• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sudski veštak tunel podgorica kompas

19.09.2023

09:57

Sudski veštak: Za kopanje je ovo bilo ključno! Niko nije obraćao pažnju na "radnike", mogli su da rade i kašikama

Vlada Crne Gore

Vesti

Sudski veštak: Za kopanje je ovo bilo ključno! Niko nije obraćao pažnju na "radnike", mogli su da rade i kašikama

Podeli vest

U očekivanju sasvim konkretnih rezultata istrage o tunelu prokopanom od jedne zgrade do Višeg suda u Podgorici, sudski veštak građevinske struke Veljko Vasiljević kaže da to i nije bio neki poduhvat i da je kopačima najvažniji bio kompas

"Tu se sad stvaraju neke aluzije da je to uradila neka ozbiljna firma ali to je besmislica. To su radili ljudi peške, radnici, a alatke su im bili oni zidarski čekić, imali su motornu testeru za pravljene dasaka, te purpenu da se to sve poveže", kazao je Vasiljević, za portal RTCG. 

S obzirom na to da podzemnih voda nema, Vasiljević kaže da je onom ko je kopao tunel najteže bilo da ono što iskopa proturi pored sebe.

"Moglo se kopati i kašikama, metar dnevno. Sa dobrom organizacijom bez problema - dva metra dnevno. To se pakuje u džakove, nešto su ostavili u podrume, a izneli su samo koliko su morali", kazao je Vasiljević. 

Naveo je da su oni iznosili napolje samo onu količinu iskopane zemlje koja im je smetala. 

"Građani kao građani, svako gleda svoj posao, vide radnici u kombinezonu nose džakove i ne pada nikom na pamet ništa. Organizatori su morali imati neku logistiku, neko je od njih čuvao sigurno, a što se tiče orjentacije u prostoru kompas im je bio dovoljan", kazao je Vasiljević.

Dodao je da su oni mogli sa geoportala da uzmu poziciju, stave kompas i odrede sever, te svaka tri-četiri metra izvrše kontrolu. 

"Ne treba od toga praviti spektakl, lako je to teklo", zaključio je Vasiljević.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija