• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: atvbl.rs

15.11.2023

11:47

SIPA u velikoj akciji, leti perje na sve strane! Pretresaju se carinici, policajci, graničari, propuštali krijumčarenu robu!

atvbl.rs

Vesti

SIPA u velikoj akciji, leti perje na sve strane! Pretresaju se carinici, policajci, graničari, propuštali krijumčarenu robu!

Podeli vest

Na području Brčkog i Bijeljine istražioci SIPA sprovode veliku akciju kodnog naziva ”Divič” na čijoj su meti službenici Uprave za indirektno opoprezivanje (UIO), Granične policije i PU Banjaluka zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa preko granice propuštali krijumčarenu robu

U SIPA navode da su u toku pretresi na više okacija u Brčkom, a sprovode se po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

U SIPA navode da su pretresi započeti jutros u više poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari u Brčkom i Bijeljini, koje je koristilo 11 osumnjičenih osoba. Kako saznajemo pretresaju se i službene kancelarije i objekti.

- Osumnjičeni se dovode u vezu da su s ciljem ostvarenja protivpravne imovinske koristi organizovali grupu za organizovani kriminal čiji su članovi kontinuirano i u dužem vremenskom periodu provodili aktivnosti koje su se odnosile na krijumčarenje i prevoz razne robe bez porekla preko državne granice sa područja Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu i obratno - navode u SIPA.

Dodaju da je roba mahom išla preko graničnog prelaza Popovi (Pavlovića most).

- Tom prilikom izbjegavane su mjere carinske kontrole na način da su osumnjičeni davali novac pripadnicima njihove grupe za organizovani kriminal, carinskim službenicima na Graničnom prelazu Popovi (Pavlovića most), policijskim službenicima Granične policije BiH i policijskim službenicima PU Bijeljina, koji su neizvršavanjem svojih službenih dužnosti bez kontrole propuštali vozila sa krijumčarenom robom bez validnih računa i na taj način su obezbjeđivali nesmetano krijumčarenje robe u BiH, bez carinskog evidentiranja i plaćanja uvoznih dažbina-  navode u SIPA.

Foto: www.atvbl.com

 

 

Dodaju da je grupa osumnjičena da su počinili krivična djela organizovani kriminal, krijumčarenje, ѕloupotreba položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, davanje dara i drugih oblika koristi i primanje dara i drugih oblika koristi iz Krivičnog zakona BiH. Takođe na teret im se stavljaju krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja i primanje mita iz Krivičnog zakonika Republike Srpske.

- Pretresi  se vrše po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i policijom Brčko distrikta - saopštila je SIPA. 

O konačnom ishodu akcije ”Divič” javnost će biti informisana naknadno, po završetku planiranih aktivnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija