• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.10.2023

13:34

Otac masovnog ubice najodgovorniji za zločin?! Tužilaštvo traži za Radišu Blažića takođe 20 godina zatvora

Informer/društvene mreže

Vesti

Otac masovnog ubice najodgovorniji za zločin?! Tužilaštvo traži za Radišu Blažića takođe 20 godina zatvora

Podeli vest

Radiša Blažić (54), potpukovnik Vojske Srbije i otac masovnog ubice Uroša (21) u selima pored Mladenovca, po svemu sudeći biće kažnjen takođe sa 20 godina zatvora kao i njegov sin!

Naime, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Smederevu da se on osudi na ovu kaznu zbog toga što je držao neobezbeđen i neprijavljen arsenal oružja na tavanu kuće koju je ustupio sinu.

Na taj način je Uroš imao nesmetan pristup pištoljima i puškama iz kojih je vežbao gađanje u podrumu, pucajući u džakove sa peskom. Iz tih navoda optužnice, nesumnjivo proizilazi da je Radišina odgovornost i najveća za stravični zločin, čiji je akter njegov sin, s obzirom da je koristio isto to oružje kada je ubijao.

Osim toga, Radiša je i pre ove optužnice bio čovek zbog čijeg je bahaćenja policija morala da interveniše. Svojevremeno je policijska stanica Grocka protiv njega podnela krivičnu prijavu Drugom osnovnom tužilaštvu u redovnom postupku zbog ugrožavanja sigurnosti. Ta prijava je odbačena. 

Policija je takođe nekoliko puta intervenisala i zbog nasilničkog ponašanja

Foto: printscreen

Hapšenje Radiše B. i zaplena oružja

 

- Policijska stanica u Mladenovcu je 28. septembra 2018. postupala po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici. Tada su protiv Radiše Blažića izrečene hitne mere nakon što ga je prijavio njegov otac da ga je udario otvorenom šakom u potiljak. Policija u Mladenovcu mu je 11. novembra 2016. privremeno oduzela oružje u legalnom posedu i predala PU Zvezdara. Oduzeta mu je lovačka puška "crvena zastava" i malokalibarska puška "crvena zastava" radi sprovođenja upravnog postupka. Isto oružje oduzeto mu je ponovo 15. decembra 2021. - potvrdio je ranije ministar policije Bratislav Gašić.

Stalno su pucali, ubili i komšijskog kera!

Meštani Dubone godinama su bili ogorčeni na celu porodicu Blažić. Kako su izjavili, mnogi su znali da je Radiša imao arsenal oružja i prijavljivali su ih više puta zbog pucnjave. Međutim, oružje im je oduzimano, pa vraćano.

- Stalno su pucali. Komšijsko kuče dođe u njihovo dvorište, oni ga ubiju. Radišu su svi u selu zvali oficir i on se tako držao, kao da je glavni šerif. Uroš je takođe bio pun sebe, bahato je vozio kroz selo i nije mario ko mu ide u susret, svi su morali da mu se sklanjaju. Traktor je vozio stalno sa slušalicama u ušima. Čim bi čuli škripu guma, znali smo da je on. Oni se ni sa kim u selu nisu družili - ispričao je za Informer komšija porodice.

I Uroš Blažić je više puta privođen zbog nasilničkog ponašanja, ali do sada nikada nije osuđivan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koki

pre 6 meseci

Ispravno. Ali sto Kecmanovic onda samo 12 godina. I on da dobije 20.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija