• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

26.09.2023

06:45

Ubio porodicu Đokić zbog para, pa se žali na doživotnu robiju: Dve godine od zločina koji je zgrozio javnost u Srbiji

printscreen

Vesti

Ubio porodicu Đokić zbog para, pa se žali na doživotnu robiju: Dve godine od zločina koji je zgrozio javnost u Srbiji

Podeli vest

Goran Džonić (56) iz aleksinačkog sela Moravac, koji je pre tačno dve godine pobio i opljačkao tročlanu porodicu Đokić, podneće žalbu ove nedelje na prvostepenu presudu kojom je dobio doživotnu robiju!

Uprkos čvstim dokazima da je likvidirao brata od tetke Gorana Đokića i njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, Džonić i dalje tvrdi da je nevin!

Kako smo saznali, on je ovlastio svog advokata po službenoj dužnosti Biljanu Pešić da sastavi žalbu Apelacionom sudu.
- Sa Goranom Džonićem sam se videla samo jednom nakon što mu je izrečena doživotna robija, a povod našeg susreta u pritvoru je bila konsultacija oko žalbe. On mi je i tom prilikom kazao da je nevin, da nije bio prisutan na mestu zloćina, te da mu je sve namešteno. Predočila sam mu mogucnost da sam napiše žalbu ali, koliko znam, on to dosada nije učinio - kazala je Pešićeva.

Foto: printscreen

 

 

Komentarišući zastupanje pred sudom Gorana Džonića, ona je istakla da je to najizazovniji slučaj u njenoj profesionalnoj desetogodišnjoj karijeri.
- To je zaista težak slučaj, pristupila sam mu maksimalno profesionalno, ali saradnja sa Džonićem nije bila nimalo laka. Svi smo se trudili da saznamo istinu o tom događaju, ali smo do saznanja o njemu dolazili dokazima koji su pribavljani tokom istrage, dok su odgovori koje smo očekivali od Džonića izostajali - rekla je Pešićeva, i objasnila da ce žalbom tražiti od Apoelacionog suda da se usvoje predlozi koji su odbijeni tokom prvostepenog postupka, a u cilju razjašnjenja svih činjenica.

Inače, kako piše u presudi kojom je Džoniću izrečena doživotna robija, on je u noći između 26. i 27. septembra 2021., u periodu od 00.22 sata posle ponoći, pa do 3.05 časova ujutro u ataru sela Moravac u uračunljivom stanju i iz koristoljublja ubio porodicu Đokić.
"To je učinio u nameri da dođe do novca koji mu je bio potreban da vrati pozajmicu koju je uzeo radi kupovine i renoviranja kuće u Moravcu, kako bi u njoj živeo njegov sin Stefan. Znajući da Đokić ima menjačnicu  u Aleksincu i da deo novca koji koristi u poslu nosi sa sobom ili drži u vozilu, Džonić je odlučio da ga liši života. Pratio je njegovo kretanje, pa kada je 26. septembra 2021. video da je Goran sa suprugom i ćerkom došao u Moravac u posetu majci, odlučio je da ih u povratku zaustavi, pobije i oduzme novac", navodi se u presudi, i dodaje:
"Na raskrsnici je zaustavio auto u kom su bili Đokići i zamolio ih da ga povezu. Džonić je tad seo na sedište iza vozaca i izvadio pištolj i naterao Đokića da skrene na zemljani put koji vodi ka Južnoj Moravi... Tamo ih je pobio svo troje - Gorana jednim hicem u vozilu, a Gordanu i Lidiju nakon što su izašle iz kola, sa po dva metka u grudi i glavu. Zatim je njihova tela polio gorivom i zapalio, pa ih bacio u jamu. Njihovo vozilo odvezao je do mesta zvanog "Vladine bare" i uzeo novac iz gepeka. Vratio se potom u kuću svog sina Stefana, gde je sakrio deo plena"...

Foto: D.K.

 

Umešao i druge

Policija je, kako piše u presudi, u Stefanovoj kući, u kupatilu, pronašla 160 američkih dolara, u pomoćnoj prostoriji još 768.000 dinara, u voćnjaku je bilo zakopano 618.000 dinara, 3.940 švajcarskih franaka, 1.690 američkih dolara i 7.130 evra. Utvrđeno je i da je Džonić, pre nego što je uhapšen polovinom oktobra 2021., vratio 10.000 evra od plena čoveku iz Moravca od kojeg je prethodno uzeo pozajmicu.

Džonic je tokom čitavog sudskog postupka tvrdio da je nevin i u zločin je pokušao da umeša i druge osobe, zbog čega su bili uhapšeni i njegovi sinovi Milan i Stefan, te dvojica braće iz Moravca. Istraga je, međutim, pokazala da niko od njih nema veze sa monstrouznim ubistvom, te su sva četvorica puštena na slobodu. 

Foto: printscreen

 

 

Lupao glavom o sto kada je čuo presudu

Goran Džonić je nastavio da tvrdi da je nevin i kada mu je izrečena presuda, pa je udarao glavom o sto u sudnici, izražavajući revolt sudskom odlukom?!? Dokazi koji su ga smestili na doživotnu robiju bili su čvrsti kao stena - čaure nađene na mestu zločina ispaljene su iz njegovog pištolja, na oružju je pronađen Lidijin DNK, a Džonićevi biološki tragovi su otkriveni na novcu oduzetom od Đokića. Takođe, on je snimljen kako uoči zločina puni kantu benzinom na pumpi, a video nadzor zabeležio je i njegovo kretanje skuterom, koji je sakrio na mestu gde je potom spalio Đokićeva kola, a koji mu je onda poslužio da se njime vrati u Moravac.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija