• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika/Politika

29.10.2023

22:08

"Brate, cela ekipa oko Šarića je zlo"! Ovo je prepiska radnika BIA sa Zvicerovom "desnom rukom" Ljubom Milovićem

Informer

Vesti

"Brate, cela ekipa oko Šarića je zlo"! Ovo je prepiska radnika BIA sa Zvicerovom "desnom rukom" Ljubom Milovićem

Podeli vest

Suđenje kriminalnoj grupi, koju je prema optužnici, organizovao odbegli crnogorski policajac Ljubo Milović, počelo je 18. oktobra u Beogradu.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal, između ostalih, obuhvaćena je i Službenica Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Dušica Jovanović sa svojim suprugom, pripadnikom MUP-a Srbije Danielom Jovanovićem.

Naime, oni se terete da su strogo poverljive podatke iz sistema službi bezbednosti prenosili Miloviću, a da ih je on prosleđivao Radoju Zviceru.

Foto: hronika

 

U elektronski sistem baze podataka BIA Dušica Jovanović je pristupala preko računara koji je lično zadužila i preko lične pristupne šifre. Nakon što je otrkiveno da zloupotrebljava službeni računar, on je stavljen pod tajnu kontrolu, te su se svi podaci koje je skidala automoatski skrinštovali.

Kako se navodi u optužnici, 23. januara 2020. godine, Jovanovićeva je došla u posed dokumenta Pete uprave BIA koji je nosio oznaku "strogo poverljivo" i iz njega saznala podatke koji se odnose na aktivnosti pripadnika "škaljarskog klana" na teritoriji Srbije.

Foto: Zoran Sinko

 

U jednom od presretnutih razgovora, okrivljeni Jovanović 10. februara 2021. godine obaveštava Milovića da mu uskoro ističe rešenje o upućivanju na rad u Službu za kriminalističko-operativni rad.

 

Foto: fejsbuk

 

 

Takođe, u jednoj od poruka koje je Jovanović uputio Miloviću, komentariše Darka Šarića i ljude iz njegovog okruženja.

– Video sam se sa Klošarom. Brate, cela ta ekipa oko Šarića je zlo, videli su u tebi šansu i odmah okrenuli leđa svojim drugovima sa kojima su bili odvajkada – navodi se u jednoj od Jovanovićevih poruka."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija