• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Borba.me/Vijesti

27.11.2023

12:01

"Krupnom sačmom u kolena"! Kavčani planirali da ubiju poznatog srpskog rukometaša, skaj prepiska otkrila sve

društvene mreže/Informer

Vesti

"Krupnom sačmom u kolena"! Kavčani planirali da ubiju poznatog srpskog rukometaša, skaj prepiska otkrila sve

Podeli vest

Pripadnici kavačkog klana, nadgledali su funkcionere nekadašnjeg Demokratskog fronta uoči nikšićkih izbora 2021. i dogovarali se da „zaždiju“ automobil kojim je bivši srpski rukometaš Vladimir Mandić sa tadašnjim poslanikomm DF-a ,Milom Božovićem, došao u Nikšić sredinom februara, ali i da i „išipkaju“ Božovića, pišu mediji u Crnoj Gori.

To proizilazi, prema pisanju "Vijesti" iz međusobne komunikacije koju je odbegli policajac Ljubo Milović preko kriptovane Skaj aplikacije vodio sa uhapšenim policajcem Petrom Lazovićem i više osoba, a čije transkripte je crnogorskim istražiteljima dostavila Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona. Lazović je o tome pričao i sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Petar Lazović 9. februara obavšetava sagovornika preko Skaja da Vlada Mandić dolazi u Crnu Goru i šalje fotografiju automobila koji, kako je napisao, vozi bivši rukometaš.

- To vozi Vlada Mandić. Možeš li obić. Vlada Mandić je onaj rukometaš, on je sa njim i neki Šijan. Oni su glavni finansijeri. Možeš li obići krug. Da vidimo gde će, ako ostane da noći gore da mu ga zaždijemo - piše u poruci.

Njegovo sagovornik odgovara da hoće, a potom pita, "đe im bješe kancelarija, majku im je..m, jer su sad sve izlepili sa "za budućnost Nikšića".

Foto: Printscreen/You Tube

Vlada Mandić

O dolasku Vladimira Mandića u Nikšić, kavčani su razgovarali i krajem januara, a Milović tada Lazoviću prenosi što o tome rekao Radoje Zvicer, kom je nadimak na Skaju, kako tvrde istražitelji, bio Born.

- Veli Born za Mandića odmah krupnom sačmom po kolena - piše Milović 27. januara.

Petar Lazović, tadašnji pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kojim je rukovodio njegov otac Zoran Lazović, odgovara:

- Hhahahah. treba, neka ga oderu.

- Oće, samo neka jave odma kad uđu u Crnu Goru. Da ga upratimo isti tren - odgovara mu Milović, a Lazović konstatuje "tako najbolje".

Nepune dve nedelje kasnije, 12. februara 2021. Lazović javlja Miloviću da je Mandić ušao u Crnu Goru.

- Ušao Mandić sa Milom Božoviće. Audi.

Milović ga pita "kuda" a Lazović mu šalje registarske oznake i odgovara da je ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo, i izveštava ga da je u društvu izvesnog Crnogorca koji živi u Beogradu.

Foto: MUP/printscreen

Radoje Zvicer

Nekoliko sati kasnije, Milović pita:

- Kuda je Mandić, hoće li u Budvu ili u Nišić?

Lazović mu odgovara da će javiti, a onda podnosi detaljan raport, da je parkiran pored prostorija Demokratske narodne partije. Lazović ga pita je li siguran u to, "jer zna da su policajci čekali goste a onda traži i da ih prate Milovićevi saradnici".

- Neka ih uprate malo, pa da ga deremo. Častićemo, neka ih uprate.

Milović mu oko 21 sat odgovara da ih policija "još drži".

- Trebali smo ih bolan napadnut. Šta ih ovi bolan preprečuju, pretresaju, o jadu rade. Samo će otići sad, a trebalo ih je napadnut - šalje on Miloviću nakon čega ga izveštava da će stajati sa strane, jer ih "pretresa 20 inspektora i policajca i na sve motre“.

Preko skaja osim poruka u kojima planiraju napad na srpskog rukometaša, razmenjuju i fotografije.

- Vidi, samo lagano, slobodno, kad se neđe parkiraju, samo da mu ga izbušimo i eto“ - piše Lazović odbeglom policajcu.

- U sred dana, treba sjutra ako budu tu, samo naiđem, opalim jedan šanžer u auto i ćao.

- Znaš li koliko policajaca, bruka - odgovara mu Milović.

- Treba noćas ako ostanu ođe da spavaju, auto im izbušiti, 150 metaka u njega opaliti - odgovara mu ovaj.

Foto: hronika

Ljubo Milović i Radoje Zvicer

Inače, posle ovog zadržavanja od strane crnogorske policije, koje mu je možda i spasilo život, Mandić se oglasio za srpske medije:

- Nisam verovao da ću u Crnoj Gori, zemlji mojih predaka, doživeti da me neko pokušava poniziti tako što će me tretirati kao kriminalca. Naime, moje prijatelje i mene, sinoć je u Nikšiću zaustavila tamošnja policija, a potom više sati pretresala, proveravala i maltretirala nepotrebnim zadržavanjem. Ja sam samo prošle godine u turističke sadržaje u blizini Sv. Stefana investirao gotovo pola miliona evra i očekivao sam da budem poštovan i uvažen bar onoliko koliko je vlast Crne Gore uvažila slicne invenstitore. Nažalost, nije tako, nego se od strane policije koja je nedavno kraljevski tretirala nekog Velju Belivuka i njegov ortaka, koji su uhapšeni u Srbiji zbog svirepih zločina, primenjuju naopaki standardi prema normalnim građanima koji doputuju iz te države - rekao je Mandić tada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija