• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

02.11.2023

08:46

Nastavlje se suđenje za ubistvo Beograđanke Ane Volš! Tužilaštvo prezentuje nove dokaze protiv supruga Brajana Volša

Privatna arhiva

Vesti

Nastavlje se suđenje za ubistvo Beograđanke Ane Volš! Tužilaštvo prezentuje nove dokaze protiv supruga Brajana Volša

Podeli vest

Suđenje Brajanu Volšu (48), koji je optužen da je u Novogodišnjoj noći ubio suprugu, Beograđanku Anu Volš (39), biće održano danas, a očekuje se da će na njemu biti obelodanjeni nalazi veštaka i rezultati DNK analize tragova.

Brajan Volš je prvo uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage, a kasnije je optužen i za ubistvo supruge. On se sumnjiči da je suprugu ubio u podrumu njihove kuće u gradu Kohasetu, u blizini Bostona, u Masačusetsu u SAD, a onda telo raskomadao i u kesama odneo na deponiju u kojoj se spaljuje smeće , ako bi uništio sve tragove jezivog zločina.

Foto: Quincy district court/screenshot

Brajan Volš snimljen kako kupuje sredstva za čišćenje

 

Na prvom suđenju Volš je izjavio da nije kriv, a sudija mu je odredio pritvor, bez mogućnosti kaucije.

Tom prilikom je otkriveno da je istragom pronađeno 10 kesa, i to u kontejnerima u blizini kuće njegove majke,sa tragovima krvi, ali i ličnim stvarima njegove supruge.

- Među dokazima su i ogrlica koju je Ana nosila, Prada torbica, potvrda o vakcinaciji protiv kovida na njego ime, kao i drugi predmeti koji sadrže Anin i Brajanov DNK trag - navode oni.

Jedan od ključnih dokaza protiv Brajana je i internet pretraga, jer je on na računaru svog sina pretraživao "kako se rešiti tela". Tužilac je otkrio i da je Brajan pretaživao: "Koliko dugo pre nego što telo počne da miriše?", "Kako zaustaviti telo od raspadanja?", "Šta se dešava kada delove tela stavite u amonijak?", "Možete li biti optuženi za ubistvo bez tela?", "Da li može da se utvrdi identitet tela ako se unište, smrskaju zubi?" 

Foto: printscreen

Ana Volš razmišljalja da ostavi supruga i sa decom se preseli u Vašington gda je radila

 

Pored ovih pretraga Brajan je dok je trajala potraga za njegovom u tom trenutku nestalom suprugom Anom, istraživao na internetu: "Kako možeš da naslediš nekoga ko je nestao?", "Testera– najbolji alat za rasparčavanje?", "Koja je stopa raspadanja tela u plastičnoj kesi?", "Može li soda bikarbona učiniti da telo dobro miriše?" 

Interesantno je i svedočenje devojke koja je kod Volšovih radila kao bebisiterka i koja je kako su preneli američki mediji priemtila da u danima dok je trajala potraga za Anom, Brajan promenio sve tepihe u prizemlju njihove kuće, kao i kantu za smeće, a takođe je promenio bravu na vratima podruma. 

Takođe, u danu kada je Ana Volš ubijena, Brajan je bebisiterki rekao da će on i Ana, otići na kasni branč, ali je potom rekao da su promenili planove i da je Ana morala da se vrati u Vašington.

Podsetimo, nestanak Ane Volš prijavio je njen poslodavac iz Vašingtona, pošto se posle novogodišnjih praznika nije vratila na posao, a suprug mu je rekao da je otputovala još 1.januara u ranim jutranjim satima. 

Brajan je uhapšen zbog kotradiktornih izjava koje je davao tokom potrage za Anom.

- Policija i tužilaštvo su potom rekonstruisali Anine poslednje sate života i ubrzo je postalo jasno da ona nije izašla iz kuće. Signal njenog mobilnog telefona poslednji put je bio u blizini kuće. S druge strane, Volš koji je u to vreme bio u kućnom pritvoru zbog prevare sa vrednim slikama, tvrdio je da je vodio decu u školu, a kamere su ga snimile kako za gotovinu kupuje veliku količinu sredstava za čišćenje, krpe i kofere - podsetili su mediji.

Foto: Printscreen

Brajanova majka Dajana angažovala privatnog detektiva da prati Anu

 

Policija je potom u kući, u podrumu pronašla tragove Anine krvi, a na deponijama na kojima je snimljen njen suprug, delove njenih ličnih stvari, ali i testeru na kojoj je bilo njenih tragova.

Prethodno suđenje Brajanu Volšu koje je bilo u avgustu odloženo je jer u sud nisu stigli rezultati DNK analize.

Inače, Volš sve vreme negira da je ubio suprugu Anu, a interesantno je da je Anina majka Milanka koja živi u Beogradu u više navrata izjavila da ne može da veruje da je Brajan naudio njenoj ćerki i d aje uverena da će se Ana samo pojaviti. 

Na ranijim ročištima otkriveno je da je Ana imala ljubavnu aferu sa prijateljem iz Vašingtona, gde je radila. Takođe, saznalo se i da je Brajanova majka Dajana u decembru, malo pre Aninog ubistva, angažovao privatnog detektiva da je prati.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija