• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.12.2023

14:27

Od njegove vrednosti zaboleće vas glava: Zaplenjen sat ukrašen dijamantima

Uprava Carina

Vesti

Od njegove vrednosti zaboleće vas glava: Zaplenjen sat ukrašen dijamantima

Podeli vest

Carinici su 22. decembra 2023. godine na graničnom prelazu Aerodrom Nikola Tesla sprečili jednog putnika da u našu zemlju, bez prijavljivanja, unese ženski ručni časovnik optočen dijamantima, čija je vrednost procenjena na gotovo 53.000 evra.

- Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, zaustavljen 54-godišnji strani državljanin, koji je doputovao letom iz Beča, preuzeo prtljag sa pokretne trake i mirno se uputio ka aerodromskom izlazu - saopšteno je iz Uprave carina.

Kako se dodaje, odabir zelenog kontrolnog prolaza ne znači da pregleda neće biti, pa je tako i ovaj putnik upitan da li ima nešto da prijavi.

Foto: Uprava Carina

 

 

- Kada je odgovorio odrično, rekavši da sa sobom nosi samo lični prtljag, carinici su odlučili da kofere najpre pregledaju skenerom koji se nalazi u zelenom kontrolnom prolazu, a potom su od putnika zatražili da ih otvori. U jedan od kofera bilo je spakovano i originalno pakovanje luksuznog sata poznate robne marke ''Jacob&Co''. Otvarajući kutiju pred carinicima se ukazao pozlaćeni ženski sat, optočen dijamantima, za koji je na osnovu prateće dokumentacije i originalnog računa, utvrđeno da je nedavno kupljen po ceni od 52.700 evra - dodaje se u saopštenju.

Na pitanje zašto vrednu robu koju nosi sa sobom nije prijavio, putnik je rekao da nije znao da to treba da učini jer je reč o poklonu.

- U susret još jednoj sezoni novogodišnjih praznika, podsećamo da su pokloni takođe roba, te da samim tim nisu izuzeti od prijavljivanja. Zbog toga savetujemo putnike da carinicima prijave svu vrednu robu koju nose sa sobom, bez obzira da li je reč o poklonima ili predmetima za ličnu upotrebu, i tako izbegnu rizik da im dragocenosti budu privremeno ili trajno oduzete - navode iz Uprave carina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija