• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

11.10.2023

19:13

"Govorio je ubici nemoj i trpeo je strašnu bol"! Podignuta optužnica za brutalnu likvidaciju Vidaka Vujovića

Printscreen/Printscreen instagram

Vesti

"Govorio je ubici nemoj i trpeo je strašnu bol"! Podignuta optužnica za brutalnu likvidaciju Vidaka Vujovića

Podeli vest

Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici, potvrdilo je optužnicu protiv Dražena Vojvodića i Novice Đikanovića zbog svirepog ubistva Vidaka Vujovića, pišu mediji u Crnoj Gori.

Na ročištu održanom 28. septembra državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu Danka Ivanović Đerić, ostala je kod navoda optužnice i predložila sudu da je potvrdi.

Optužnicom je predstavljeno zato što su 31. 03. 2023. godine, u mestu Šteke, u Podgorici, na podmukao i svirep način, ubili Vujović Vidaka, na način što su po prethodnom dogovoru, namamili oštećenog, u nenaseljeni deo naselja Šteke, na nepristupačno mesto.

- Tako što je okrivljeni Vojvodić Dražen, koristeći njihovo poznanstvo od ranije, vozilom marke "Golf", istog dovezao na mesto zločina, i kada je oštećeni izašao iz vozila, u pravcu istog, ispalio najmanje četiri projektila iz pištolja marke "CZ M57", od kojih su ga pogodila četiri projektila. I to tako što je između ispaljenih četiri projektila, oštećeni Vujović Vidak bio živ i okrivljenom govorio "nemoj", za koje vreme je trpeo tešku patnju i teški bol, što okrivljeni Vojvodić nije učinio, već je nastavio da ispaljuje projektile u oštećenog - navodi se u optužnici i dodaje:

Foto: Instagram

 

- Za to vreme je okrivljeni Đikanović Novica bio na licu mesta i sve posmatrao, nakon čega je okrivljeni Vojvodić ispalio projektil koji je oštećenom nanio smrtonosne povrede usled kojih je kod istog nastupila smrt. Nakon toga je zajedno sa okrivljenim Đikanovićem, polio benzinom i zapalio telo oštećenog Vujović Vidaka, da bi potom zajedno napustili lice mesta.

U optužnici se dalje navodi:

- Dana 12. 04. 2023.godine, okrivljeni Đikanović Novica, u svojoj porodičnoj kući, u mestu Farmaci, u Podgorici, bez odobrenja nadležnog organa držao sedam komada pištoljske municije. Okrivljeni Vojvodić je učinio krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a okrivljeni Đikanović krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - precizirali su.

Foto: Printscreen instagram

 

Podsetimo, telo mladića je pronašao meštanin koji je obilazio imanje. On je odmah pozvao policiju, a inspektori su na licu mesta na 200 metara udaljenosti od glavnog seoskog puta uočili ugljenisano telo i pored njega nekoliko čaura. Na telu su bile vidljive tetovaže pomoću kojih ga je porodica identifikovala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija