• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

09.12.2023

15:26

Milena svojom životnom pričom pomogla žrtvama instruktora jahanja: "Tada sam pomislila da možemo i mi da pobedimo strah"

Printskrin/K1

Vesti

Milena svojom životnom pričom pomogla žrtvama instruktora jahanja: "Tada sam pomislila da možemo i mi da pobedimo strah"

Podeli vest

Instruktoru jahanja M.Đ. koji se tereti da je silovao i zlostavljao polaznice svoje škole juče je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje, a svedočile su dve oštećene devojke. Jedna od njih je opisala jezive detalje i objasnila da se odlučila da prijavi instruktora jer ju je ohrabrio postupak polaznica škole glume Miroslava Mike Aleksića.

- Na proleće 2012.godine odlazim iz kluba i tada sam planirala da ga prijavim, ali sam se plašila jer već su ga devojke prijavile i ništa se nije dogodilo. Međutim, definitivno odlazim iz kluba 2016. godine, nakon što je okrivljeni na jednom treningu gde je bilo više ljudi nakon jahanja rekao: "Comika toliko sam se napalio na tebe da sam morao da se sklonim". Tada sam odlučila da odem iz kluba - rekla je polaznica škole M. Đ. svedočećui pred sudom i dodala:

- Tada su počeli da mi se javljaju ti ružni trenuci, loša sećanja, i skupila sam snage i ispričala drugaricama šta mi se dogodilo. U oktobru 2021.godine odlazim na terapiju kod psihologa i od tada mi je bolje i prijavila sam učitelja jahanja - kaže ona.

Na korak da ga prijavi došla je, kako je rekla, 2021. godine nakon što su devojke prijavile Miroslava Miku Aleksića, reditelja i vlasnika škole glume za istu stvar, jer je tada pomislila da mogu i one da pobede strah.

Foto: Printscreen

 

 

- Ova dva slučaja, M.Đ. i Mike Aleksića, imaju više sličnosti. Osim toga što je hrabrost Milene Radulović i drugih glumica podstakla i polaznice škole jahanja da prijave svog instruktora, sve devojke su ovim figurama videle moć i autoritet, a teško je odvojiti to od straha koji su osećale, dešavale su im se gotovo iste stvari, a dva čoveka na gotovo istim položajima su maksimalno koristila svoj autoritet za manipulaciju - kaže naš izvor .

Jedna od poslaznica škole jahanja, da podsetimo, juče je svedočila i opisala šta joj se dogodilo sa M.Đ. u toj školi.

Foto: Maša Banđur

 

 

- Jedne večeri odlučila sam da prespavam jer sam ujutru imala trening. U toj sobi bile su dve klupe, sto i stolica, ali i jedna fotelja na razvlačenje. Dok je okrivljeni bio u kupatilu, a kada se vratio rekao je: "Micika ajde da te malo masiram ". Tada sam se zbunila, a on mi je prišao i gurnuo me na fotelju, seo je na moje noge i podigao moju majicu - rekla je ona dok je svedočila iz posebne sobe i dodala:

- Ustao je i počeo da simulira seks, a onda mi se obratio: "Comika vidi kako si me napalila!" Prišao mi je i uzeo moje ruke i stavio na njegov polni organ.

Dok je devojka svedočila okrivljeni je sve vreme pričao i negodovao, a kad je završila skočio je sa klupe i rekao "Šta lupaš tu", zbog čega je opomenut. Juče su svoja svedočenja završile dve devojke, a sledeća dva svedoka biće ispitana 15. decembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija