• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.12.2023

16:04

Došlo je do novih saznanja u vezi sa dojavama o bombama! Oglasio se MUP!

printscreen

Vesti

Došlo je do novih saznanja u vezi sa dojavama o bombama! Oglasio se MUP!

Podeli vest

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u zajedničkom postupanju sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, od početka novembra do danas preduzeli su niz radnji i aktivnosti radi identifikacije osumnjičenih lica i obezbeđivanju dokaza povodom pretnji koje se upućuju obrazovnim ustanovama, najviše osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Beograda, a u kojima se spominje navodno postavljanje eksplozivnih naprava – bombi u prostorijama ovih škola.

Dosadašnjim radom posebno obučenih i opremljenih policijskih službenika tokom najhitnijeg postupanja u navedenim slučajevima nije otkrivena nijedna eksplozivna ili slična naprava, ili oruđe ili oružje koje može predstavljati opasnost po život ili zdravlje bilo koga, a posebno učenika škola kojima su upućene pretnje.

Policijski službenici posebnih službi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, koji su specijalizovani u oblasti borbe protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala su, zajedno sa specijalizovanim tužiocima iz ovih oblasti, paralelno sa prethodno navedenim radom na terenu, preduzeli niz policijskih i tužilačkih radnji kako u Srbiji, tako i putem međunarodne pravne pomoći prema stranim preduzećima koja se bave Internet uslugama, kao i prema stranim državnim organima, koji su specijalizovani u ovoj oblasti, a posebno putem mehanizama Evropske unije za brzu policijsku i krivičnopravnu saradnju Evropol i Eurodžast, koje su u toku.

Saznanja i dokazi koji su tim prilikama razmenjeni, analizirani i utvrđeni su izuzetno tehnički složeni, ali su omogućili napredak u vođenju istrage koji nije moguće saopštiti javnosti u ovom momentu, zbog interesa uspešnog vođenja postupka i lišenja slobode osumnjičenih lica.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Javno tužilaštvo apeluju na javnost koja je uznemirena, da se pridržavaju uputstava nadležnih državnih organa, te da imaju strpljenja u vezi konačnih rezultata preduzetih dokaznih radnji, kao i saopštavanja potpunih informacija javnosti, koje će biti pružene čim to bude bilo moguće, ali svakako ne pre nego što bi njihovo otkrivanje moglo da ugrozi uspešnost lociranja i hapšenja izvršilaca, kao i potpunog obezbeđenja dokaza koji će voditi ka uspešnom krivičnom gonjenju i kažnjavanju učinilaca ovih krivičnih dela.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Otkriveno sa kog servera dolaze pretnje o bombama u školama u Beogradu!
Hronika

Otkriveno sa kog servera dolaze pretnje o bombama u školama u Beogradu!

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal otpočelo je istragu o pretnjama koje se upućuju osnovnim školama na teritoriji Beograda. Prva dojava o postavljenoj bombi upućena je najvećoj beogradskoj školi „20 oktobar“ na Novom Beogradu pre 17 dana. Jutros su po prvi put upućene pretnje svim osnovnim školama u Zemunu.

20.11.2023

13:24

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija