• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Libertas pres

26.12.2023

11:41

Radoje Zvicer sav u zavojima igra šah:Objavljena dosad neviđenu fotografiju vođe kavačkog klana

printscreen Libertas

Vesti

Radoje Zvicer sav u zavojima igra šah:Objavljena dosad neviđenu fotografiju vođe kavačkog klana

Podeli vest

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je novu optužnicu protiv vođe kriminalnog kavačkog klana Radoja Zvicera i još tri osobe zbog sumnje da su švercovali 743 kilograma kokaina.

Ta droga, kako je saopštio portparol tužilaštva, državni tužilac Vukas Radonjić, otkrivena je u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam.

"Specijalno državno tužilaštvo je, 1. decembra ove godine, Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z, D.K, M.V. i S.V, za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja 743 kilograma opojne droge kokain. Droga je otkrivena i privremeno oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam", naveo je tužilac Radonjić a objavio crnogorski portal "Libertas" zajedno sa dosada neviđenom fotografijom Zvicera. 

Na njoj se vidi da je nasmejani Zvicer obavijen zavojima te se pretpsostavlja da je nastala nakon ranjavanja u Ukrajini. 

Foto: printscreen/Libertas press

 

Previjeni Zvicer, pozira ispred šahovske table. 

Pretpostavljamo da je ova fotografija poslata preko kriptovane Skaj aplikacije na kojoj su kriminalci razmenjivali poruke ni ne sluteći da će jednog dana sve njihove prepiske, slike i snimci ugledati svetlost dana. 

Podsetimo, pokušaj ubistva Radoj aZvicera dogodio se 26. maja 2020. u elitnom delu Kijeva u Ukrajini gde je šef kavačkog klana boravio sa porodicom sa lažnim dokumentima skivajući se od  suparničkog, škaljarskog klana.

Zvicer je napadnut dok je džogirao ispred zgrade, kada su ga u trenutku opkolili crnogorski državljani Emil T. i Stefan Đ. koji su rafalno pucali u njega. Pretpostavlja se da ga je od sigurne smrti spasila supruga Tamara koja je, kako bi sprečila dalji napad pucala u napadače. 

Foto: printscreen/https://detective-info.com

 

Napadači su sa mesta pucnjave, pobegli automobilom marke "smart", navodno su sa ovim Crnogorcima bili i srpski državljani Milan B. i Petar J. iz Niša.

Prilikom napada  Zvicer  je pogođen sa pet metaka, dok su egzekutori koji su pokušali da napuste teritoriju Ukrajine nakon nekoliko sati uhapšeni u blizini Odese.

Foto: printscreen/https://detective-info.com

 

Egzekutorima je trenutno do daljnjeg odloženo suđenje jer je Pečerski okružni sud grada Kijeva u oktobru doneo odluku da nema mogućnosti da formira sudsko veće za razmatranje ovog slučaja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija