• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

21.09.2023

15:45

Skandal na suđenju klanu Belivuk-Miljković! Mare Mesar: "Hajde da svedoka I.S. suočimo sa Lalićem, da vidimo šta je ko kome gurao"

Maša Banđur

Vesti

Skandal na suđenju klanu Belivuk-Miljković! Mare Mesar: "Hajde da svedoka I.S. suočimo sa Lalićem, da vidimo šta je ko kome gurao"

Podeli vest

Kolona marica pod rotacijama, u pratnji naoružanih pripadnika Žandarmerije, stigla je u Specijalni sud u Beogradu u kom je u 14.30 sati nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka.

Pred sudom je danas svedočila Aleksandra Živković, vlasnica placa u Surduku na kom je zapaljeno telo prve žrtve klana Gorana Mihajlovića i bivša supruga Radoja Živkovića koji je u pritvoru u Turskoj zbog učešća u ubistvu Jovana Vukotića. 

17.43 Završeno suđenje

Suđenje je završeno za danas, a na sutrašnjem suđenju biće ispitana svedok Verica Predić, koja živi u blizini placa u Surduku na kom je spaljeno telo prve žrtve klana Gorana Mihajlovića.

17.36 Oružje u Miljkovićevoj kući

U forenzičkim izveštajima stadiona u Humskoj navedeno je da su pronađeni prigušivači, novac, tablet, mobilni telefoni i eksterna memorija.

Izvršen je i uvid u vezi sa Markom Miljkovićem iz Ulice Grge Andrijanovića, a na fotografijama se vide puške sa optikom u torbama i municija, kao i pištolj.

Advokat Jerković je rekao da je oružje čuvano u skladu sa zakonom.

- Ja nisam bio učesnik događaja, niti sam to jutro bio u kući. Ja sam ovo prvi put video u spisima predmeta. Ovo je oružje mojih roditelja, koje nije ni u kakvoj vezi sa mnom i za koje postoji dozvola - rekao je Miljković.

Takođe, u drugom pretresu pronađeni su pištolji i veća količina novca.

17.34 Miljković se javio za reč

- Samo da se konstatuje da je Lalić odbio da potpiše sve i jednu potvrdu, znači i "roleks" i laptopove, sve što je ovde spominjao kada je govorio da je sarađivao s policijom - rekao je Miljković.

Foto: ATA Images, Tanjug/Zoran Žestić, Informer/Miloš Rafailović

 

 

17.21 Nastavlja se pregled zapisnika

Do pauze je došlo jer je optužena Slađana Sekulić morala da ode do toaleta zbog mučnine.

Pregledana je i dokumentacija u vezi sa oduzetim predmetima Filipa Ivanovskog, a njegova advokatica rekla je da nije pronađeno ništa što bi ga povezalo sa kivičnim delima.

Nebojša Janković odbio je da potpiše zapisnike o oduzetim predmetima.

-  Želim da se saslušaju svi svdoci sa pretresa koji su bili prisutni kada su oduzimani predmeti - rekao je Janković.

Kod osumnjičene Slađane Sekulić pronađena je municija devet milimetara, auotmobil "hjundai, risiver.

Branilac Slađane Sekulić je rekla da nikakvi predmeti koji su u vezi sa krivičnim delom nisu oduzeti.

 Nikakav pištolj nije oduzet od Slađane Sekulić nije oduzet, kao što tvrdi tužilaštvo i pozivam tužilaštvo da odustane od krivičnog gonjenja Slađane Sekulić - rekla je.

Branilac Borisa Karapandžića Ivana Ostojić rekla je da ni njenom branjeniku nije oduzeto ništa što je u vezi sa krivičnim delom i predložila je tužilaštvu da odustane od krivičnog gonjenja Borisa Karapandžića, istakavši da joj "nije jasno zašto je on i dalje ovde".

Kod Karapandžića je, osim brojne dokumentacije, pronađena i sekira.

Kada je u pitanju okrivljeni NIkola Stefanović, njemu su oduzimani mobilni telefoni i više SIM kartica, kao i 74 novčanice po 50 evra.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić odbio je da potpiše zapisnike, što je navedeno u napomeni svakog dokumenta, a pronađeni su moobilni telefoni, laptopovi, GPS uređaj. Pronađen je i "roleks" sa ugovorom o poklonu.

Foto: Miloš Rafailović

 

 

16.49 Zapisnici o Vladu Georgievu i drugima

Kod Georgieva je pronađena kutija sa mecima i futrola za pištolj "protector".

Pronađen je i pištolj marke "glok 19".

Pregledana je i dokumentacija u vezi sa Aleksandrom Vučeljića kod kog je pronađeno više telefona i veća količina novca. Njemu je odzeto i više automobila.

S obzirom na to da je imao agenciju za iznajmljivanje vozila, oduzeta mu je i dokumentacija o automobilima.

Kada je u pitanju okrivljeni Vlade Draganić, između ostalog je pronađen pancir, sekira, kao i policijski znak za zaustavljanje vozila.

U njegovom stanu u Ulici Živka Davidovića zaplenjena su dva automobila "opel astra", mobilni telefon marke "teracell", kao i pištolj i municija.

Nemanji Lakićeviću je tokom pretresa zaplenjeno je više telefona, kao i nosač zvuka i određena količina novca. Njegov branilac istakao je da nijednim pretresom nijep ronađeno ništa što bi Lakićevića povezalo sa bilo kojim krivičnim delom.

Kada je u pitanju pretres prostorija okrivljenog saradnika Nikole Spasojevića, u dokumentima se video niz oduzete dokumentacije i snimača.

Iz stana u Ruzveltovoj ulici, Milovanu Tadiću oduzeto je više mobilnih telefona i skupocenih satova, a slična je i situacija sa pretresom stana njegove majke u Dalmatinskoj ulici.

Nikola Jerković javio se za reč i rekao je da oduzeti predmeti ne povezuju Milovana Tadića sa bilo kojim krivičnim delom.

- Samo bih hteo da kažem da nije pronađen nijedan predmet nijednog kriičnog dela. Nađen je jedan pancirni prsluk i jedna značka RTS-a, koje sam dobio kada sam radio tamo i nisam uspeo da razdužm jer sam uhapšen. Takođe, nađeno je šest satova i oni svi zajedno ne vrede 500 evra - rekao je Tadić.

Na zahtev optuženih određena je pauza od pet minuta.

16.42 Pregledaju se zapisnici u vezi sa Miljkovićem

Pregledaju se zapisnici sa pretresa i kao i zapisnici o privremeno oduzetim predmetima. Miljkoviću je oduzet pištolj "zastava", municija, video snimač, ključevi automobila, kao i oružani list na ime Milorad Miljković.

U Miljkovićevim vozilima pronađene su saobraćajne dozvole na imena Ranko Radošević, Mirko Mačkić i Luka Gaćeša.

- Ja nisam bio na ovim pretresima, predmeti su oduzeti od mog oca i majke i želim da ovde svedoče si svedoci predmeta i da kažu gde su bili, šta su radili i kako su se policijski službenici ponašali prema njima - rekao je Miljković.

Foto: Maša

 

 

16.24 Belivuk odbio da potpiše zapisnik

Za početak je odlučeno da se vrši uvid u zapisnik pretresa Belivukovog stana i drugih prostorija MUP Srbije od 4. februara 2021. godine.

Okrivljeni Belivuk se, tokom uvida u zapisnike, javio za reč.

- Nije dobra rezolucija, ne vidi se ni šta piše, šta je oduzeto i kome je oduzeto - rekao je Belivuk, a sudija je odgovorila da može da sedne u sudnicu kako bi bolje video.

Advokat Sanja Ćeriman rekla je da, ako se več čita zapisnik o Veljku Belivuku, da se konstatuje da je Belivuk odbio da potpiše zapisnik, a za reč se javio i Marko Miljković, koji je zatražio isto.

U toku je pregledanje dokumentacije o narkoticima koji su pronađeni na stadionu u Humskoj, a Belivuk, zasad, nije imao komentar.

Kako se vidi u dokumentaciji u stanu u Gandijevoj ulici pronađen je jedan vazdušni pištolj, jedan revolver marke "zastava" i 70 metaka, ali je konstatovano da u zapisniku piše Kolarčeva. U Gandijevoj ulici je takođe pronađena i oduzeta veča količina novca različitih valuta.

U stanu je pronđen i jedan zlatni lančić sa gravurom "Veljko, Bojana, Teo, Ela".

- Ja bih Vas zamolio da pozovemo sve svedoke petresa, ja sad za Gandijevu prvi put čujem da je rađen pretres, a kamoli da je nađeno oružje, Takođe da se ispita pretres stadiona, ne bih da kažem zašto jer će tužilaštvo da iskoristi. Ja ne privatam ništa što je nađeno na stadionu, to nije moje, iako piše da jeste - rekao je Belivuk

15.40 Sudsko veće je odredilo pauzu od 30 minuta.

Sudsko veće odlučilo je da odredi pazu od pola sata, nakon čega će suđenje biti nastavljeno.

