• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kocić

27.11.2023

14:57

Optužnica za smrt poznatog direktora i uglednog profesora! Ubio ga motociklista u Nišu, tužilaštvo traži ovoliku kaznu (FOTO)

Pixabay

Vesti

Optužnica za smrt poznatog direktora i uglednog profesora! Ubio ga motociklista u Nišu, tužilaštvo traži ovoliku kaznu (FOTO)

Podeli vest

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv Ivana Jovanovića (40) iz sela Voljčince, opština Žitorađa i zatražilo da mu se izrekne najmanje tri godine zatvora jer je 21. maja ove godine motociklom usmrtio bivšeg direktora niškog "Niteksa" Mileta Novakovića (81).

Kako se navodi u aktu tužilaštva u koji smo imali uvid, Jovanović je 21. maja ove godine oko 13.20 sati na Bulevaru Zorana Đinđića upravljajući motociklom "Honda CPR 600F", ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio javni saobraćaj usled čega je nastupila teška telesna povreda a zatim i smrt oštećenog MIleta Novakovića.

- Optuženi se kretao desnom saobraćajnom trakom brzinom od 45km/h a da nije obratio pažnju na pešaka koji je stupio na kolovoz na udaljenosti od 40 metara od motocikla prelazeći kolovoz van pešačkog prelaza koji se nalazio 44 metra dalje, čime je oštećeni izazvao opasnu situaciju u saobraćaju. Međutim, okrivljeni nije preduzeo potrebne mere radi izbegavanja i otklanjanja opasne situacije odnosno nije blagovremeno kočio ni zaustavio motocikl niti je upotrebio zvučni signal upozorenja. Tek kada je pešak bio na sredini saobraćajne trake, motociklista se prestrojio ulevo i započeo kočenje na udaljenosti od 25 metara od mesta sudara a zatim pustio kočnicu iako je bio u mogućnosti da blagovremenim kočenjem i zaustavljanjem izbegne kontakt sa telom pešaka - navedeno je u optužnom predlogu.

Foto: informer/printscreen

Mile Novaković

Kako dalje navodi tužilaštvo, motociklista je na sredini leve kolovozne trake brzinom od 23 km/h udario pešaka što je dovelo do njegovog odbacivanja na kolovoz. Novaković je zadobio teške povrede glave, grudnog koša i ekstremiteta usled kojih je iste večeri preminuo u niškom UKC:

Tužilaštvo Jovanovića tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i osim kazne od najmanje tri godine zatvora traži i izricanje mere bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "A" kategorije u trajanju od najmanje pet godina.

Optuženi Jovanović se nalazi u pritvoru zbog, kako je navelo tužilaštvo, mogućnosti da će u kratkom periodu ponoviti delo.

Prof dr Mile Novaković bio je direktor niškog tekstilnog preduzeća "Niteks" više od 25 godina i pod njegovim rukovođenjem ova firma je bila jedna od najuspešnijih u ovom delu države.

Bio je doktor tehničkih nauka, diplomirani inženjer tehnologije i redovni profesor Univerziteta u Nišu. Svojevremeno je bio i narodni poslanik SPS –a , redovni član Akademije kompjuterskih nauka Kijeva te predsednik Skupštine Udruženja stvaralaca Niša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija