• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.O.

07.11.2023

14:30

Potukle se dve porodice u Bočaru: Prijavila nasilje u komšiluku, pa joj preselo

Informer/M.O.

Vesti

Potukle se dve porodice u Bočaru: Prijavila nasilje u komšiluku, pa joj preselo

Podeli vest

Nakon što je prijavila porodično nasilje u komšiluku, Vesna Mesaroški (20) iz Bočara, kaže da je sebe i svoju porodicu izložila velikom stresu

Prijavljeni komšija I.I. (31) negirao je za Informer da je nasilnik , a sve je kulminiralo fizičkim obračunom dve porodice i pritvorom.

Povodom ovog slučaja reagovala je zrenjaninska policija, Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju i Centar za socijalni rad u Novom Bečeju. 

Meštani Bočara upoznati sa ovim slučajem porodičnog nasilja, prethodno su tvrdili da navodnog nasilnika mora neko da prijavi, ali kada se odvažila i skupila hrabrost da to učini, govorili su joj da se ne meša-tako Vesna opisuje, kako kaže, svoju mladalačku naivnost da bi mogla nešto da promeni i pomogne komšinici, koja je, tvrdi, zajedno s decom žrtva nasilnog nevenčanog supruga.

-Više puta bila sam svedok nasilja u komšiluku. Zatekla sam decu od 8 i 3 godine sa modricama po celom licu. Komšinica mi se požalila da je dete dobilo batine od očuha kojeg sam prijavila za nasilje. Nju je davio kaišem i razbio joj je usta. Rekla mi je da se plaši supruga i da ne sme da ga ostavi. Međutim, kada sam pozvala policiju u Novom Bečeju, sve je negirala i rekla im je da lažem-navodi ova meštanka Bočara.

Foto: Informer/M.O.

 

 

Dodaje da ima više poruka u kojima joj se komšinica žali na nasilnog supruga.

- Želela sam da joj pomognem, ali, koliko vidim, tu pomoći nema-kaže Mesaroški.

Posle tri dana od prijave nasilja, Vesna navodi da je počela da strahuje za svoju i bezbednost svog sina, jer je komšija njenoj drugarici poslao preteće poruke, koje su bile namenjene njoj. O tome je obavestila policiju u Novom Bečeju.

- Poruke su me sledile, jer sam samohrana majka i živim sama sa sinom. Piše kako će da bude krvi, da će da me ubije i da ima zakopan pištolj u bašti. U strahu da će mi nauditi, pozvala sam majku kod mene. Kada sam je pratila kući, na ulici smo videli komšiju i prvo smo se verbalno sukobili, a zatim i fizički. Majka me je branila, a potom smo se svi potukli. U tuči mi je izbio zub i razbio usta - svedoči naša sagovornica.

Tvrdi da je on žrtva

I.I. (31) rekao je za Informer da je Vesna sve izmislila i lagala, pa je i on nju prijavio Centru za socijalni rad u novom Bečeju.

- Ja sam nju prijavio da zanemaruje svoje dete. Kada sam se vraćao sa posla, ispred moje kuće sačekale su me Vesna i njena majka, očuh, ujak i brat. Imao sam masnice po telu i bolove u stomaku, pa sam otišao u Hitnu službu. Uskoro idem i kod psihologa, ja sam u stvari žrtva izmišljanja i konstruisanja laži. Vesnina majka je moju suprugu koja je u 5. mesecu trudnoće ošamarila. Nekada smo se međusobno pomagali, a sada se ne trpimo-priča I.I. koji nije želeo da otkrivamo njegov identitet.

Foto: M.O.

 

 

Svi završili u pritvoru

Policija u Zrenjaninu navodi u odgovoru na naša pitanja da je odmah po prijavi izašla na mesto događaja i obavila razgovor sa suprugom prijavljenog 31-godišnjeg muškarca, koja je negirala nasilje.

- Policija je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju, protiv tridesetjednogodišnjeg muškarca podnela krivičnu prijavu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Takođe, protiv njegove nevenčane supruge koja je prijavljena da je vređala meštanku i njenu majku, kao i protiv majke meštanke, podnete su prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru. Zbog učinjenog prekršaja, svima je određeno zadržavanje do 12 sati, nakon čega su sprovedeni Prekšajnom sudu u Novom Bečeju-navedeno je u saopštenju zrenjaninske policije. 
Iz Centra za socijalni rad u Novom Bečeju ni posle mesec dana nisu odgovorili na poslat dopis.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija