• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

25.11.2023

23:24

Dosije Miloša Hrkmana, Belivukovog pajtosa: Demolirao "Komitet", palicama pretukao mladića...

placebo/skreenshot

Vesti

Dosije Miloša Hrkmana, Belivukovog pajtosa: Demolirao "Komitet", palicama pretukao mladića...

Podeli vest

Miloš Hrkman iz Rume (30), navijač Partizana kojem se sudi za demoliranje kluba "Komitet", a čiji je razgovor sa vojnikom Veljka Belivuka pušten 20. novembra na suđenju u Specijalnom sudu, u svom dosijeu ima niz krivičnih prijava koje su odbačene, ali i jednu presudu.

Takođe, krcat dosije ima i njegov stariji brat Vukašin Hrkman, koji iza sebe ima čak tri osuđujuće presude za različita krivična dela.

Mlađi Hrkman više puta je bio u žiži javnosti, poslednji put nakon što je prošle godine u junu osvanuo uznemirujući snimak na kojem nekoliko muškaraca krvnički palicama tuče mladića na ulici u Sremskoj Mitrovici.

Njegovo ime je osvanulo u javnosti nakon demoliranja "Komiteta" 2018., kada su navijači izazvali velike nemire i slomili sve pred sobom. Zajedno sa svojim bratom poznato je ime u gradu u kojem živi, slovi za nekoga ko je sklon incidentima i nasilju, što potvrđuju i zvanični podaci iz njegovog dosijea.

Kućni zatvor zbog oružja

Iako su se protiv njega vodili brojni postupci, Osnovno javno tužilaštvo u Rumi je odbacilo tri krivične prijave - zbog ugrožavanja sigurnosti, prinude i nasilničkog ponašanja.

Ovo tužilaštvo ga je teretilo samo za nedozvoljeno držanje oružja i u tom postupku ga je Osnovni sud 5. maja 2022. osudio na devet meseci kućnog zatvora uz nanogicu.  

Nešto bogatiji dosije ima Vukašin koji ima tri osuđujuće presude, jednu uslovnu i dve presude kućnog zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, krađu i oružje. Krivična prijava, kojom se teretio za falsifikovanje isprave, je odbačena. 

Na suđenju zloglasnoj Belivukovoj grupi početkom ove nedelje preslušavani su prisluškivani snimci telefonskih razgovora pripadnika klana. Jedan od njih se vodio između optuženog Aleksandra Vučeljića sa Milošem Hrkmanom, koji tom prilikom kaže da će se čuti "samo da završe neke provere u Rumi i pozavršavaju posao".

Foto: Peđa Milosavljević/Informer

Veljko Beliuvuk uhapšen početkom februara 2021.

 

Predsedavajuća sudija je pozvala Vučeljića za sudsku govornicu i upitala ga da li je to njegov glas, što je on potvrdio i rekao da su to "neki normalni razgovori oko utakmica, navijanja, automobila".

Bio naklonjen frakciji "Saut gard"

Hrkmanu se za demoliranje "Komiteta" sudi zajedno sa ekipom bliskom Belivuku, među kojima je i Boris Karapandžić koji je na optužnici da je pripadnik ozloglašenog klana.

Miloš je, navodno, bio naklonjen partizanovoj navijačkoj frakciji "Saut gard" iz Rume, koja je bila bliska sa grupom "Iz Principa" koju je predvodio Belivuk.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Belivuk: "Ovo kao da je rođeni moj brat svedočio"! Šokirao izjavom: "Goran Mihajlović nije mrtav, već se krije"!
Specijalni sud

Belivuk: "Ovo kao da je rođeni moj brat svedočio"! Šokirao izjavom: "Goran Mihajlović nije mrtav, već se krije"!

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optuženoj za sedam ubistava u kući strave u Ritopeku, među kojima je i likvidacija Gorana Mihajlovića koji je prema optužnici otet, otrovan a potom mrtav prebačen u Surduk 1. aprila 2019. gde je njegovo telo spaljeno, danas je nastavljeno svedočenjem Filipa Golubovića iz Berana.

02.11.2023

16:06

sledeća vest

Vesti

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?
Politika

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?

"Kao i svi bivši Srbi i Milo Đukanović sanja da se osveti Srbiji, zato svaki mali uspeh slavi kao zlo naneto Srbiji", izjavio je potpresednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Mila Đukanovića koji je ponovo kritikovao politiku zvaničnog Beograda, a upitan da li je pevao "jači smo od Srbije" odgovorio "a šta i da jesam?"

04.10.2024

21:36

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Sport

Planeta

Putin kaže da! Šta će reći Amerika?!
Planeta

Putin kaže da! Šta će reći Amerika?!

Ruski predsednik Vladimir Putin je otvoren za svaki kontakt, uključujući i onaj sa svojim američkim kolegom Džozefom Bajdenom, izjavio je danas predstavnik za štampu ruskog lidera Dmitri Peskov.

04.10.2024

22:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija