• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dan

09.10.2023

07:43

Srbin tajni agent nemačke policije ubijen u Marbelji! Mučili ga pa overili sa dva metka u glavu - likvidiran u obračunu "kavčana" i "škaljara"

Shutterstock/printscreen

Vesti

Srbin tajni agent nemačke policije ubijen u Marbelji! Mučili ga pa overili sa dva metka u glavu - likvidiran u obračunu "kavčana" i "škaljara"

Podeli vest

Srbin Aleksandar K. (33), tajni agent nemačke policije, ubijen je 29. juna 2022. godine u Marbelji u Španiji, a njegovo ubistvo do dan danas nije rasvetljeno.

Prema pisanju medija u Crnoj Gori veruje se da je likvidacija Aleksandra K. povezana sa obračunom kotorskih kriminalnih klanova.

Po istraživanju njemačkih televizija VDR i NDR, ubijeni tajni agentimao je zadatak da se infiltrira u jedan od dva suprotstavljena klana, ali da ga je to na kraju "koštalo glave".

"Nije isključeno da je taj zločin, počinjen u španskom gradu Marbelja, povezan i sa aktivnostima nemačke policije protiv kotorskih klanova. Da li je Aleksandar K. bio razotkriven pre smrti kao agent nemačke policije i je li to bio razlog za zločin, još se ne zna" piše portal Dan.

Aleksandar K., javljaju nemački VDR i NDR, mučen je i ubijen u Marblji. Nađen je stanu za odmor, sa plastičnom kesom preko glave, vezanih ruku i nogu.

Foto: printscreen

Marbelja

Ubice su ga očigledno mučile danima pre nego što su mu dvaput pucale u glavu, a 30. juna 2022. godine, dan nakon krvavog čina, vlasnik stana je otkrio telo.

Španska policija pretpostavlja da je 33-godišnji Srbin bio žrtva narko-rata oko biznisa šverca kanabisa i kokaina u Evropi. U stanu je tokom pretresa nađena i njegova nemačka boravišna dozvola.

Po istraživanju VDR i NDR, trag u ovom slučaju ubistva vodi do Nemačke. Španskim istražiteljima, stručnjacima za borbu protiv organizovanog kriminala, bilo je potrebno neko vreme da identifikuju pokojnika.

Kod sebe nije imao legitimacije. Međutim, navodi se da je u stanu u letovalištu pronađena nemačka boravišna dozvola, a prema istraživanjima VDR i NDR, Srbin je radio kao tajni agent, odnosno kao regrutovani doušnik, za nemačku policiju.

Foto: MUP/printscreen

Radoje Zvicer, navodni vođa kavčana

On je u trebalo da pruži informacije o zločinima narko-bandi. Njegove špijunske aktivnosti su možda na kraju bile i ono što ga je odvelo u propast, pišu VDR i NDR (Florian Flade, WDR i Reiko Pinkert, NDR).  

Na pitanja o ovom ubistvu, ni Ministarstvo unutrašnjih poslova Hesena ni Državna kancelarija kriminalističke policije nisu želeli da komentarišu da li su i kako hesenski tužioci koristili Srbina neposredno pre njegove smrti.

Isto tako, nije jasno da li je njegovo sudbonosno putovanje u južnu Španiju prošle godine eventualno izvršeno u ime policije.

"Prema pisanju španskih medija, tamošnji istražitelji su nakon ubistva prvobitno pretpostavili da je žrtva uhvaćena tokom narko-rata koji godinama besni između dve zavađene kriminalne grupe iz Kotora (Crna Gora)", pišu VDR i BDR.

"Nekoliko pokušaja atentata u Španiji, na Balkanu, Turskoj, Holandiji i drugim zemljama navodno su izveli ovi narko-karteli, koji se izuzetno brutalno bore za svoje pozicije u evropskoj trgovini kokainom", pišu VDR i NDR.

Neki srpski mediji preneli su da je krajem juna 2022. godine u Marbelji stradao Aleksandar Kolundžić, ali još nema potvrde da je to ista osoba koja je pomenuta u ovom istraživanju nemačkih televizija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija