• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

20.12.2023

20:35

"Na ruci mu je uvek bio roleks"! Poznanik Ljubomira Romanova iskren: "Uzor mu je bio Deni Oušn" (FOTO/VIDEO)

Youtube/MUP Republike Srbije

Vesti

"Na ruci mu je uvek bio roleks"! Poznanik Ljubomira Romanova iskren: "Uzor mu je bio Deni Oušn" (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Ljubomir Romanov, ranije Radosavljević, uhapšen je juče po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradni sa britanskim službama na čijoj se poternici nalazi od 2019. godine, a nakon "pljačke veka" kada je provaljeno u vilu Tamare Eklston odakle je uzeto 25 miliona funti u kešu i skupocenom nakitu.

Kao i oni koje je pljačka i Ljubomir je voleo luksuz.

On je, prema navodima stranih medija, ispred svoje vile imao parkirane luksuzne automobile među kojima je bio "audi" vredan 58.000 funti, "porše kajen" vredan 55.000 funti i BMW od 24.000 funti.

- Na njegovoj ruci se može videti "roleks" s dijamantima. Bio je opsednut filmovima o Deniju Oušnu i želeo je da bude što sličniji liku koji je oličavao slavni Džordž Kluni - ispričali su poznanici o Ljubomiru za britanske medije i dodali da je imao život kao na filmu:

- Koristio je 20 identiteta, a među njima je i ime uglednog peruanskog advokata Alfreda Lindlija. Ljubomir je, inače, dobio ime po svom dedi koji je obučavao lokalnu decu da kradu, a potom ih slao u pohode na kuće bogataša. Ljubomirov otac Dragan je bio u Grčkom zatvoru i otvoreno svojoj deci govorio da im je poklone doneo iz pljački i da je sve uzeo od bogatih ljudi.

Ulagali u legalne poslove u Srbiji

Osim Ljubomira, koji je rodom iz Obrenovca, kao članovi njegove grupe u istoj akciji uhapšeni su i M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N. zbog sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela. Kako saznajemo, oni su članovi i njegove porodice, supruga, sin i rođaka, piše "Kurir".

- Od 2. februara 2018. do 15. decembra 2023. na teritoriji Srbije oformljena je organizovana kriminalna grupa koja je novac stečen kriminalnom delatnošću ulagala u kupovinu nekretnina i tako uvodila u legalne novčane tokove - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ljubomir i njegov brat R.K.R., koji se nalazi u pritvoru u Švajcarskoj, kako saznaje Kurir, sumnjiče se da su novac koji su pribavili kriminalom, davali ostalim pripadnicima grupe koji su potom novac ulagali u kupovinu skupocenih nekretnina u Srbiji i luksuznih automobila.

Foto: MUP Srbije

 

 

Osumnjičeni Obrenovčanin se, osim za organizoavnje pljačke Tamare Eklston, tererti i za pljačku vile bivšeg engleskog fudbalera Frenka Lamparda, kao i Višaija Šrivadanapraba, pokojnog vlasnika FK Lester. Sve tri provale su se dogodile 2019. u Londonu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Udarno saopštenje MUP! Ovo su dijamanti oduzeti od pljačkaša iz Obrenovca (FOTO)
Utvrđuju se svi detalji

Udarno saopštenje MUP! Ovo su dijamanti oduzeti od pljačkaša iz Obrenovca (FOTO)

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u koordinaciji sa Metropolitenskom policijom i Nacionalnom kriminalističkom agencijom Velike Britanije, na teritoriji Beograda uhapsili su šest pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca.

20.12.2023

18:15

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija