• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

03.11.2023

09:21

Muž Ane Volš će se izvući?! Diskreditovani ključni dokazi u slučaju ubistva, tvrde da nije ubijena?!

Privatna arhiva

Vesti

Muž Ane Volš će se izvući?! Diskreditovani ključni dokazi u slučaju ubistva, tvrde da nije ubijena?!

Podeli vest

U američkoj državi Masačusets juče održano suđenje Brajanu Volšu (48), koji se tereti da je 1, januara u porodičnoj kući u Kohaestu ubio svoju suprugu Beograđanku Anu Volš (39), a onda leš raskomadao i bacio u pogon za spaljivanje smeća.

Na juče održanom suđenju Brajanu Volšu on nije doveden iz pritvora, ali je tužilaštvo bez obzira na to, tužilaštvo je saopštilo najnovije informacije o prikupljenim dokazima.

Foto: printscreen

Brajan Volš na jednom od suđenja, kada je tvrdio da nije kriv

 

Tužilaštvo i advokati u ovom slučaju su nedavno imali konferencijski razgovor sa privatnom laboratorijom "Bode", kojoj je država poslala desetak uzoraka DNK, a čiji bi rezulatati mogli poslužiti kao ključni dokaz u ovom predmetu.

Foto: Quincy district court/screenshot

Brajan snimljen u blizini deponije gde su pronađene kese sa krvavom garderobom njegove supruge Ane

 

- Za jedan broj tih uzoraka rečeno je da su "ograničenog kvaliteta" i testiranje je zato zaustavljeno. Očekuje se da će eksperti posetiti laboratoriju radi pregleda uzoraka, kako bi se uverili da li su oni zaista toliko lošeg kvaliteta da ne mogu da se analiziraju - navode američki mediji.

Naglašeno je i da je državna kriminalistička laboratorija, kojoj je takođe povereno da uradi analizu DNK tragova, završila svoju obradu, ali ti rezultati ni juče, kao ni pre tri meseca, nisu stigli u sud.

- S obzirom na to da telo Ane Volš, za koju tužilaštvo smatra da je ubijena u Novogodišnjoj noći u svojoj kući, nije pronađeno, rezultati DNK tragova nađenih na deponiji, za koju se sumnja da je mesto na kom je okrivljeni bacio raskomadan Anin leš, predstavljaju ključni dokaz protiv udovca - navode američki mediji.

Pravni analitičar iz Bostona Majkl Kojn rekao je ranije ovog meseca da je DNK posebno važan jer istražitelji nisu pronašli telo Ane Volš. Ne samo da tužioci moraju da dokažu da je Brajan ubio svoju ženu, već moraju da dokažu i da je ona mrtva, rekao je.

- Delić kosti sam po sebi ne dokazuje nužno smrt - rekao je Kojn za NBC10 i dodao:

- To dokazuje da je možda bila povređena, a oni pokušavaju da dokažu ubistvo prvog stepena.

Advokat Brajana Volša je rekao da očekuju da će imati sve analize do kraja godine, a još jedno ročište zakazano je za 23. januar 2024. Očekuje se da će tada prisustvovati i Brajan Volš.

Foto: printscreen

Delovali su kao srećna porodica...Brajan i Ana imaju tri sina

 

Nestanak Ane Volš prijavio je njen poslodavac iz Vašingtona, pošto se posle novogodišnjih praznika nije vratila na posao, a njen suprug mu je rekao da je otputovala 1. januara. 

Podsetimo policija je Brajana uhapsila 8. januara zbog ometanja istrage, odnosno oprečnih izjava koje je davao o tome kada i kako je njegova supruga otišla kobne noći, kao i gde se on kretao u danima posle Aninog nestanka. Nakon što je policija u podrumu pronašla tragove Anine krvi, a na deponijama na kojima je snimljen njen suprug, delove njenih ličnih stvari i testeru na kojoj je bilo ljudskog tkiva, Brajan je optužen i za njeno ubistvo.

Inače Brajan od početka tvrdi da nije ubio suprug. Međutim, tokom istrage je otkriveno, da je Ana imala ljubavnu aferu sa svojim prijateljem iz Vašingtona, te da je Brajanova majka malo pre Anine smrti unajmila privatnog detektiva da je prati.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija