• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

11.12.2023

15:10

Nov bezbednosni protokol o dojavama o bombama! Biće uključena i komunalna milicija, ovo su detalji

Nikola Panić

Vesti

Nov bezbednosni protokol o dojavama o bombama! Biće uključena i komunalna milicija, ovo su detalji

Podeli vest

MUP i Ministarstvo prosvete proširiće dosadašnji protokol o postupanju u vrtićima i školama u slučaju dojava o postavljenim eksplozivnim napravama. Protokol će tokom sutrašnjeg dana biti i definitivno usaglašen po različitim stavkama.

Poslednjih nedelja dojave o bombama u školama upućene su gotovo svim školama. Učestalost i rasprostranjenost pretnji na značajan broj objekata zahtevala je angažman ogromnog broja policajaca, ali i čest gubitak nastave.

Objekti će posle nastave biti pregledani

Prema dogovoru koji treba da bude i konačno definisan, nadležne policijske uprave treba da pregledaju objekte uveče posle kraja nastave ili rano ujutro pre početka radnog dana.

Prema saznanjima "Blica" potom zajedno sa domarom sledi zaključavanje objekta. U novu bezbednosnu strategiju biće uključena i komunalna policija.

Foto: Shutterstock/MARIOMONTE

Ilustracija

Kada je reč o vrtićima roditelji će dovoditi decu do ulaznih vrata u objekat.

Kako saznajemo novi protokol ce imati definisane korake nadležnih i u slučaju da je pretnja upućena direktno školi ili MUP-u.

I vremenske prilike će uticati na protokol

Razmatra se nekoliko mogućnosti na koje utiče i kakve su vremenske prilike kako deca ne bi bila napolju. Tako recimo, ukoliko dojava o podmetnutoj eksplozivnoj napravi bude prijavljena MUP-u, svi ostaju u svojim prostorijama dok ne dođu policijski službenici koji će izvršiti pregled.

Prema dosadašnjim saznanjima otkriveno je nekoliko lokacija sa kojih su upućivane pretnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hitno saopštenje Vlade Srbije zbog sve češćih dojava o bombama! U toku je opsežna akcija, ovo su detalji
Opsežna akcija

Hitno saopštenje Vlade Srbije zbog sve češćih dojava o bombama! U toku je opsežna akcija, ovo su detalji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova upoznali su predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da je u toku temeljna istraga na otkrivanju pošaljioca dojava o bombama u beogradskim školama, a koja je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu usmerena na prikupljanju materijalnih dokaza prema učiniocima za koje postoje osnovi sumnje da vrše krivična dela Izazivanje panike i nereda.

11.12.2023

13:28

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija