinuo mu levu nogu iznad kolena, nakon čega je pobegao. Moj Mladen je sad u bolnici u Beogradu, stalno sam uz njega, ali brinem se kako će se izboriti s tim što je osakaćen...

Ovo priča Nino D. iz Glogovice kod Zaječara, čiji je sin zadobio jezive povrede u udesu koji se dogodio 5. septembra. Mali Mladen se te večeri sa vršnjakom Pavlom U. (12) mopedom "tomos" vraćao kući iz obližnjeg sela Dubočane, kad je vozač "golfa" Goran M. (39), koji je mortus pijan naišao iz suprotnog pravca, prešao u levu traku i direktno udario u dečake.

Od siline udarca Pavle je zadobio višestruke prelome ruke, dok je Mladen ostao bez leve noge. Bahati vozač "golfa" odmah je pobegao sa mesta nesreće, ali je iste noći uhapšen u svojoj kući dok je mirno spavao.

Foto: Vesna Jović

 

 

Uhvati ga tuga...

Nino kaže da je njegov Mladen trenutno u Institutu za majku i dete u Beogradu i pod stalnim je nadzorom medicinskog osoblja.

- Razveden sam od Mladenove majke, starateljstvo nad decom je pripalo meni, ali sada je takva situacija da smo bivša supruga i ja stalno uz Mladena kako bismo mu olakšali ove muke. Nije mrava zgazio, a eto šta mu se desilo. Ipak, život mora da se nastavi. Šta da se radi, valjda je sudbina tako htela. Šta da kažem drugo - priča očajni Nino i dodaje:

- Trudiću se svim silama da mu olakšam toliko da može normalno da funkcioniše kao i ostala deca. Mladen se dobro drži za sada i verujemo u lekarski tim koji brine o njemu. On je veseo kada smo bivša supruga i ja uz njega, trudimo se da ga oraspoložimo na svaki način, a kako je nama, to samo mi znamo.

Dozvoljeno mu je da koristi telefon, ali kad ga drugovi zovu, rastuži se i često odbija da se javi. Da li zbog toga što baš i ne može najbolje da priča zbog terapije ili mu je teško kad ih čuje. Sada ga polako sve stiže, rastuži se, ali lekari ne prepuštaju ništa slučaju, pa se uključuju i psiholozi koji će mu pomoći kroz razgovore da to lakše prihvati. On je još dete, ne mogu još da prihvatim to što ga je snašlo.

Užas

Smogao je snage da me pozove posle udesa, rekao mi je tad da je vozač auta, kada je video da moj sin nema nogu, odmah pobegao
Nino D.

Nino napominje da je Mladen u trenucima nakon udesa bio svestan šta mu se desilo i da mu je noga otkinuta.

- Smogao je snage da me pozove posle udesa, rekao mi je tad da je vozač auta koji ga je unesrećio za čitav život, kada je video da Mladen nema nogu, odmah pobegao. Pa to može samo nečovek - ističe Nino.

Foto: PrintScreen

 

 

Otac teško povređenog mališana kaže i da mu je sin nedavno tražio da mu donese školske knjige u bolnicu.

- Tražio mi je knjige iz matematike i istorije jer će nastavnici jedne škole iz Beograda, koji su u kontaktu sa Osnovnom školom koju Mladen pohađa kod nas, dolaziti u Institut za majku i dete i raditi sa njim. Mogu samo da se zahvalim svima koji su u ovim preteškim trenucima uz nas i koji na svaki način pokušavaju da nam olakšaju muke i pomognu nam da prebrodimo sve ovo - priča uznemireni Nino.

Žive od stočarstva

Inače, ova porodica živi u selu Glogovica od poljoprivrede i stočarstva. Imaju 25 krava i jedini prihod im je od prodaje mleka i sira.
- Znate kako je na selu, posla nikad dosta. Sada ću morati još više da radim kako bih Mladenu obezbedio sve što mu je neophodno da normalno funkcioniše i da nastavi dalje. Samo da se moj Mladen oporavi, ako bude zatrebalo, prodaću šta god za njegovu protezu i za sve što bude neophodno, bez razmišljanja - kaže Nino drhtavim glasom. 

Foto: printscreen

 

 

Unakazio decu, pa im još i pretio?!?

Dečaci Mladen i Pavle su se u trenutku udesa, 5. septembra, nešto posle 20 sati mopedom vraćali sa proslave 13. rođendana svog druga Marka iz sela Dubočane. Kada ih je Goran M. (39) pokosio "golfom", prišao im je i onako unakaženim dečacima je zapretio da će ih naći i pobiti ukoliko nekom otkriju ko ih je povredio?!

Zatim je pobegao, a dečaci su sami pozvali roditelje u pomoć. Policija je bahatog vozača iste noći pronašla u njegovoj kući, zaključanog u sobi, kako spava, a alko-testom je utvrđeno da je imao čak 1,94 promila alkohola u krvi. Odmah je lišen slobode i trenutno je u pritvoru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Istina

pre 9 meseci

Taj nazovi "otac" ima obraza da se oglašava i krivi nekoga? Čoveče, da si ti odgovoran roditelj tvoje dete od 12 godina ne bi nastradalo - gde ti je čoveče mozak da dete od 12 godina pustiš da vozi motor pa još i po mraku? Da je pravde i ti bi trebao da budeš u zatvoru zajedno sa tom pijandurom. Jadno to dete ...

Dusan Dusan

pre 9 meseci

Zašto si dozvolio sinu da vozi neregistrovani motor i bez dozvole i bez kaciga na glavi ,sada je lakše tražiti krivicu u drugima . Sada su krivi po njemu policija sud prosveta zdravstvo.Sada je kasno kako god.

Lovac pronašao Mladenovu nogu kako visi na grani! Goran je udario decu na mopedu, a onda im pretio da će ih ubiti! (FOTO)
Hronika

Lovac pronašao Mladenovu nogu kako visi na grani! Goran je udario decu na mopedu, a onda im pretio da će ih ubiti! (FOTO)

Nesreća koja se dogodila u utorak posle 20 sati na deonici puta između sela Glogovica i Dubočane kod Zaječara , potresla je i uznemirila sve meštane ovog dela Istočne Srbije. Goran M. (38) iz Dubočane te kobne večeri u pripitom stanju sa gotovo dva promila alkohola u krvi , automobilom marke ,,golf 2,, direktno je udario u moped od 50 kubika, kojim je upravljalo Pavle U. (12) dok se njegov drug Mladen D. (12) nalazi na mestu suvozača.

08.09.2023

08:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija