• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

23.12.2023

18:19

Zver šalju u bolnicu?! Goran Vučković, teško pretukao suprugu oslobođen svih optužbi ide na lečenje

printscreen

Vesti

Zver šalju u bolnicu?! Goran Vučković, teško pretukao suprugu oslobođen svih optužbi ide na lečenje

Podeli vest

Pred Osnovnim sudom u Čačku minule nedelje je održan glavni pretres u postupku protiv Gorana Vučkovića (33) protiv kojeg se vodio krivični postupak za učinjena tri krivična dela, među kojima je i prvo prebijanje supruge Nikolije Vučković (32).

Prema nalazu i mišljenju veštaka medicinske struke, utvrđeno je da je Goran Vućković bio neuračunljiv i u vreme izvršenja ovih krivičnih dela koja su mu optužbom Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku stavljena na teret. 

Vučkoviću se sada sudilo za tri krivična dela, nasilje u porodici, nanošenje teške telesne povrede i prinuda iz 2018. godine. Tom prilikom on je pretukao suprugu i njenog poznanika Nenada V. nanoseći mu teške telesne povrede. 

Podsećamo, brutalno prebijanje supruge Nikolije, kada je onesvešćenu, krvavu i bez odeće bacio pored kontejneta u selu Zablaće gde su oboje živeli, Vučković je počinio 2021. i za to delo mu  je već izrečena mera obaveznog lečenja u zatvorskoj bolnici. On je tada ženu tukao letvom na kojoj je bio zakucan ekser i tom prilikom joj pored više polomljenih rebara i drugih povreda, otkinuo deo uha.

- To konretno znači da Vučković za ova dela nije oslobođen, već mu je izrečena mera bezbednosti koja se izriče učiniocima protivpravnih dela koja su u Krivičnom zakoniku za to predviđena.

Foto: printscreen

 

 

 

Dakle, ne utrđuje se da Goran Vučković nije te povrede naneo oštećenima već se utvrđuje da on nije kriv jer je bio neuračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela obzirom da su dve komisije veštaka utvrdile da njegova sposobnost da shvati posledice svog dela i da ih kontroliše, bila odsutna - izjavio je Ivan Čvrkić, Vučkovićev branilac.

Prema njegovim rečima, vreme koje će Vučković u vezi sa ovim postupkom provesti u specijalnoj zatvorskoj bolnici, više ne zavisi od suda.

- Odluka o tome da li će i kada izaći na slobodu zavisi isključivo od komisije lekara koja će sprovoditi lečenje Gorana Vučkovića i tek kada oni budu utvrdili da on neće biti opasan po okolinu, daće svoje mišljenje o tome, a sud će to samo verifikovati - navodi Čvrkić koji je od početka insistirao na proceni uračinljivosti Vučkovića.

- Na osnovu načina izvršenja svih krivičnih dela koja je nesporno počinio, kao i njegovog ponašanja, kao branilac sam procenio da je ovo bilo nužno. Da se našao u zatvorskoj ćeliji, bio bi smešten zajedno sa drugim osuđenicima i tada bi postojala opasnost da ućini takvo ili teže krivično delo gde bi posledice mogle biti fatalne, a država bi bila odgovorna  -  zaključuje Čvrkić. 

Nikolija Vučković, koja u braku sa Goranom ima četvoro dece, danas nije želela da komentariše najnoviju presudu koju je izrekla sudija Nataša Mangović Sretenović. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija