• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

15.11.2023

13:21

Ubica iz Kruševca bio kockar:  I ovaj porok ga je gurnuo preko ivice

Društvene mreže

Vesti

Ubica iz Kruševca bio kockar: I ovaj porok ga je gurnuo preko ivice

Podeli vest

Zoran Ristić(52), koji se u ponedeljak prepodne ubio, nakon što je ubio suprugu Vesnu(49) i teško ranio ljubavnicu Ivanu K.(44), imao je problema i sa kockom, nezvanično saznaju "Novosti".

- Nije samo bio prezadužen, jer je podigao kredit da pomogne Ivani u otkupu stana, već se zaduživao i kod prijatelja, komšija i rođaka da isplati dugove za svoj porok - kocku - navodi nezvanično izvor "Novosti" . - Osećao se kao da se guši u tom vitlacu neverstva i nedovoljno para za ostvarivanje svih planova za zajednički život sa ljubavnicom.

Da li je, međutim, te planove želela i Ivana K, za čiji se život već treći dan bore lekari UKC, veliko je pitanje. Dva nezavisna izvora predočavaju "Novostima" da Ivana, nije htela da se uda za Zorana, zbog čega se pretpostavlja da je to bio predmet njihove svađe ispred zgrade u naselju Rasadnik u Kruševcu, gde je Zoran u glavu upucao Ivanu.

- Za ovaj pokušaj ubistva to je jedan od mogućih motiva, posle čega je usledila i rasprava sa suprugom, njeno ubistvo i na kraju i samoubistvo - navodi izvor "Novosti". - Ristić je, prema priči jednog svedoka, hteo da se uda za njega, da zajedno otpočnu život, ali ona to nije htela. Ispričala je kako mu je rekla da ne želi da se ponovo udaje, da je on u braku, u kome ima ćerke, unučad. Tu su i njene žalbe na maltretiranje.

Foto: R.B.

 

 

Postoje saznanja da je Zoran Ivanu umeo da udari i da je izgrebe. Opterećivali su je i Zorani dugovi. I oni su bili okidač za zločin. Posebno, ukoliko se uzme u obzir i to da je Zoranov otac, Ratko Ristić,odmah posle zločina u ponedeljak, za "Novosti" posvedočio da se njegov sin kreditno zadužio, kako bi pomogao Ivani da od bivšeg supruga otkuppripadajući deo stana posle razvoda. Ispričao nam je i da je potvrde svim dugovima dobio od sina, nakon što ga je ovaj prethodno pozvao telefonom i priznao da je "sredio obe (žene), a da će danas završiti posao", mislivši pritom na oduzimanje svog života.

- Nije mnogo pričao o tim stvarima, ali razumeo sam da je taj kredit od banke za te svrhe, mada je dugovao prilično, najmanje 3.000 evra ostao je "kratak" rodbini - rekao nam je ožalošćeni otac Ratko Ristić. - Nije hteo da sluša, bio je tvrdoglav, rekao sam mu da se ne petlja sa tom ženom, da se smiri i počne da vraća dugove. A on je samo uzimao. Mi smo pomagali dosta, ali imamo i drugog sina, već se on bio obezbedio kako treba.

Ivanini prijatelji posvedočili su za "Novosti" da nije imala lak život. Kao devojčica od 14 godina povredila je desnu ruku, koja se nikada nije oporavila. Rano je ostala bez oca, majka sa kojom se preselila iz rodnog Aleksinca za Kruševac preminula je pre 13 godina. Nije imala dece. Formalno se razvela u petak, iako sa suprugom, koji do decembra prošle godine radio u Nemačkoj, nije živela godinama pre toga.

Na kraju, dok su sklopljene gotove sve kockice ovog zločina, koji je počeo u naselju Rasadnik u Kruševcu, gde je pored svoje zgrade ranjena Ivana, preko Kukljina, gde je nađeno telo ubijene Vesne, sve do Velike Drenove, gde se ubio Zoran, krucijalno pitanje je da li je ovaj tragičan niz mogao da se spreči? Nijednoj od institucija iz korpusa tzv."organa represije" (policija,tužilaštvo,sud) nije prijavljivano nasilje u porodici Ristić. Nesrećna Vesna nikada nije prijavila supruga Zorana. Posle zločina se ispostavilo da su za maltretiranje znali "mnogi". Ukoliko žrtva iz bilo kog razloga ne prijavi nasilnika, "mnogi" ne smeju da ćute. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija