• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.12.2023

15:41

Presudio bivšoj supruzi sa 26 uboda nožem! Osuđen na 20 godina zbog svirepog ubistva

informer.rs

Vesti

Presudio bivšoj supruzi sa 26 uboda nožem! Osuđen na 20 godina zbog svirepog ubistva

Podeli vest

Viši sud u Beogradu osudio je danas Zorana Pavlovića (52) na 20 godina zatvora zbog toga što je 5. juna prošle godine na svirep način ubio bivšu vanbračnu suprugu Snežanu Simić (47) u njenoj kući u Barajevu, nanevši joj 26 uboda nožem po telu.

Postupajuća sudija je, obrazlažući presudu, navela da je sud prihvatio stav tužilaštva da je Pavlović počinio ubistvo na svirep način, međutim, ne i predlog da se osudi na kaznu doživotne robije, jer ranije nije osuđivan:

- Utvrđeno je da je okrivljeni u vreme ubistva bio u alkoholisanom stanju, ali da to nije bitno uticalo na njegovu svest, pa nismo prihvatili tezu odbrane da se radilo o nasilju u porodici. Oštećeni su upućeni na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva.

Tokom postupka rasvetljena je u velikoj meri pozadina ovog zločina, koji je počinjen iz strasti. Zoran je u nastupu besa ubio Snežanu, koja ga je ostavila zbog bolesne ljubomore i vratila se kući posle godinu dana zajedničkog života, zato što je umislio da se zaljubila u drugog muškarca.

Više puta ju je prethodno nagovarao da obnove vezu, ali je ona to uporno odbijala zbog čega je počeo da je proganja. Nekoliko dana pre zločina, banuo joj je u kuću i tu je maltretirao i vukao za ruku, naočigled njene ćerke iz prvog braka, posle čega ga je Snežana prijavila policiji.

To je Zorana još više razbesnelo, pa je početkom juna prošle godine objavio na Fejsbuku snimak jednog "mercedesa" na livadi pored puta, a u komentarima je aludirao da je Snežana u tom autu imala seks sa novim ljubavnikom. 

Pokušao i sebi da presudi

Potom je 5. juna uleteo u njeno dvorište i s leđa je devet puta ubo u bočni deo grudi. Nesrećna žena je na mestu ostala mrtva, a Pavlović se zatim isekao po nogama i preponama i zario sečivo sebi u vrat.

Tako su ga policajci i lekari Hitne pomoći zatekli u dvorištu žrtve i prevezli ga u bolnicu, gde su mu povrede sanirane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17