• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

22.11.2023

16:36

Ubica iz Novog Sada pred tužiocem: Izbo cimera 31 put, preti mu doživotna robija

youtube/shutterstock/informer

Vesti

Ubica iz Novog Sada pred tužiocem: Izbo cimera 31 put, preti mu doživotna robija

Podeli vest

Protiv beskućnika Bogoljuba F. (47) koji je 20. novembra u Novom Sadu krvnički na smrt izbo Nikolu N. (38) Više javno tužilaštvo je pokrenulo istragu, saopšteno je. Bogoljub F. se sumnjiči za teško ubistvo nakon što je priznao da je 31 put izbo Nikolu nakon svađe u napuštenoj kući u Ulici Ruđera Boškovića bb.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv osumnjičenog F.B. ,1976. iz Novog Sada, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 1 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

- Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se stavlja na teret da je 20.11.2023. u Novom Sadu u napuštenom objektu u Ulici Ruđera Boškovića bb lišio života oštećenog N.N. iz Novog Sada, na način što mu je nožem zadao 31 ubodnu ranu u predelu grudnog koša, leđa i desne butine, od kojih je oštećeni preminuo na licu mesta - navodi se.

Foto: FOTO: KANAL9TVNS / YOUTUBE .

 

 

Osumnjičeni je saslušan pred javnim tužiocem, nakon čega je stavljen predlog sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu za određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, na osnovu čl. 211 st. 1 tač. 1, 3 i 4 ZKP, odnosno zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela, kao i zbog uznemirenja javnosti, te je pritvor i određen na način kako je to i predloženo.

U nastavku istrage prikupiće se svi dokazi i sprovesti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke - zaključeno je u saopštenju Tužilaštva.

Živeo u napuštenoj kući

Podsetimo, ubica i ubijeni su živeli u napuštenoj kući, a Bogoljub je jedno vreme radio u motelu kao kuvar gde je imao smeštaj i platu od 1.000 evra.

- Posle prve plate je sve potrošio i nikad se više nije vratio na posao. On je dugogodišnji beskućnik i alkoholičar. Imao je šansu za bolji život ali je nije iskoristio - kažu poznanici.

Navodno on je po profesiji kuvar i ima 20 godina radnog staža.

- Živeo je u Nemačkoj 26 godina i vratio se 2019. godine kada mu je umro otac. Ima ćerku, ali on nije hteo da je zove i opretećuje svojim problemima - kažu poznanici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija