• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

09.10.2023

08:07

Srbi rudari pobegli autobusom u Foču! Novi detalji slučaja koji "drma" Crnu Goru - iskopali tunel do depoa Višeg suda

Printscreen, Vlada Crne Gore

Vesti

Srbi rudari pobegli autobusom u Foču! Novi detalji slučaja koji "drma" Crnu Goru - iskopali tunel do depoa Višeg suda

Podeli vest

Policajci i tužioci koji su uključeni u istragu "Tunel" su utvrdili da su Veljko Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53) istog dana ušli u autobus koji putuje do Sarajeva, ali su karte kupili do Foče, što je bila njihova krajnja destinacija.

Nadzorne kamere na Autobuskoj stanici u Podgorici su ih snimile, a izlazak iz države je zabeležen od strane graničnih policajaca na Šćepan Polju.

Njihove kolege na Dobrakovu su evidentirale kada je Erić, državljanin Srbije, napustio državu, a on je takođe snimljen i na naplatnim punktovima na auto-putu.

Od Erića ni traga ni glasa

"Što se tiče okrivljenog Vladimira Erića (32), postoji informacija da je ušao u Crnu Goru, iako nema prijavljeno boravište u Crnoj Gori. Dosadašnja potraga za njim nije dala rezultate, što ukazuje na to da se skriva i da nije dostupan državnim organima, izjavio je neimenovani izvor iz istrage za "Vijesti".

Foto: Uprava policije Crne Gore

 

Ta četvorka iz Loznice je osumnjičena da su, po nalogu organizatora kriminalne grupe koji još nije identifikovan, zajedno sa nekoliko NN lica, provalili u sudski depo i iz njega ukrali više pištolja i pušaka koje su bile oduzete tokom istrage za više krivičnih dela.

Predraga Mirotića (31) iz Podgorice, jedinog koji je do sada uhapšen, sumnjiče da je pomagao u sakrivanju alata i vozila koje su koristili, i takođe da ih je prevozio svojim automobilom.

Locirani kontakti saučesnice

Policija traži Katarinu Baćović iz Podgorice zbog sumnje da im je iznajmila poslovni prostor iz kojeg su prokopali tunel do sudskog depoa. Potraga za njom je i juče bila u toku.

Prema informacijama "Vijesti", istražitelji su uspeli da utvrde s kim je komunicirala i kuda se kretala do dana kada je otkriven njen identitet. Međutim, još nisu uspeli da pronađu tačno mesto gde joj je izgubljen trag.

Foto: Printscreen Twitter, Vlada Crne Gore

 

Katarina Baćović iz Podgorice je imala ulogu da iznajmi poslovni prostor u Njegoševoj ulici, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić.

Osumnjičeni srpski državljani su od 14. jula do 8. septembra kopali podzemni prolaz do sudskog depoa iz prostorija koje je Baćovićeva iznajmila. Nakon toga, iz te prostorije su od 8. do 11. septembra krali oružje.

Tužilaštvo i policija sumnjaju da je Baćovićeva bila veza između zaposlenog u Višem sudu i rudara, kao i između izvršilaca posla i njihovih pomagača iz Crne Gore.

Takođe, istražitelji proveravaju da li je zloupotrebila svoju majku, M. B., koja je upraviteljica sudske pisarnice, u korist kriminalne grupe.

Foto: Vlada Crne Gore

 

U međuvremenu, istražitelji su otkrili da je Katarina Baćović povezana i sa članovima kriminalnog klana iz Tuzi.

Istraga kopanja tunela u sudu

Istraga o provali u sudski depo je počela kada su 11. septembra primetili da su neki dokazi bili ispreturani. Međutim, tokom uviđaja u depou otkriveno je da su lopovi ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice.

Policija je pronašla kombi koji su koristili osumnjičeni 13. septembra, a dan kasnije su pronašli i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, koji je navodno bio njihova baza.

Istraga je u toku, a policija i tužilaštvo nastavljaju da prikupljaju dokaze i tragaju za motivom i nalogodavcima ovog nezakonitog posla.

 

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je naveo da postoje indikacije o povezanosti kriminalne organizacije sa osobom iz Višeg suda i pripadnicima druge kriminalne organizacije, te da postoji trag koji vodi prema nalogodavcima.

Tužilac Duško Milanović je dodao da još nema dovoljno dokaza da su kriminalne grupe bile direktno involvirane u kopanje tunela, ali da su to operativni podaci koje treba dalje istražiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija