• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

20.11.2023

10:18

"Đe je bio smrad?"! Šokantna prepiska kavčana pre likvidacije Minje Šakovića: "On može da nas prospe"

printscreen

Vesti

"Đe je bio smrad?"! Šokantna prepiska kavčana pre likvidacije Minje Šakovića: "On može da nas prospe"

Podeli vest

Uhapšeni Petar Lazović, bivši policajac je Radoja Zvicera šefa "kavčana" i odbeglog kolegu Ljubu Milovića obaveštavao o svim policijskim radnjama protiv pripadnika suparničke kriminalne grupe, pa je tako preko Skaja javio u da je 2020. oduzeo blindirani auto pokojnom Miliću Minji Šakoviću, visokorangiranom pripadniku škaljarskog klana.

Kako dalje navode crnogorske "Vijesti", Lazović koji se nalazi od prošle godine u spuškom zatvoru to je učinio 24. avgusta 2020. godine, nakon što su njegove kolege u Baru oduzele vozilo sada pokojnog Milića Minje Šakovića, proizlazi iz transkripata razgovora vođenih preko zaštićene Skaj aplikacije, koje je Europol dostavio crnogorskim istražiteljima.

- Da znate da je u Baru uzeta blinda Minji Šakoviću? - šalje Lazović tog dana vođi Radoju Zviceru i Ljubu Miloviću, prenose "Vijesti".

Odmah nakon te poruke poslate u grupni čat, Lazović, tadašnji neformalni vođa Odseka za posebnu operativnu podršku Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SPBOK), šalje i fotografije automobila koji su njegove kolege zaplenile.

- Đe je bio smrad? - pita Zvicer, a Milovića zanima čije su "blinde" ruskih tablica na šlepi.

Obojica dobijaju objašnjenje. Lazović ih izveštava da policija još ne zna za koga je stigao taj automobil, i da su Šakovićev oduzeli čekajući ko će da dođe do blinde ruskih registarskih oznaka.

- Ne znamo još. Čekaju je još, pa čekajući nju naletio Minja - piše Lazović, u to vreme pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kojim je rukovodio njegov otac Zoran Lazović.

Foto: Informer

 

Nakon toga prosleđuje im i fotografiju automobila na kojem su ruske registarske oznake, a šef kavačkog klana šalje poruku da je Šakoviću oduzet i telefon.

- I tel je Minji uzet. Čije su ono dve blinde u NK? - pita Zvicer policajce, a Milović mu odgovara pitanjem - đe su?

- Bile u NK, neki đede ih na obveznice carinio - odgovara Zvicer.

Kavčani nakon toga raspravljaju o tome kome je namenjen blindirani automobil sa ruskim tablicama.

- Kome li su ovu hteli dat, možda Ulami, pošto je Ulama do sada pozajmljivao - šalje Milović.

- Pitaću ture đe ga je - dodaje Milović, a iz prepiske koju intenzivno vode tih dana proizlazi da tim pogrdnim nadimkom oslovljava Baranina Edmonda Mustafu, pripadnika škaljarskog kriminalnog klana, koji je u leto 2020. godine bio pod navodnom kontrolom Lazovića i Milovića.

Foto: printscreen

Minja Šaković

Milović tada iznosi i svoj plan za Mustafu, a Zvicer dvojicu policajaca pita "Imate li ga snimljeno đe špija?" i dobija potvrdan odgovor.

"Sa kim on piše od njih?!, pita Zvicer, na što mu Milović odgovara -"Sa Jovom sigurno. Rekao mi je da je Ulami davao blindu".

Šef kavačkog klana konstatuje da on (Mustafa) "može da ih prospe".

Milović, koji prethodno traži da se za tog Baranina obezbedi kriptovana aplikacija, poručuje da će se to dogoditi “kada mu ovo završe”.

"Onda ga polako stiskam da me informiše. Ako ne bude produktivan, onda mu ide represija i ucena. Vazda ga možemo izgoret. To nam je najlakše", šalje Milović.

Foto: hronika

Minja Šaković

Lazović je, podsetimo, uhapšen 18. jula 2022. godine u Podgorici, godinu nakon što je Europol tadašnjem Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) dostavio spise koji ga teško optužuju - da je radio za mafiju, a ne protiv nje.

Inače, dosadašnjim prikupljenim materijalom može se utvrditi da je Lazović bio dobar sa odbeglim Zvicerom i Milovićem, koje naziva braćom i prijateljima.

Takođe, u presretnutim porukama može se vidite kako Lazović ispunjava zadatke koje dobija od Zvicera, pa se to kosi sa njegovom dosadašnjom odbranom da je radio protiv njih, a ne za njih. Petar Lazović je do sada nekoliko puta sudu nudio milionska jemstva za slobodu, međutim od sada je svako odbijeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija