• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.11.2023

09:47

Sedeo na pola miliona norveških kruna: Carinici ispod sedišta pronašli tri koverte

Uprava Carina

Vesti

Sedeo na pola miliona norveških kruna: Carinici ispod sedišta pronašli tri koverte

Podeli vest

Carinici su 12. novembra 2023. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili preko 550.000 norveških kruna i 750 evra skrivenih u unutrašnjosti jednog autobuskog sedišta i odeći putnika koji je sedeo na njemu.

Prekršaj je otkriven kada je na izlaznu stranu graničnog prelaza za kontrolu pristigao autobus stranih registarskih oznaka, koji je saobraćao iz Srbije ka Turskoj.

Na uobičajeno pitanje carinika, putnici i dvojica vozača su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda autobusa, carinici su u sunđeru ispod sedalnog dela jednog od sedišta, pronašli kesu sa tri koverte pune novca.

Utvrđeno je da se i unutrašnjosti sedišta krije ukupno 330.000 norveških kruna, dok su kod putnika koji je sedeo na pomenutom sedištu pronađene još dve koverte sa ukupno 220.000 norveških kruna i još 750 evra u džepu pantalona.

Od ukupno 550.000 kruna i 750 evra, što je iznos od 47.500 evra, putniku je vraćena protivvrednost dozvoljenih 10.000 evra, dok je preostala suma zadržana do okončanja postupka pred nadležnim sudom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija