• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

29.11.2023

13:37

Migranti im opljačkali i zapalili kuću, a sad je stigla konačna reč suda, Jovanovići očajni: "Niko nije kriv?"

Informer

Vesti

Migranti im opljačkali i zapalili kuću, a sad je stigla konačna reč suda, Jovanovići očajni: "Niko nije kriv?"

Podeli vest

Priča Mileve Jovanović (38) "odmotala se" do kraja. Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu. Šteta koju su migranti naneli, najpre demoliranjem, a potom i spaljivanjem njene kuće u Šidu, neće biti isplaćena.

To je odluka od decembra još prošle godine, i dalje neuručena u ruke podnosiocima žalbe. Kako je to moguće? Punomoćnik porodice Jovanović preminuo je odavno, priseća se Mileva u času u kom saznaje novost od novinara Telegrafa.

Prethodno smo pisali, još u junu prošle godine, da je Prvi osnovi sud u presudi od 1. 12. 2021. godine naveo da se odbija zahtev da Republika Srbija nadomesti nastalu štetu od 2,25 miliona dinara, te da se tužioci obavezuju da na ime parničnog postupka isplate 103.000 dinara.

Tužioci su roditelji Mileve Jovanović - Marinko i Vesna, oboje stari 54 godine - koji su i podgili kuću u Šidu i namenili je ćerki, njenom 40 - godišnjem suprugu i njihovoj deci od 11 i sedam godina. Njih šestoro žive zajedno od upada u kuću u Šidu, koja je izgrađena nadomak železničke stanice, gde migranti silaze s voza.

Prvi incident se desio u februaru 2018. godine. Sve do spaljivanja krajem oktobra 2019. godine u kuću su migranti provalili, boravili u njoj, prljali je vršeći nuždu van kupatila, odneli nameštaj, čak počupali bakar iz zida. Jovanovići su ostali bez TV-a, TA peći, troseda, dvoseda, fotelje, regala, ugaone garniture, stočića, plazma TV-a, šporeta na drva, električnog šporeta, frižidera, zamrzivača, veš mašine, francuskog ležaja, kompjutera...

Kuća je bila potpuno opremljena, a upad i dalje uništavanje desili su se u času ukom je porodica bila odsutna. Kako je ranije ispričala sagovornica, otac joj je bio bolestan i otišli su mu u posetu i ispomoć u Novu Pazovu. Marinko je onkološki bolesnik i leči se i danas, a uz njega odrastaju i žive i dvoje maloletne dece, od kojih je mlađe tek pošlo u školu.

Dane provode u stanu sa dve sobe, dnevnim boravkom, hodnikom i kupatilom.

"Niko nije kriv?", pita se Mileva, sama ne znajući kome da se obrati, a i dalje moleći za pomoć.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija