• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

01.12.2023

08:31

Braća serijski lopovi i ubice starca iz Tovariševa ponovo na slobodi! Premladi za zatvor, pa su lako pobegli iz smeštaja za neprilagođene

Shutterstock

Vesti

Braća serijski lopovi i ubice starca iz Tovariševa ponovo na slobodi! Premladi za zatvor, pa su lako pobegli iz smeštaja za neprilagođene

Podeli vest

Dečaci Z. N. (12) i V. N. (10) koji su prvo 14. aprila ove godine u Tovariševu brutalno pretukli Todora Šunjku (75) koji je posle tri meseca agonije preminuo, a zatim u Novom Sadu počinili 32 krađe i pokušaja krađe pobegli su iz smeštaja ustanove socijalne zaštite.

Kako saznajemo, oni, kao mlađi maloletnici nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa, a to su i iskoristili da pobegnu. Policija je obaveštena i traga za njima.

Kako je potvrđeno za medije iz novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva, postupak dokaznih radnji protiv majke je u toku.

- Povodom krivične prijave PU Novi Sad, zaprimljene kod ovog Tužilaštva dana 10.07.2023. godine, pred ovim Tužilaštvom  u toku je postupak dokaznih radnji protiv S.N. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, te će nakon prikupljenih svih dokaza i sagledavanja celokupnog činjeničnog stanja biti doneta javnotužilačka odluka - navedeno je u odgovoru OJT.

Za to vreme majka ima starateljstvo nad njima, a ukoliko bi joj pak bilo oduzeto jedino je moguće da nadležni Centar za socijalni rad primeni mere koje su u njegovoj nadležnosti kao organa starateljstva, jer oni dok ne napune 14 godina ne mogu biti smeštanje u ustanovu zatvorenog tipa. 

Rođak 75-godišnjeg Todora Šunjke koji je od posledica prebijanja preminuo u julu mesecu, potvrdio je da su ga kontaktirali iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu kako bi dobavili dodatnu dokumentaciju radi  procesuiranja maloletnih delinkvenata.

- Pozvali su me iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i tražili su da im dostavim Todorovu otpusnu listu sa Neurohirurgije u Novom Sadu gde je završio nakon prebijanja kao i izveštaj sa obdukcije.  Kada sam ih pitao za šta im to treba rekli su mi da su dečaci koji su ubili našeg Tošu ponovo počinili niz krivičnih dela.  Džaba im sva ta dokumentacija. Ja stvarno ne znam kako će se naša država izboriti sa njima jer su krivično neodgovorni - rekao je Dušan Jovanov uz napomenu da se nada da će za nesreću koja je zadesila Tošu i njegovu porodicu konačno neko nekada odgovarati.

Nakon što su pretukli nesrećnog straca u Tovariševu dečaci i njihova porodica su pobegli iz tog mesta, a oni su nedavno uhapšeni u Novom Sadu pod sumnjom da su izvršili 32 krađe i pljačke. 

- Krali su sve i svuda. Najviše na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvećare, menjačnice, a opljačkali su čak i salon za pse. Nema gde nisu provaljivali, a ukrali bi sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca krali su cigarete, mobilne telefone, pića i razne druge stvari, a policija je i ranije podnosila prijave - saznali smo nezvanično.

Sada se sumnjiče za sedamnaest teških krađa, devet pokušaja ovih krivičnih dela, pet krađa i jedno krivično delo razbojništvo.

Podsetimo, Todor Šunjka je kobnog dana išao u prodavnicu, a dečaci su tražili novac, a kada je odbio da im da nešto para, ušao je u radnju, kupio šta mu je trebalo, a oni su ga sačekali i počeli da ga tuku. Udarili su ga prvo kamenom u glavu, a zatim počeli da ga šutiraju i gaze. Sve je zabeležila kamera iz prodavnice u kojoj je Toša bio pa su dbvojcia delikvenata ubrzo identifikovani i pronađani, ali nažalost zbogs vojih godina oni ne mogu da budu zatvoreni. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija