• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

15.12.2023

14:00

Odloženo suđenje za ubistvo Miloša Radojkovića! Sudija se izvinio, Apelacioni sud mu nije vratio predmet

printscreen/Informer

Vesti

Odloženo suđenje za ubistvo Miloša Radojkovića! Sudija se izvinio, Apelacioni sud mu nije vratio predmet

Podeli vest

Viši sud u Nišu danas je odložio suđenje Darku Mitiću (36) optuženom za teško ubistvo njegovog nekadašnjeg prijatelja Miloša Radojkovića (25), jer mu nisu dostavljeni spisi predmeta.

Sudija Mirko Drašković izvinio se advokatima, optuženom i ostalim učesnicima u postupku što suđenje nije moglo da se održi ali je istakao da odlaganje glavnog pretresa nije njegova krivica.

- Spisi predmeta su u Apelacionom sudu, dostavljeni su mu da bi odlučio o žalbi na rešenje o produženju pritvora optuženom Darku Mitiću. Kako Apelacioni sud nije vratio spise Višem sudu suđenje se neće održati a troškovi odlaganja pašće na teret suda - kazao je Drašković.

Darko Mitić je 25. jula 2022. godine osuđen na 20 godina robije ali je Apelacioni sud marta ove godine ukinuo prvostepenu presudu.

- Usvajanjem žalbi optuženog Darka Mitića i njegovih branilaca ukinuta je presuda Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela teško ubistvo iz člana 114. stav 1. tačka 5 Krivičnog zakonika i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovni postupak zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, nerazumljive izreke te zbog toga što presuda nema razloge o činjenicama koje su predmet dokazivanja. Istim rešenjem prema optuženom je produžen pritvor do dalje odluke prvostepenog suda - naveo je tada  u svom saopštenju Apelacioni sud u Nišu.

Kako se navodi u optužnici,  Mitić je je  je 20. novembra 2019. godine iz bezobzirne osvete, lišio života Miloša Radojkovića jer mu je on na dan svadbe zapalio „mercedes“, vlasništvo njegove supruge zbog čega je protiv Miloša pred Osnovnim sudom u Nišu vođen krivični postupak.

Nakon tog događaja Darko je upućivao pretnje Miloševoj supruzi, govorio je : Dobro bre, što se ovo desilo, što mi bre zapali auto! Pratio je Miloša koristeći fotografije koje je njegova  žena postavljala na društvene mreže, došao je u Sterijinu ulicu gde su živeli i sačekao ga ispred kuće.

Miloš je nakon što se vratio sa posla nakratko ušao u kuću, ostavio namirnice a zatim se vratio u dvorište gde je ostavio upaljen motocikl. Kada je video napadača, obratio mu se rečima : Šta ti je bre i opsovao ga a zatim počeo da doziva suprugu. Povlačio se  ka garaži ali je Darko iz neposredne blizine u njega ispalio dvanaest metaka od kojih ga je pogodilo deset usled čega je preminuo na licu mesta.

Na današnjem suđenju trebalo je da budu saslušani svedoci i stručni saradnik odbrane što će biti učinjeno 26. januara sledeće godine kada će se suđenje nastaviti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15