• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

10.10.2023

11:24

Radili drogu u tri države! Srpska policija uhapsila sedam pripadnika narko grupe, koja je uzgajala marihuanu

www.mup.gov.rs

Vesti

Radili drogu u tri države! Srpska policija uhapsila sedam pripadnika narko grupe, koja je uzgajala marihuanu

Podeli vest

U akciji operativaca Uprava kriminalističke policije (UKP) i SBPOK uhapšeno sedam pripadnika organizovane kriminalističke grupe koja je proizvodila drogu u Srbriji, Austriji i Bosni I Hercegovini.

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije danas je lišeno slobode sedam lica i to: I. S., N. Z., A. D., G. Č., R. D., S. D., i M. R., dok jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator I. S., je u periodu od sredine 2021. do danas neovlašćeno proizvodila opojnu drogu marihuana u raznim građevinskim objektima, odnosno laboratorijama, na teritoriji Republike Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije.

- Samo u Subotici je u jednoj od laboratorija danas pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta. U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani - navodi se u saopštenju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Lezi dole, ruke na leđa"! Ovako je pohapšena kriminalna grupa odgovorna za šverc 782 kg marihuane (FOTO/VIDEO)
Akcija policije

"Lezi dole, ruke na leđa"! Ovako je pohapšena kriminalna grupa odgovorna za šverc 782 kg marihuane (FOTO/VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UКP, nakon višemesečne istrage, u saradnji sa BIA i Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, na području Beograda, Vranja, Šapca i Paraćina, uhapsili su šest osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarile 782 kilograma marihuane zaplenjene 2020. godine na GP Vatin, prilikom pregleda kamiona sa prikolicom.

08.10.2023

16:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija