• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.11.2023

13:50

Vozač iz Srbije sakrio garderobu, vrednu preko 51.000 evra! Šverceru oduzet i kombi od 4.000 evra

Uprava Carina

Vesti

Vozač iz Srbije sakrio garderobu, vrednu preko 51.000 evra! Šverceru oduzet i kombi od 4.000 evra

Podeli vest

Državljanin Srbije (53) pokušao je preko graničnog prelaza Horgoš da prokrijumčari novu garderobu, vrednu preko 50.000 evra, koja je bila skrivena ispod upotrebljavanih stvari u kombiju švedskih registarskih oznaka kojim je upravljao. Međutim, carinici su ga u tome sprečili.

Prekršaj je otkriven 13. novembra, kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao teretni kombi, kojim je iz Švedske ka našoj zemlji sam putovao vozač iz Srbije.

"Na pitanje da li ima nešto da prijavi, vozač je rekao da sem korišćenih stvari, dva tepiha i dva televizora, nema ništa. Carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju vozilo i, kada su pokušali da otvore zadnja vrata, ispostavilo se da su ona blokirana. Otvorivši bočna vrata, ispod cerade kojom su bile prekrivene prijavljene upotrebljavane stvari, pronašli su mnoštvo džakova i paketa sa novom garderobom", navodi se u saopštenju Uprave carina.

Prebrojavanjem je, kako se precizira, utvrđeno da se radi o 1.140 novih muških i ženskih odevnih predmeta, čija je vrednost procenjena na preko 51.000 evra:

"Reč je o jaknama, džemperima, kardiganima, duksericama i majicama različitih stranih robnih marki. Pored toga, utvrđeno je da vozač ne poseduje ni radnu ni boravišnu vizu, što je uslov za upravljanje vozilom stranih registarskih oznaka. Zbog toga mu je, pored krijumčarene garderobe, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom zadržan i teretni kombi vredan oko 4.000 evra."




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Romale

pre 5 meseci

Halo rasisti šta ste se okomili na moje zemljake? Pa šta ako nema ni radnu ni boravišnu vizu u inostranstvu? Ovde možemo besplatno da položimo kompletan vozački ispit ali mnogo toga i dalje nije besplatno. Jeste da naša deca dobijaju novac da pohadjaju nastavu od osnovne škole do kraja školovanja na fakultetu, ali su od strane vršnjaka izložena diskriminaciji. Zato odlazimo iz ove zemlje da radimo preko. Ono što najbolje znamo. Leva ruka desni džep. I obrnuto. Što i vi niste sposobni, pravili bi i vi svadbe od milion evra. A ovako... carinici nas uništavaju. Stop diskriminaciji.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija