• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/24sedam.rs

23.10.2023

13:03

Krvava osveta bratu kuma Luke Bojovića! Izrešetali ga u Amsterdamu, digli mu u vazduh spomenik!

informer.rs

Vesti

Krvava osveta bratu kuma Luke Bojovića! Izrešetali ga u Amsterdamu, digli mu u vazduh spomenik!

Podeli vest

Jovan Đurović, brat ubijenog vođe "barskog klana" Luke Đurovića, inače kuma Luke Bojovića, našao se na meti napadača na današnji dan pre četiri godine u piceriji u Amsterdamu.

Tom prilikom, ubijen je vlasnik picerije i njegov prijatelj Nišlija Goran Savić, koji je skočio da ga zaštiti. Holandski sud osudio je Šerifa A. na 24 godine zatvora kao počinica zločina, dok su njegovi pomagači Denzel V. i Dejan D. dobili po 18 godina robije.

Holandski istražitelji i sud utvrdili su nesumnjivo da je Savić slučajna žrtva, odnosno da je greškom ubijen, dok je stvarna meta tog 23. oktobra 2019. godine, oko 16 časova, bio Đurović, čije je ubistvo naručeno. Vlasnik picerije zadobio je smrtonosni metak u vrat kada je priskočio u pomoć Baraninu, dok je Đurović teško ranjen.

Foto: twiter, boevennnienswspro

Goran Savić je greškom ubijen

Mediji u Holandiji tada su naveli da je Đurović ozloglašeni crnogorski kriminalac koji je napadnut u ratu organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori.

Pucnjava se dogodila u piceriji "La piccola baracca" u Amsterdamu. Jovan Đurović je nakon ranjavanja prevezen u bolnicu, dok je Goran Savić podlegao povredama, saopštila je policija.  Holandska policija je ubrzo nakon događaja nedaleko od restorana zaustavila sivi "folksvagen", belgijskih registarskih tablica, za koji sumnja da je korišćen pri bekstvu ubice.

Glavni osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje u Amsterdamu, Šerif A., kasnije osuđen na 24 godine zatvora, uhapšen je ubrzo nakon pucnjave. Njegovu identifikaciju i hapšenje olakšalo je to što je nedugo nakon počinjenog dela uhapšen u istoj garderobi u kojoj je ubica snimljen na nadzornim kamerama picerije.

Foto: twiter, boevennnienswspro

Mesto ubistva Gorana Savića u Amsterdamu

Sumnje da je Šerif A. počinio ovaj napad potvrđene su time što je u vozilu, u kojem je pronađeno oružje kojim je počinjeno krivično delo, nađen njegov DNK. Osim toga, njegov biološki trag pronađen je i na odeći ranjenog Baranina.

Glavni optuženi na suđenju negirao je krivicu, a njegov branilac bio je izričit da postoje dokazi koji pokazuju da je Šerif A. nevin. Neki svedoci ubistva nisu ga prepoznali kao osobu koja je ispalila hice. Takođe, njegov DNK nije se poklapao sa tragom koji je pronađen na vratima picerije, iako je na snimcima zabeleženo da je uhvatio rukom to mesto.

- Dao sam auto čoveku koji mi je rekao da mora da vozi ženu kod lekara. Ali on je uzeo moju odeću iz kola i obukao se da izgleda kao ja. Namera mu je bila da mene optuže za ovo. Tražim da mi sud ukine pritvor. U zatvoru mi je loše. Imam noćne more, noću vrištim. Plašim se da će me neko ubiti, jer očito je da je Đurović trebalo da bude likvidiran zbog sukoba u balkanskom podzemlju, a sada sam ja doveden u vezu s pokušajem njegovog ubistva - istakao je u svojoj odbrani Šerif A.

Foto: twiter, boevennnienswspro

Ubijeni Luka Đurović, vođa "barskog klana"

Ovo nije prvi pokušaj likvidacije Jovana Đurovića. U junu 2016. godine, na gradskom groblju Gvozden brijeg u Baru dignut je u vazduh grob njegovog brata Luke. Eksploziv je, navodno, trebalo da bude aktiviran na dan kada su, organizatori tog napada verovali da će Jovan Đurović sa porodicom posetiti bratovljev grob, jer su tog dana bile Zadušnice.

Eksploziv je podmetnut u porodičnu grobnicu Stojanovića, tačno na mestu odakle bi prilikom aktiviranja, ako ne ubio, onda makar povredio članove porodice Đurović. Sve je pošlo po zlu jer je, kako se veruje, osoba koja je trebalo da aktivira eksplozivnu napravu, mobilni telefon kojim je trebalo da bude aktivirana bomba uključila pre Zadušnica.

Adnan Osmanagić je od tada u bekstvu, a policija je uhapsila bombaše: Darka Milića i Eldana Nurkovića iz Bara, Đorđa Cicmila iz Budve i Enzana Cirikovića sa Kosova. Uz Adnana na poternici je i Almir Jahović iz Bara.

Osvetnički sukob barskih porodica Osmanagić i Đurović ulazi u desetu godinu. Prvi su na listi saradnika "kavačkog" klana, a drugi su uz "škaljarce".
Ove dve barske porodice bile su u sukobu klanova, a onda je 16. septembra 2014. godine ubijen vođa barskog kriminalnog klana Armin Muša Osmanagić. Usred bela dana, dok je sedeo ispred svog kafea "Savoja" u centru Bara, snajperista ga je pogodio u srce. Isti metak ranio je i konobara Zorana Macavaru. 

Rat sa Osmanagićima

Dva sata kasnije, policija je pronašla zapaljen automobil "reno megan", ljubljanskih tablica, u barskom naselju Donje Polje. U spaljenom vozilo pronađena je i puška iz koje je pucano. Dok su policajci pregledali "megana", Osmanagićevi momci su zapucali na Rurovićevu ekipu ispred njihovog kafića "La eskvina".

Oni su od prvog trena znali ko je povukao oroz na snajperu. Tako je i krenuo krvavi osvetniiki niz i to na klan koji je Jovan Rurović, preuzeo posle smrti dalekopoznatijeg brata Luke, poginulog 2013. godine u misterioznoj saobraćajnoj nesreći kod tunela u Kotoru. S druge strane, Adnan Osmanagić preuzeo je liderstvo grupe na čijem čelu je bio njegov brat Armin Mulja Osmanagić.

U Baru je Jovan Rurović ponovo bio na meti i 2017. godine. Kako se sumnja, metak ispaljen iz automobila u pokretu bio je namenjen njemu, ali je pogodio njegovog prijatelja Dejana Borovića sa kojim je sedeo.

U avgustu 2018. godine bila je spremna nova smrtonosna naprava. Bomba je postavljena pod Đurovićev motor, ali nije eksplodirala. Specijalno tužlaštvo je u optužnici navelo da je Osmanagić za ubistvo Đurovića Pećancu Enzanu Cirikoviću obećao 20.000 evra i "audi A8". Osim Cirikovića i Osmanagića optuženi su i Almir Jahović, Mirza i Eldar.

Ciriković je, kako su mediji ranije pisali, u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najverovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema.

Posle napada u Amsterdamu usledio je brzi odgovor. Sumnja su krajem oktobra 2019. u Baru, po izlasku iz "Savoja" koji je u vlasništvu Osmanagića, ubijen Jovan Klisić i teško ranjen njegov prijatelj Velizar Gardašević. Na njih je pucano kada su krenuli ka Klisićevom "audiju".
Nakon ovih, sumnja se da je Đurović još jednom bio na meti, kada je njegovu likvidaciju osujetilo hapšenje Marka Pavićevića i Vuka Orlandića.

Oni su uhvaćeni dok su zatamnjivali stakla na vozilu koje je, kako se sumnja, trebalo da bude korišćeno u likvidaciji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija