• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/vijesti

19.09.2023

07:56

Pronađen DNK najmanje devet osoba koji su kopale tunel u Podgorici! Crnogorske službe u kontaktu sa svim kolegama iz regiona

Vlada Crne Gore

Vesti

Pronađen DNK najmanje devet osoba koji su kopale tunel u Podgorici! Crnogorske službe u kontaktu sa svim kolegama iz regiona

Podeli vest

Istražitelji su završili veštačenje tragova pronađenih prilikom uviđaja provale u depo Višeg suda u Podgorici i izdvojili DNK najmanje devet osoba koje su učestvovale u ovom mafijaškom poduhvatu.

Kako prenose crnogorski mediji za sada se ne iznosi precizan broj osoba, ali prema nezvaničnim informacijama najmanje devet osoba je učestovavalo u poduhvatu kopanja trideset metara dugog tunela kojim je provaljeno u depo Višeg suda u kome se čuva ogroman broj dokaza. 

Crnogorske službe proveravaju pronađene tragove u svojoj bazi podataka, ali su se obratili i državama u regionu, jer su prema informacijama iz istrage oni u Crnu Goru došli iz više država u regionu zbnog čega su pronađeni DNK prosleđeni između ostalog i Srbiji. 

Foto: Vlada Crne Gore

Nije poznato ni koliko dana su mafijaši vršljali u depou

 

U međuvremenu, policijski inspektori pregledaju na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera, kako bi precizno utvrdili da li su se i s kim sastajali u danima kada su pripremali upad u prostoriju u kojoj se čuvaju dokazi za najteža krivična dela.

- Svakodnevno se daju i novi nalozi za izuzimanje snimaka s nadzornih kamera širom Podgorice - kazao je jedan od sagovornik iz istrage za crnogorske medije. 

Foto: Vlada Crne Gore

Tunel kopali iz suterena zgrade u Njegoševoj ulici

 

Istrage je dobila još jedan pravac kada je jedan zaposleni u Višem sudu u Podgorici odbili poliografsko ispitivanje.

- Ovakav poduhvat nije bilo moguće izvesti bez pomoći nekoga iz suda, jer je tunel, dug trideset metara i prokopan je veoma precizno - kaže izvor. 

Inače crnogorske vlasti još uvek nisu objavile šta je sve uzeto iz depoa, i za sada se pominje samo 19 komada oružja, ali i da nedostaju neki spisi i veštačenje iz nekih slučajeva.

Stručnjaci poručuju da se bez detaljnog popisa, odnosno komisijskog zapisnika o dokazima koji su u toj prostoriji bili pre krađe, ne može se utvrditi šta je sve nestalo, odnosno koji su dokazi kontaminirani.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić izjavio je pored činjenice da su identifikovana sva lica koja su učestvovala u kopanju tunela do zgrade Višeg suda u Podgorici, važnije da se otkrije ko su nalogodavci te kriminalne radnje.

Prema njegovim rečima, nema pouzdanih informacija da su sva identifikovana lica napustila Crnu Goru, ali je jedan broj identifikovanih napustio zemlju u noći kada su saznali da se otkrilo za kopanje tunela.

-To je jedan od najvećih udara na institucije sistema. Ali zašto se čudimo što u Crnoj Gori postoje ovakve stvari kada znamo da su na čelu sudstva bili ljudi koji su organizovali kriminalne grupe, kada znamo da unutar Uprave policije imamo deo službenika koji su učestvovali u kriminalnim aktivnostima - kazao je Adžić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija