• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.11.2023

10:41

"Njegova žena je isto prošla što smo i mi, bila je njegova učenica!": Milena Radulović iznela šok detalje iz Aleksićeve škole!

ATAIMAGES

Vesti

"Njegova žena je isto prošla što smo i mi, bila je njegova učenica!": Milena Radulović iznela šok detalje iz Aleksićeve škole!

Podeli vest

Milena Radulović, glumica koja je javno iznela da ju je samozvani učitelj glume Miroslav Mika Aleksić silovao, danas je gostovala na televiziji K1 gde je iznela detalje poslednjeg suđenja, koje se održalo juče, 23.11.2023. pred Višim sudom u Beogradu. Ali, i kako se oseća nakon svih pitanja na koje je odgovarala.

- Ja bih volela, da sada, nakon tri godine od prijave, ovo prestane, jer je ovo teškla priča za mene. Kada sam, pomislila da neću dalje, vidim da nema kraja. Sada nakon suđenja, i svih njegovih pitanja koje mi je postavio juče, a on ima pravo na to. Još četiri devojke su svedočile pre mene, njih ništa nije pitao, ali kada sam ja došla na red to svoje pravo je iskoristio. Ja se nadam da ću sada imati pravo da budem devojka i glumica, sada u celom ovom paklu. Nadam se sada da će biti malo bezazlenijih tema - rekla je Milena na početku. 

Svako svedočenje, bilo joj je mučno, uprkos tome što je na svedočenju bila čak tri puta. 

- Mnogo je bilo sve ovo mučno, neverovatno je koliko su ročišta bila različita, ali pre prvog ročišta mi nije bilo dobro, ali sam bila van Beograda pa sam bila...ajde, mirnija čak su mi i neki pečati izašli. Prvo to ročište sa dobro podnela, znala sam da ono što boli da boli, i da se plače, ali sam imala osećaj da u sadašnjem trenutku imam snage za to. Drugi put sam znala gde idem, ali dan pre nisam mogla ništa, tresla sam se i nisam mogla da jedem. I sada treći put, sam zaključila da koliko god imam iskustva u ročištu, ništa se nije promenilo. Pozvao me je advokat i rekao "ajde Milena, ti si sada veteran, šta je to za tebe", ali nije tako - rekla je Milena i dodala:

Foto: Printskrin/K1

 

 

- Da, osećam se spokojno. Osećam se kao onda pre tri godine, uradila ono što je do mene i to mi daje spokoj, sreću i radost. Važne su okolnosti i način na koji se priča o svemu tome, postoje snovi, ovo nije suđenje, nije samo ja izašla u javost...ovo je, trenutak koji treba da zna svaka žena, koja bi trebalo da prijavi naselje. Naši zakoni su takvi da nema suđenja ispod tri godine i to nisu godine, to su snovi, život...Nije meni suđenje samo dan kada ja dolazim, nego i kada dolaze druge devojke koje su mlađe i koje su sve jako teško podnele, a ja nisam mogla da uđem unutra zakonski. Njene suze su moje suze, i njen stres i osećaj nepravde ili pravdem sve je to naše - rekla je Milena. 

Na pitanje da li se plaši, imala je jasan odgovor!

- Juče mi se obratio tonom koji pamtim još mala, tog tona smo se plašili i kako mi je postavljao pitanja, sve mi se vratilo. On je mene juče ispitivao tim tonom, osetila sam se kao da sam na času, ali više nemam strah. Nije me uzdrmao ni povredio! On tvrdi da nikoga nije zvao, da je sve bio naš izbor da idemo u tu školu i on kaže kako to nije škola, i to mi je najzanimljivije kada on kaže da nije imao školu glume i da nije bio predavač i pedagog, a onda u narednoj replici kaže koje glumce je izveo na pravi put. Pitao me je da li me je on zvao da budem deo škole, i ja sam rekla da sam sama htela i volela da idem u tu školu na svetu. Uprkos tome što je vikao na nas, i taj strah je bio zanemaren iz ljubavi. Ali, on je juče pokušao ponovo da svali na mene svu krivicu, ali ja podsećam da je ono "sama si htela", to je tačno, mi smo tada imali po 7,8 ili 9 godina, bili smo nesvesni njegovih namera. On je na kraju i silovao, na sudu poriče, a pričao nam je kako smo sami hteli. On je poreko da je imao školu glume i time samog sebe porekao. Složili smo se, on je vikao i rekao da njegova žena nije neki faktor, već najbolji profesor na fakultet, a ja sam se složila. Rekla sam i kako je ona njegov saučesnik. 

Foto: Maša Banđur

 

 

Aleksićeva žena saučesnik! Kako?

- To da li je ona znala ili ne, nije mi bilo bitno. Ona je bila moja profesorka, nakon silovanja i ja sam nju obožavala. Više ne mogu da je obožavam, ali je saučesnik jer da li je znala ili nije, ona danas kao vrhunski inteligentna žena, i najbolja profesorka, ona ima pristup optužnici i ona zna da su tih 16 prijava sve žene, ženska bića koje je ona odgajila, nismo mi skočile na njenog muža, a mi smo devojčice koje je na gajila, hranila i gledala nas. Ona je stala i rekla kako smo lagale, a zna da nismo. Ona je nas odgajila, kako može da ne zna? Ona je mene volela, ali sam i ja nju, ali kako god, svesna svega. Ona je prošla kroz isto, jer je bila njegova učenica i svesna je toga. 

Nakon potresnih detalja, nije ni slutila da će ostati bez emocija prema bivšem nastavniku. Kako kaže, prema njemu više ne oseća ni mržnju. 

- Možda će čudno zvučati, ali ja prema njemu nemam baš nikakvu emociju. Ja se samo borim da moj život krene dalje, ovo kako ste vi gledali i razgovarali tri godine, meni to traje 11, 12 giodina i zaista je potuno nevažna osuda ili kazna i kako će on da završi, ja samo želim da ja završim i da imam dane gde on više nije tema - priča Milena. 

Osećaj krivice ili stida?

- Imala sam stid i sramotu, i neku vrstu krivice jer sam jako dugo bilo ubeđena da se to samo meni desilo, znala sam da se desilo nepravdeno i da je bolesno, ali nisam znala da nisam kriva. U toj svesti u tim godinama, ne možeš sam sebi da kažeš sve jasno razjašnjeno. Užasno mnogo vremena je bilo potrebno da postanem svesna svega.

Poruka za sve žene koje prolaze kroz isto. 

- Verujem vam sve, prijavite nasilnika jer je prijavljivanje izuzetno važno. Nosi sa sobom nemir, snove i nešto što će vas proganjati, a i ljudi vas čudno gledaju ali ti pristaješ na sve to, ali svoju sudbinu, bol i traumu i svet, ti njega daješ u ruke nekim drugim ljudima, advokatima i sistemu i to je jako čudno i teško. Kada si žrtva, misliš da nema izlaza kao ni načina, ja pre nisam znala i videla opciju da mogu i to je borba za život, gledaš kako da preživiš dan, a da se ne ubiješ. Kada uđete u sve ovo, znajte da ne može da bude brže, ne možete da utičete da se završi, možete samo da sedite i slušate. Ja kada stoijim u sudnici, njegov advokat koristi njegovo pravo da optuženi ima pravo da se optuženi brani na način na koji on misli, a li način na koji su oni koristili to pravo, advokat se smejao, paradirao i provocirao, a to je uvreda za sve žene i pravosudni sistem. Oni pričaju o nekim gnusnim radnjama, o kojima je mene sramota da pričam. Taj advokat je iz ročišta u ročište nas je ponižavao, ali u ovoj situaciji ja nisam ponižena, jer sam tu da rešavamo nerešena pitanja. Njihov cilj je da se ja osetim poniženom, ali nisam! 

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Majka i otac ne ulaze u sudnicu, ali je uvek isprate do vara. 

- Mama i tata me isprate, mislim da bi bilo baš loše da budu unutra, oni su moja najveća podrška i oni moje sve. Sa mnom su moji prijatelji i moje kolege, oni svi proživljavaju sve to uz mene. 

Nisu samo žene žrtve, nego i muškarci. 

- Nebrojano poziva i mejlova sam primila, dobijala sam ispovest i nekih muškaraca koji su to doživeli, a zamislite kako je njima teško da nastave dalje! Ja mogu samo da kažem, mislim da je važno prijaviti nasilje, ali biti svestan da je sve jako teško, ali je bitno da si dobro sam sa sobom. Bitno je da sanirate ranu, poenta je da što manje, devojčica i onih koji će proći kao ja. Mislim da popstije žene koje nemaju tu snagu, rekla bih im, da razmisle kome veruju i ko ih voli, to je velika odlula, ali i mrak jer mrziš sebe, i imaju strah da će te svi odbaciti i još više povrediti i ja bih volela da sve žene koje su ovo preživele i proživele, da prvenstveno nađu azumevanje. 

"Tata bi ga ubio"

- Bila sam na klasi kod njegove žene, nisam mogla da biram, ili sam mogla da pauziram godinu, a meni je ta godina bila ceo život. Prvo sam rekla majci i ona je pala, a onda sam bila svesna da ću moratio da kažem tati, mislila sam da će ga ubiti, ali je bilo najteže izgovoriti ocu. Spremala sam se sa svojom terapeutkinjom, rekla mi je da budem mirna i staložena i od mene je zavisilo kako će on reagovati. Tata ima gliser, otišli smo na reku i ja sam mislila da bi teže doplivao nazad ako mu kažem nasred reke. Pitali su me što im nisam rekla, a njima je najviše žao što sam ja sve to prošla sama, a kada se sve dešavalo ja sam ćutala, pokušavala sam da bežim od prolosti i nastavim da živim život normalne devojke. Moji roditelji mene najviše vole, ali je bilo najteže njima reći, oni su primećivali mama me je pitala gde sam i i gde je enstalo moje samopouzdanje. Znala sam da mi život neće biti isti, kao ni njima, i to je neki zaokret ponovo u mom životu - rekla je Milena i dodala da se nada da je ovoj priči gotovo i da se vraća svom poslu koji obožava, ne sam posao nego i poziv. 

Milena Radulović je u tri navrata davala iskaz pred Višim sudom u Beogradu. Ona je, podsetimo, prva javno istupila navodeći da ju je Aleksić silovao, a i prva je o tome dala iskaz u policiji. Nakon toga joj se više bivših polaznica Aleksićeve škole pridružilo.

Miroslav Aleksić se po četiri tačke optužnice tereti za krivično delo silovanje. Paralelno, optužuje se da je pet puta počinio krivično delo polno uznemiravanja. U postupku sedam devojaka ima status oštećenih lica.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleks Drekalovic

pre 5 meseci

Meni ni sada nije objašnjeno kako devojka posle prvok utorka(silovanje) odlazi dobrovoljno na drugi utorak. Žensko sam i ne razumem a niko mi ne daje odgovor na ključno pitanje. Bezbroj izjava a bez odgovora, gde ste novinari?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17