15.35 Velja Nevolja izlazi za govornicu

Belivuk: Od Nuždića smo čuli oko mašine, nešto se boja ne slaže, rekao je da ima dva kraka a ima više od dva kraka. Onda definitivno to nije ta mašina. Nuždić je rekao da je veče pre nestanka stigla veća količina trave, a potom kada objašnjava šta je sve predao po nalogu Mihajlovića kaže da je spakovao nama 30 kila. Ne nama, nego Goranu Mihajloviću. Videli ste, nisam hteo ni da ga pitam, on je mučena duša. Sudija, sva naša saznanja su se ispostavila kao tačna. Imamo saznanja da je nalog da se predmet završi do izbora i da se skaj prihvati.

Foto: printscreen

 

Sudija: Vratite se na mesto!

Belivuk: Čekajte, nisam završio.

Belivuk: Setite se, Nuždića ste dva puta pitali zašto nije rekao za tablicu u tužilaštvu, a kada je Lalić radio isto tokom svedočenja, rekli ste mi "nakandno se setio". Prijatno, sve najbolje vam želim.

15.32 Miljković o Nuždićevom iskazu

Miljković je nastavio da iznosi primedbe, a sada se osvrnuo na iskaz svedoka Aleksandra Nuždića.

- Ovde nismo čuli da je on sumnjao uopšte, a majka Sanja Mihajlović je rekla da je odmah posumnjala. On je ovde pričao o tome da je prodavao drogu za patike. Čuli smo da Mihajlović uopšte nije imao kontakt sa majkom nego sa ocem, da oca ovde pitamo da li nešto zna i kada su se čuli. Ne, nego je došla ovde majka da priča priče koje je pročitala u novinama - rekao je Miljković i pozdravio što je veće odlučilo da veštači oštećenog I. S.

Miljković: Mi smo se smejali njemu, zato što smo mislili da je normalan. Ali ako ga proglase ludim, nećemo da se smejemo više ludom čoveku.

Foto: printscreen

 

Sudija: Miljkoviću, molim vas.

Miljković: Pa vi ste hteli da ga vežete. Evo, ako bude normalan tražim da ga suočimo sa svedokom saradnikom Srđanom Lalićem da vidimo šta je ko kome gurao.

Tužilac: Sudija, molim vas, kakve su ovo reči. Ovo je uvredljivo

Sudija: MIljkoviću, opominjem vas da više ne koristite uvredljive reči

15.17. Za reč se javio Marko Miljković

Za reč se javio Marko MIljković koji je doveden u sudnicu u pratnji petorice stražara.

Miljković: Krenuću prvo sa primedbama svedoka Ivana Zajelca, koji je rekao da ga je zvao neko i predstavio se kao Marko Miljković. Svako može da zove i da se predstavi kao Marko Miljković. Onda, svedok ne zna ni kome je dao auto, ni ko ga je vratio. Njegov iskaz je u moju korist da ja nisam uzeo taj auto - rekao je on i prešao na iskaz majke pokojnog Mihajlovića.

Foto: Privatna arhiva

Goran Mihajlović sa majkom

Miljković: Što se tiče Sanje Mihajlović, iz njenog iskaza ispada da je sve čula od Nuždića. Ona je izričito rekla da je Nuždić dao "komad trave", mi vidimo da je Goran Mihajlović lice koje je rano počelo da beži i da se skriva, da je nestajao na godinu i po dana, prevario Albance, pljačkao sa Crnogorcima. Ne stoji, za mene najvažnije, ni da je ubijen 1. aprila kako su rekli svedoci saradnici jer je Nuždić rekao da mu je posle tog datuma poslao tablicu koju je samo on znao. Sanja MIhajlović je na zapisniku rekla da Goran nije znao šta imaju na šteku i da je Nuždiću to bilo čudno, a Nuždić je sam rekao da mu ništa nije bilo čudno, da su više puta tako sklanjali drogu.

Miljković: Sanja Mihajlović nam je rekla da njegov auto nije veštačen, a Nuždić je rekao da je veštačen i da je nađen pištolj CZ 99 za koji nije imao dozvolu. Majka kaže da je auto isplaćen a ne zna kako, a Nuždić kaže da je isplaćen sa dva kilograma heroina. Sanja Mihajlović je rekla da je važio u tom svetu za poštenog i da nikome nije ostao dužan, a ovde smo od Nuždića čuli da je prevario Albance. Ona je rekla da joj je Nuždić rekao da je otišao da se nađe sa Ninom Šuntićem, a Nuždić je ovde rekao da ne zna s kim je otišao da se nađe što znači da to nije mogao da joj kaže, odnosno da ona laže. Čuli smo ovde i da je prisiljavao ovog momka Nuždića da radi za njega, da prodaje travu. Znači, ne stoji ono što je majka govorila da je prepošten i da bi bio "živ da je skot". Ja ne znam da li je skot ili nije, ali znam da je živ.

Foto: MUP/printscreen/Marko Đoković/Miloš Rafailović

 

On je potom nastavio da detaljno analizira iskaz koji je pred sudom dala majka pokojnog Gorana Mihajlovića.

- Ispada da Nuždić s kojim je radio Goran Mihajlović ne zna gde je on nabavio mašinu za tabletiranje, ali majka s kojom nije razgovarao zna. Evo i da je tako, ja vas pitam, šta će nama pokvarena mašina koja može da se kupi na aliexpresu i koja ničemu ne služi. Ona brani sina, skandal. Želim da se sasluša i taj Dimče Kimov, koji je zanimljiv, on je posle nestanka pao sa drogom i oružjem, pa da vidimo šta zna - izjavio je Miljković i potom nastavio sa iskazom svedoka Aleksandra Nuždića.

15.15 Advokati iznose primedbe na saslušane svedoke

Veće je dalo reč odbrani da iznese primedbe na saslušane svedoke tokom ove nedelje. Prvi se za reč javio advokat Đorđe Tomić koji je imao primedbe na rad sudskog veća, ali i svedoka.

Advokat Ivan Ninić se javio za reč.

- Ovde je bilo reči o poznanstvu Nuždića sa pokojnim Davorinom Baltićem. Ja moram da kažem i da dostavim lekarsku dokumentaciju, da Goran Mihajlović nije imao nikakve veze sa ubistvom Baltića, to su neproverene i netačne informacije. Doneo sam dokumentaciju, on je imao hiruršku intervenciju 24.12. 2017. i otežano se kretao - rekao je Ninić, zastupnik porodice pokojnog MIhajlovića.

15.09 Advokat Đorđe Tomić sada postavlja pitanja

Advokat: Da li se sa litice koja je na kraju placa i na kojoj su prema optužnici zapaljeni ostaci Gorana MIhajlovića, bacalo đubre?

Aleksandra: Jeste

15.07 Advokat Ivan Ninić, punomoćnik Sanje Mihajlović, sada ispituje Aleksandru Živković

Advokat: Kada ste se venčali sa Radojem Živkovićem?

Aleksandra: 2013. Rastali smo se 2015. Ja sam podnela u decembru 2020. zahtev za razvod. Dolazilo je tamo par puta, ja sam bila trudna, deca mala. Odlazili smo tamo.

Foto: Tanjug/Informer/Privatna arhiva

 

Advokat: Jel znate krug njegovih prijatelja, čime se bavi?

Aleksandra Živković: Ne, ne znam.

Advokat: Da li ste vikendicu i plac ustupili nekada trećim licima za korišćenje, uživanje?

Aleksandra: Dolazili su prijatelji, društvo. Deda je tu pekao rakiju, dolazili su.

Advokat: A Radojevi prijatelji?

Aleksandra: Ne

Foto: M.B.

 

Advokat: Kada su vam prestali kontakti sa Radojem?

Aleksandra: Razišli smo se 2015. Posle se javljao povremeno da čuje decu. Ja sam pokušavala da se razvedem, ali nismo nikako uspevali da mu uručimo poziv za razvod i to je bio problem. Razveli smo se sada 2023. kada je uhapšen.

Advokat: Kakvi su bili vaši bračni odnosi u aprilu 2019.?

Aleksandra: Nije bilo bračnih odnosa, deca ga nisu videla pet godina.

15.03 Tužilac Saša Ivanić počeo sa ispitivanjem Aleksandre Živković

Tužilac Saša Ivanić: U nastavku gde je kuća, jel ima nekih bazena?

Aleksandra: Ima, bazeni Surduk. Ne znam kako se zovu. Udaljeni su možda pet minuta vožnje.

Tužilac: Šta je na placu posle ograde?

Aleksandra: Drveće i kolski put.

Tužilac: Jeste li prisustvovali pretresu kuće?

Foto: M.B.

 

Aleksandra: Jesam, bila sam u kući. Bili su jako kulturni policajci prema meni.

Tužilac: U aprilu 2019. jeste li odlazili tamo?

Aleksandra: Verovatno neki vikend jesmo, ali ne znam tačno koji.

14.51 - Počelo svedočenje Aleksandre Živković

U sudnicu je pozvana da uđe svedok Aleksandra Živković. Ona je na samom početku položila zakletvu da će govoriti samo istinu.

Aleksandra: Ostajem pri svom iskazu. Moja baka Vukosava Tomić mi je poklonila kuću u Surduku. Nasledila sam je 2018. Nalazi se malo van puta.

Sudija: Kako se ide, jel to put prema Novom Sadu?

Aleksandra: Jeste, s desne strane. Ide se za Novu Pazovu, skreće se, ide Belegiš pa Surduk. Kuća je sa desne strane, ima jedna veća i jedna manja kuća. Ta manja nije ni zaključavana, stoji tu od kako sam ja bila dete, nema čak ni vrata, stara je kuća. Koristili smo je za naše stvari za selo, za pribor za košenje trave, za ono što se peče rakija, za automobile za moju decu. Ograda je bela, samo je pored puta. To je iz 1970. godine ograda, kao neki metal, gvožđe.

Sudija: Ko je imao ključ?

Aleksandra: Ja, moj bivši suprug, čovek koji sređuje kuću, moj brat od strica.

Sudija: Kako vam se zove bivši suprug?

Aleksandra: Radoje Živković.

Foto: printscreen / sozcuwebtv

Radoje Živković Žuti

Sudija: Jeste li dolazili tu?

Aleksandra: Jesmo, od 2019. kada je lepo vreme. Moj tata je došao na duže u vreme korone. Moj brat uopšte nije dolazio, a gospodin Steva je dolazio da sređuje plac. Uglavnom je moj tata sa njim dogovarao kada da sređuje.

Sudija: Jel poznajete nekoga iz komšiluka?

Aleksandra: Znam komšiju pored, Voju. On je sveštenik i živi u Holandiji. Stariji je čovek, ima oko 70 godina, fin je i normalan, pristojan čovek.

Sudija: Jel poznajete Belivuka, Miljkovića, ostale?

Aleksandra: Belivuka i Miljkovića znam samo sa televizije.

14.44 - Počela prozivka

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženih. Prisustvo su potvrdili Belivuk, Miljković, njihovi branioci a potom i ostali optuženi.

Foto: Informer

 
14.37 - Živkovićeva stigla u sud

Aleksandra Živković, supruga Radoja Živkovića, kako piše Kurir, stigla je u sud da svedoči. Ona se nalazi u posebnoj prostoriji do početka svedočenja.

U sud je došla i Jelena Veličković, udovica Gorana Veličkovića koja je ranije svedočila pred sudom.

Foto: Printscreen

 

U boks za optužene uvedeni su okrivljeni koji su u pritvoru i njima je omogućeno da obave poverljive razgovore sa advokatima

U sud su stigli optuženi koji se brane sa slobode, Filip Ivanovski, Vlado Georgiev, njegova supruga Slađana Sekulić, bivši rukometaš Vojislav Đorđević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve se falsifikuje od keks do šampona! Evo kako da prepoznate kopiju i izbegnete proizvode opasne po zdravlje!
Društvo

Sve se falsifikuje od keks do šampona! Evo kako da prepoznate kopiju i izbegnete proizvode opasne po zdravlje!

Nakon što je razbijen lanac distribucije falsifikovanog keksa, deterdženta i šampona za kosu, postavlja se pitanje koliko je takvih proizvoda na rafovima i tezgama. Problem je u tome što ih nije lako prepoznati. Proizvođači se trude da kopija što više liči na original i da se što više i duže prodaje ali najčešće nije reč o proizvodima opasnim po zdravlje.

01.05.2024

09:57

Vesić: Zahvalan sam na šansi da ponovo budem ministar, trudiću se da je opravdam!
Politika

Vesić: Zahvalan sam na šansi da ponovo budem ministar, trudiću se da je opravdam!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, mandataru Milošu Vučeviću i Srpskoj naprednoj stranci (SNS) na predlogu da u novoj vladi ponovo obavlja tu funkciju, ističući da će se truditi da tu priliku opravda i pruži maksimum u cilju realizacije planiranih projekata.

01.05.2024

09:56

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15